Hava Durumu

‘Malmö’den örnek alın!’

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2016 06:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 06:24
“Okurlarınızın çeşitli sorun, görüş ve eleştirilerine yer veriyor, Bursa’ya değer katmaya çalışıyorsunuz. 
Bunların içinde çok güzel öneriler var. 
Ben de yurtdışından bir örnek vermek istiyorum. Bir süre önce İsveç’in Malmö kentine gitmiştim. Fotoğraf oradan. İskandinav ülkeleri çok güzel ve çok düzenli. Sayın ilgili makam sahipleri de buralara giderek modern kent hakkında ilginç örneklerden yararlanabilir. 



Malmö’de yaya ve bisiklet yolları tamamen ayrılmış. İsteyen güvenle bisiklete biniyor. Yayalar için de tehlike yok. Bursamız’da yaya kaldırımların durumu içler acısı. Ne yayalar, ne görme engellilerin yararlanabileceği kaldırımların neresi ulu şehrimize layık? Örneğin parklara dinlenmeye gidiyorsunuz. Yaya yolunda süratle bisiklet sürenler yüzünden huzurumuz kaçıyor. 
Bu ülkelerdeki güzel uygulamalar neden örnek alınmaz? Elçiye zeval olmazmış.  Benzer uygulama Mihraplı ve Botanik Parkı gibi yerlerde yaya ve bisiklet yolları ayrılarak yapılabilir. Saygıyla.”
Ender NURCAN

Çocuk parklarında hayvan pislikleri


“Çocuklarımızı, torunlarımızı hangi oyun parkına götürsek hepsi kedi ve köpek pislikleri ile dolu ve çok ağır pis kokular etrafa yayılıyor. 
Bırakın çocukların oynamasını, orada durmak bile imkansız. Özellikle kedi ve köpek besleyen hayvan sahipleri bu parklara hayvanlarını getirip dışkılarını oyun parklarına yapsınlar diye getiriyorlar. 
Parkların tamamı kumlarla kaplı olduğundan pislikler kumlara karışıyor. Çocuklarını parka getiren aileler ister istemez onların oynaması için kumlara  bırakınca olanlar oluyor. 
Minicik yavruların elleri, ayakları,giysilerine pislikler bulaşıyor. bunun farkında olmayan minikler pis ellerini ağızlarına burunlarına götürünce de mikroplar bulaşıyor. 
Bu durum karşısında çocuklar çok ciddi şekilde hastalanıyorlar. 
Kedi, köpek besleyen insanlar hayvanlarını ihtiyaçlarını gidermesi için çocuk parklarına götürmesinler. Çünkü ciddi sağlık sorunları var. Çocukların sağlıkları ile oynanmamalı. Hatta ilgili belediyeler böyle durumlarda hayvan sahiplerine yüksek miktarda para cezaları uygulamalı. Her şeyimiz olan çocuklarımız ve torunlarımızın sağlığı her şeyden önemlidir. Saygılar.”
Erdoğan EVCAN
 

Kent Mezarlığı ilgi bekliyor


“Belediyeler ellerinden geldiğince bölgelerine bir şeyler yapmaya çalışıyor. 
Ben, Hamitler Kent Mezarlığı’na değinmek istiyorum. 
Mezarlık içinin tamamının asfaltlanması gerek. Çünkü her yağışta yollar bataklık halinde. Yakınlarını defne giden insanlar çok zor durumda kalıyor. Ve  kafalarda soru işaretleri oluyor?.
Çünkü şehre o kadar yollar açılıyor, binalar yıkılıp kamulaştırılıyor, Kent Mezarlığı ise yıllardır önemsenmiyor. Neden?.
Özellikle Bursa gibi maneviyatı yüksek olan bir şehir için Kent Mezarlığı çok üzücü. Mezarlık içinin kısmen değil, tamamındaki tüm yolların asfaltı, ayrıca  yeşillendirilmesi gerek. 
Avrupa ülkelerindeki kent mezarlıklarında her yer tertemiz yemyeşil. Yollar asfalt. Mezarlıklarından bile o şehrin ne kadar güzel olduğunu anlayabiliyorsunuz. 
Sn. ilgilileri bu konuda duyarlılık göstermeye davet ediyorum.”
Selçuk ALİM
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.