Hava Durumu

Minibüs durağında zır zır da zır zır

Yazının Giriş Tarihi: 31.05.2016 06:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 06:54
Bizler, Osmangazi ilçesi, Başaran Mah.’ndeki minibüs durağı yakınlarında oturan çevre sakinleriyiz.
Buradaki minibüs durağında araç şoförlerine hareket saatlerini bildirmek için çok yüksek sesle ve alarm şeklinde zil çalınıyor.
Çok kısa aralıklarla devamlı ‘zır zır da zır zır’ çalıp duran zil sesi gereğinden fazla yükseltilmiş bir durumda. Bu yüzden çevre sakinleri olarak buna kesin bir çözüm getirilmesini istiyoruz.



Genellikle küçük çocuklar, hastalar ve vardiyalı çalışan işçiler bu yüksek zil seslerinden dolayı çok rahatsız ve uyuyamıyorlar, istirahat edemiyorlar.
Eğer isterlerse bu sesi azaltabiliyorlar ve çevreyi rahatsız etmeyecek şekle getirebiliyorlar. Ama bir süre sonra sesi tekrar sorumsuzca yükseltiyorlar.
Çevre sakinleri olarak bu sorunumuzun çözümlenmesini ve minibüsçülerin yaşanan çevreye daha saygılı olmalarını rica ediyoruz.
Bu konuda Osmangazi Bld. Zabıta Md.’nün acilen harekete geçmesini çok rica ediyoruz. Çünkü yetti artık, bitip tükenmeyen bu zil sesleri insanlarını çileden çıkarıyor. Saygılarımızla.. “
Çevre sakinleri

Altepe’nin seçim kazanma formülü...


“Köşeniz aracılığı ile bir sorunu yinelemek istiyorum.
Çok defalar özel halk otobüslerinin egzozlarından saldıkları pis dumanla ilgili olarak yetkililere yazdım.
Ancak ne hikmetse bu sorun çözülemedi gitti. Geçenlerde saat 19 civarı Acemler yönünden ilerliyorum. Önümde bir yeşil halk otobüsü seyrediyor. 
Aman Allahım; inanın fabrika bacası bile böyle tütmez. Kapkara dumandan göz gözü görmüyor. Aracımın içi dahi kokuyor. Polis imdat 155’i arıyorum. Şikayet ediyorum. Sonra n’oldu bilmem?..
Fakat işin tuhafı o sırada yol kenarında motosikletli ve polis aracı ile duran polisler var. Nedense araca müdahale etmiyorlar. Peki bu polisler neden anında müdahale etmez?. Onların görev alanına girmiyor mu bu durum?. 
Ben aracımı egzoz testine sokuyorum ama bu otobüsleri gören yok mu?
Son olarak; şundan eminim Büyükşehir Bld. Bşk.’ı Recep Altepe Bursa’da bahsettiğim özel halk otobüslerine ve TOKİ Doğanbey ucubelerine çözüm bulabilirse gelecek seçimlerde tekrar seçilmeyi garantiler.
Bu iki sorun halkın tepkisini fazlasıyla çekiyor. Bilinmesini isterim.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

BESAŞ pide çıkaracak mı?


“Mübarek ramazan ayı gelirken Bursa’da fırıncılar pide fiyatlarına zam yapmadıklarını söylüyorlar ama gramajını 40 gram düşürmüşler. Bu zam değildir de nedir?. Vatandaşla alay mı ediyorlar!?
Bu yüzden BESAŞ’ın pide çıkarıp çıkarmayacağını merak diyorum.
Ayrıca, BESAŞ’ın sağlıklı ürünleri arasında keçi peyniri ve mihaliç peynirinin de bulunması çok yerinde olur. Yeşil zeytin de satış yerlerinde var ama bunlar salamura türü. Kırma veya çizik yeşil zeytin satışlarının da yapılması biz BESAŞ tüketicilerini çok memnun edecektir.
Saygılarımla..”
Dilara S.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.