Hava Durumu

Megafonlu satıcılarla mücadele yöntemleri...

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2016 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 04:51
“Arkadaş toplantımızda megafonlu satıcılardan çok rahatsız olan yeni bebek sahibi, eşi vardiyalı çalışan ve annesi hasta olan kardeşimizin serzenişini dinledim. 
Kadıncağız megafonlu satıcıların çıkardığı gürültüden vardiyalı çalışan kocasının uyumadığını, hasta annesinin, bebeğinin rahatsız olmasından yakındı durdu.. 
Kendisine mahallemizde megafonlu satıcı olayını nasıl bitirdiğimizi anlattım. Dikkate dinledi. 
Bunu okurlarınızla paylaşırken hem zabıtamızı meşgul etmez, hem megafonla satış yapan düşüncesiz kişilerin yanlıştan dönmelerini sağlarız. 
Mücadelemiz kısaca şöyleydi:
1. Mahallemiz zabıta karakolu ve Osmangazi Bel. Zabıta Md.’nün telefon no’larının olduğu küçük bir tabloyu bilgisayarda hazırlayıp, print aldım. 
2. Aynı fabrikada çalıştığım, aynı mahallede oturduğum arkadaşlarıma, akrabalarıma bu küçük listeyi ev tlf.nu yanına veya buzdolabına yapıştırın dedim.
3. Sokağına megafonlu satıcı girdiğini görenler bu no’ları arayıp megafonlu aracın plakasını zabıtaya bildirmeye başladı.
4. Zabıta da şikayet edilen plakaya cezai işlem uyguladı. Şimdi fenni muayene zamanı bu cezayı ödeyecek.
Vatandaşın bilinçlenip rahatsız olduğunu gören megafonlu satıcılar, köylüler ses cihazlarını söktüler. Artık mahallemize megafonlu satıcı uğramıyor. Arkadaşlarım bu önlemi kendi mahallelerinde örgütleyerek, vardiyalı çalışanların, hastası, bebeği olanların megafonlu satıcıların yarattığı bu saygısızlığına, düşüncesizliğine dur deme kararı aldılar.
Ayrıca; traktörler köyde tarım çalışmaları için üretilmiştir. Traktörlerin mahalle aralarında satış yapma hakkı yok. Traktörleri de ayrıca ALO 155’e bildirmeleri gerekiyor. Ayrıca traktörler tarım için 1 TL.’ye mazot alıyor ama ucuz mazotla şehre gelip mahallemize kadar girerek megafonla çevreye hem rahatsızlık veriyor, hem de haksız rekabet yaratıyor.
Saygılarımla.”
Adının açıklannasını istemeyen bir okur

TEŞEKKÜR PANOSU
Altepe ve ekibine

“Nilüfer ilçesi, Beşevler bölgesi sakiniyim. 
Yaklaşık bir ay kadar önce Büyükşehir Belediyesi’ni arayarak Karafatma Heykeli’nden Orhaneli Yolu tarafına ve Kültür Mahallesi tarafına ulaşımı sağlayan Beşevler ve Bilginler caddeleri asfaltlarının çok bozuk olduğunu ve buraya yakışmadığını ilettim. 
Sağ olsunlar hemen dikkate alıp çalışmaya başladılar ve Beşevler Caddesi’ni tarafını hemen hemen bitirdiler. Çalışmanın aynı güzellik ve titizlikte Bilginler Caddesi tarafında yapılacağını da umut ederek, başta Büyükşehir Bld. Başkanımız Sayın Recep Altepe olmak üzere, Ulaştırma Daire Başkanlığı’na, yol bakım onarım bölümü çalışanları ve bu konuda emeği geçen tüm personele açık teşekkürlerimi sunuyorum.. 
Bize bu fırsatı verdiğiniz için gazetenize ve size de ayrıca teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim..”
Abdurrahman KARYEL

Kaplumbağa hızında !

“Acemler köprüsü inşaatı maalasef kaplumbağa hızıyla devam ediyor. Bu gidişle okulların açılmasına yetişmesi imkansız.. İnşaatın hızlandırılması için ilgililerin gerekli düzenlemeleri yapmaları gerekiyor. 
Bu yüzden bölgede trafik hep felç durumda.. Dikkate sunarım.”
Serkan FER
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.