Hava Durumu

Metre metre açıklama

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2017 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2017 04:49

"26/1/2017 köşenizde yayınlanan 'Bırakın çocuklar sağlıklı büyüsün' başlıklı okur şikayet yazısı incelenmiştir.
Yazıda baz istasyonunun, Sağlık Md. binasına 2-3 metre, Zübeyde Hanım Doğum Evine 10 m. Çocuk Parkı'na 5 - 6 m. ve Cumhuriyet Lisesi'ne 50 m. uzaklıkta olduğu belirtilmiştir.
Belirtilen uzaklıkların gerçek uzaklık değerlerini yansıtmadığı tespit edilmiştir. Gerçek uzaklık değerleri aşağıdaki gibidir:
Şikayette Sağlık Md. 3 m.olarak gösterilmiş. Gerçek uzaklık 73 m. Çocuk Parkı 6 m. olarak yansıtılmış. Aslında 65 m. Cumhuriyet Lisesi 49, Zübeyde Hanım Doğum Evi'nin de de gerçek uzaklığı 49 m.'dir, Ayrıca baz istasyonunun en yakın konuta olan uzaklığı da 17 m.'dir.
Büyükşehir Bld.'ne 'Elektronik Haberleşme İstasyonları'yla ilgili 6360 Sayılı Kanun'la yer seçim belgesi düzenleme yetkisi verilmiştir. Kurumumuza yapılan yer seçim başvurularıyla ilgili olarak öncelikle kurulacak baz istasyonunun Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nca onaylı olup olmadığına bakılmakta ve güvenlik sertifikasının varlığı, kent estetiğine uygunluğu, araç ve yaya trafiğine etkisi, eğitim kurumları ile park ve dinlenme alanlarına yakınlığı, konutlara olan yakınlığı gibi kriterler üzerinden değerlendirmeler yapılmaktadır.
Baz istasyonlarıyla ilgili konularda asli yetkili ve sorumlu kurum olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından kurulumu onaylanan şikâyete konu istasyon, Avea İletişim Hizmetleri AŞ'nin belediyemize yaptığı yer seçimi başvurusuyla yukarıda bahsi geçen kriterler ve yasal mevzuat çerçevesinde gözden geçirilmiş ve uygunsuz bir durum saptanmamıştır.
Kurulum öncesinde de Avea İletişim Hizmetleri AŞ Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan onaylı güvenlik sertifikasını Belediyemize sunmuştur.
Güvenlik sertifikası gereği de güvenlik mesafesi 3.66 metredir. Mevzuat açısından değerlendiren kurum olan BTK tarafından da belirtilen nokta onaylanmıştır.
İlgili kanun ve yönetmeliklerde Büyükşehir Bld.'lerine baz istasyonlarının kaldırılması, faaliyetlerinin durdurulması gibi kanuni bir yetki verilmemiştir. Bu konudaki yetki ve sorumluluklar tümüyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na aittir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md.

Sağlıkta devrim topal kalmış

"Bursa'daki 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kararnameyle kapatılan Özel Rentıp Hastanesi Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlandı. İlerleyen süreçte Yüksek İhtisas Hastanesi'nin ek hizmet binası olarak hizmet vermeye başlayan sağlık kurumu maalesef en basit hizmeti bile vermekten aciz durumda.
Konuyla ilgili size şu örneği vermek istiyorum. Babam yakın zamanda bir ameliyat geçirdi. Hastaneden çıktıktan sonra belli aralıklarla yarasına pansuman yapılması gerekiyordu.
Evimiz yakın olduğu için eski Rentıp'a yani Yüksek İhtisas Hastanesi'nin ek hizmet binasına gittik. Birkaç sefer gittiğimizde sorun olmadı. Ancak daha sonra gittiğimizde pansumanla ilgilenmesi gereken görevli sürekli ters davranıp 'Bu bizim işimiz değil' diyerek hizmet vermek istemedi.

Öyle ki son gidişimizde hizmet vermediği için karşımıza çıkan bir doktora durumu izah ettik de pansumanı doktor yaptı. Kendisine teşekkür ederiz. Görevli arkadaşın işi değil ama doktorun işiymiş demek ki (!).
Hastanelerde eleman eksikliği, personelin fazla iş yükü olabilir ancak sıkıntıların sorumlusu vatandaş değildir. Ayrıca hastaneler bir süreliğine hizmetin ötelenebileceği alanlar değil. Bu nedenle devlete devredilen bu hastanelere acilen personel atanmalı, vatandaş basit bir işlem için dahi mağdur edilmemelidir.
Gördüğümüz nahoş yaklaşımın ardından yine yakınımızda olduğu için gittiğimiz bir özel hastaneden de SGK'lı olmamıza rağmen pansuman için 20 TL. ücret alındığını da belirtmek isterim.
Sağlıkta devrim sadece şehir hastaneleri kurmakla olmuyor. Bazen bir güler yüz, tatlı dil bile ilaç gibi gelir hastaya. Siz çalışanlarınızı memnun edin ki; vatandaş da hizmetten memnun kalsın."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yeşil alanda bir katliam!..

"Nilüfer, Esentepe Mh.'nde yapımı Nilüfer Bld.'nce tamamlanan ve 2006 yılında bin bir zorluklarla ulaşıma açılan Gürler Cad. üzerinde 1.2.2017'de tam anlamıyla bir bitki katliamı yaşandı.
Cad.üzerindeki binalardan birine eşya taşıyan Kartaş firması üç kamyonunu 2006'dan beri Bld. ve mahalle sakinlerinin gözü gibi baktığı yeşil alanı ezip, süs bitkileri ve ağaçları parçalayarak binanın önündeki kaldırıma soktu.
İkazlara vurdumduymaz davranan şirket çalışanları 11 yıldır büyütmeye çalışılan bitkileri adeta katlettiler. Olay sonrası tonlarca ağırlıktaki araçlarını yine bu bitkileri çiğneyerek çıkaran şirket çalışanları görevlerini böylelikle tamamladı. Taşıma şirketinin kazancı için, 11 yıldır büyütmek için çalışılan bitkiler böylelikle heba oldu. Bu kamu malına zarar vermek değil mi? Yazık, günah.. İlgililerin ilgisine sunarım."
Ender GEYİMER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.