Hava Durumu

Mazgalların içine çelikten tel kafes

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2017 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2017 07:15

"Fotoğraf sanatçısıyım. Bursa'nın çirkin ve güzel değişimlerini gelecek nesillere aktarmak için vakit buldukça kentin cadde ve sokaklarında gezip fotoğraflar çekiyor ve bir çok eksik ve yanlışlıkları saptıyorum.
Bunlardan biri de mazgallar. Bunların % 60'ının içi toprak, pislik, izmarit vb. şeylerle dolu. Bazen BUSKİ'ye bunu yazıyla bildiriyorum ama pek dikkate almıyorlar.

Örneğin; Setbaşı, Sakaldöken Cad. Cıngıllı Sokak başındaki mazgalların yaz başındaki inşaatlar yüzünden dolduğu bilgisini verdikten sonra sıraya aldıklarını yazdılar ama aradan 2 ay geçti, gelen giden yok.
Yağışlar öncesi BUSKİ'nin tüm mazgalları gözden geçirip dolu olanları temizlemesi gerekmez mi? Kar yağdı, yağmurlar hızlı. İçi dolu mazgallar işlevlerini yapmayınca Bursa'nın alt mahallelerini sel basıyor insanlar maddi zarar görüyor.
Mazgalların yerleştirilmeleri yanlış, caddelerin meyilleri hatalı, bunun üstüne bir de içleri dolu olunca her yağmurda Bursalılar sefilleri yaşıyor.
Bu konuda BUSKİ ne gibi önlem alıyor doğrusu meraktayım?.
Almanya'da her mazgalın içine çelikten tel kafes koyuyorlar. Mazgalların içine atılan hiçbir madde (ki atılmıyor) sularla birlikte gitmiyor. Her sabah (özel üretilmiş) çöp toplama aracı temizliyor. Bursa'da da bu yapılamaz mı?


Ulucami ve eski Bld. binası çevresi yeniden ve eski tip taşlarla döşendi. Mazgallar şimdiden doldu, çünkü çevreye bir çöp tenekesi bile konmadı. Bursa, yeşilini kaybettiği gibi kirli Bursa vasfını kazanmaya başladı. İlgililer duyarsız. Yetkililer isterlerse Bursa'nın çeşitli yerlerinde çektiğim çöplük fotoğrafları gönderebilirim.
Mazgalları dolu olan 3 yer söyleyeyim de gidip baksınlar: 1- Setbaşı Mavi Köşe'nin başında 2- Namazgâh Çobanbey Cad. başında 3- Sakaldöken Cad. Cıngıllı Sokak başında bulunan mazgallar ve diğerleri.." Abit KULLEBİ

Minibüsle tin tin yolculuk!

"2015 yılında İnegöl Minibüsleri Doğu Garajı Otosansit'in oradaki TIR garajına gidecek veya Kestel İstasyonu'na gidecekti.
2017'ye geldik. Bursa İnegöl arasında yolculuk zulüm. Doğu Garajı'ndan kalkan minibüs Davutdede'deki benzin istasyonunda 5 dakika bekliyor.
Sonra tin tin, yolcu toplaya toplaya Kestel'e kadar yarım saatte ulaşıyor.
29 kişilik minibüsler çok sıkışık. İki kişi yan yana zor oturuyor. Koridorlar dar, inip binmek zor. Muavin o daraşmada para topluyor. İnegöl Bursa 1 buçuk saati buluyor.
Büyükşehir Bld. ve BURULAŞ'a teşekkürler. Karşılıklı 4 sefer bld. otobüsü var artık. Çok rahat. Bavul ve bebe arabası yeri de var.
Saat 11-11.30-13 ve 15'e de sefer konulup sıklaştırılmasını ve Gemlik gibi 15-20 dakikada bir sefer yapılmasını istiyoruz. Toplu taşıma ancak böyle olur. İnegöl Bursa'nın en büyük ilçesi. 250 bin nüfus var. Hangi akla uyup 1 buçuk saatlik yolda 29 kişilik minibüs çalıştırıyorlar?." K.O

Park çok güzel ama biz çok huzursuzuz

"Minik çocuğumla birlikte Nilüfer Bld.'nin hizmete aldığı Cephanelik Parkı'nda uygun havalarda dolaşmayı çok seviyoruz.
Parkımızın Çamlıca Mah. tarafındaki spor aletlerinin olduğu bölümde ben spor yaparken çocuğum da beni bekliyor. Ağaçların arasında da bazen saklambaç oynuyoruz.
Fakat çocuğumun yaşı küçük olduğu için her an yüreğim korku içinde. Ya işlek caddeye birden fırlarsa diye sürekli teyakkuz halindeyim.
Parktan yararlanan bazı annelere de sordum. Onlar da huzursuz olduklarını söylediler. Bazı parkların etrafında estetik çitler görüyoruz. Acaba ağaçların olduğu bölge ve spor aletlerinin olduğu bölge de dahil olmak üzere burası çitlerle çevrilip çocuklar için güvenli bir hale getirilebilir mi?

Öyle olursa hem rahatça sporumuzu yaparız hem de çocuklarımız sadece parkın güvenli tarafına açılacak bir kapı dışında komple çitle çevrilmiş bir alanda güvenle oynayabilirler.
Nilüfer Bld.'nin duyarlılıkla en küçük talepleri bile dikkate aldığını duymuştum. Umarım biz annelerin bu talebi de incelenir ve bu güzel uygulama devreye hemen alınır. Saygılar." H.Ö.

Adeta bir Lut Gölü

"Bursa'nın altyapı sorunlarına güzel bir örnek Nilüfer Beşevler Caddesi'nde.
Şok Market'e yakın noktada bulunan kaldırımın kotu Lut Gölü gibi cadde kotundan aşağıda olduğu için her yağış sonrası kaldırım komple suyla doluyor.


Sulara basmadan yürümek isteyen yayalar bu yüzden ana caddeye iniyorlar. Yağmur suyu gideri kaldırımdaki suyu deşarj edemiyor.
İlgili bölge her yağmur sonrası ne yazık ki aynen bu şekilde. Bu nedenle kaldırım ivedilikle, geri kalan kısımlar ise proje kapsamında yenilenebilirse çok seviniriz."
Çevre sakinleri adına Ertuğrul M.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.