Hava Durumu

Leo’lar Ulcay Hanım’ın yolunda ilerliyorlar..

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2014 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2014 07:44
Bursa Leo Kulübü üyeleri, tüm geliri zihinsel engellilerin eğitim faaliyetleri için kullanılacak bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. 
Bursa Leo Kulübü Başkanı Gizem Cihan ‘Zihinsel engeli bulunan arkadaşlarımız için gerçekleştirdiğimiz etkinlikle, onların her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istedik” diyor.
FSM Bulvarı yakınlarındaki Todor Oto Yıkama firması sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında tam gün boyunca Bursa Leo Kulübü üyeleri tarafından yıkanan araçlardan elde edilen gelirle Yıldırım Hacı Mehmet Zorlu Uygulama Eğitim Okulu Zihinsel Engelliler Sınıfı için özel eğitim setleri alınacak.
100’e yakın aracın yıkandığı etkinlikte Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu’na bağlı birçok kulüp başkanı ve üyesi de arabalarını yıkatmak için getirerek, bu anlamlı etkinliğe katkı verdi.



Evet, birtakım olumsuz olayların arka arkaya adeta patladığı günümüzde bu güzel ve anlamlı haber hafta arasında ekranıma düştü..
İncelerken yıllar önce Türkiye’de ilk kez Bursa’da rahmetli göz hastalıkları uzmanı Opr.Dr. Ulcay Tahsin Akın ile bir avuç hayırseverin çabalarıyla kurulan Eğitilebilir Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği’nin çalışmaları ve bu amaçla açtıkları ‘alt özel sınıflar’ geldi.
Bu oluşumda Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Hikmet Bey’in de katkısı çoktu.
Altıparmak’taki Sakarya Mahallesi’nde bulunan ilköğretim okulunda açılan iki özel alt sınıfta uzman hekim ve öğretmenlerce eğitilen çocuklar yaptıkları çalışmalar ve açtıkları sergide yarattıkları eserlerle büyük ilgi görmüşler ve ülke-mizdeki bu ilk  etkinlik ulusal basında da geniş bir şekilde yer almış pek çok kent bunu örnek alarak çalışma yapmıştı.
Dernek Başkanı rahmetli Ulcay Hanım ve dernek yöneticileri daha sonra çalışmalarını genişletmişler ve bu konuda özel bir okul yapılması için tüm resmi girişimleri yapmışlardı.
Okul için üretilen özel bir projeye yakın arkadaşım, rahmetli mimar Ömer Esmer imza atarken yer tahsisi için de Vilayet Yıldırım ilçesini göstermişti..
Ancak bu önemli proje gerçekleşmeden hayırsever Ulcay T.’nin ani vefatı büyük üztütü yaratmıştı..
Bursa eski Valisi Şahabettin Harput ta Ulcay Tahsin Akın’ın adını yaşatma amacıyla Çeltik Köy’de yaptırılan özürlü çocuklar okulu inşaatı bittikten sonra bir sınıfa veya salona onun adının verileceğini söylemişti. Ancak Vali Harput tayin olarak Bursa’dan ayrılınca rahmetli Akın’ın adı sadece onu tanıyanlar ve çaabalarını bilenler tarafından saygıyla anılır oldu. 
Şimdilerde ise genç ve idealist Leo’lar hayırsever Dr.Akın’ın açtığı yolda ilerliyorlar. Bravo çocuklar.. Kutlarım sizleri. 

Erdoğan Bilenser’den önemli bir kitap

Bursa Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser’in uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığı ‘Prusia’dan Bursa’ya: 8500 Yıldır Üreten Kent’ isimli kitabı
geçen salı akşamı Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılan bir basın lansmanıyla tanıtıldı.
Bilenser, ‘antik çağdan başlayıp Bursa’nın ekonomik tarihini bir bütünlük içinde görme amaçlı kitap, tekstil, otomotiv, gıda vb. sektörlerin geçmişteki biçimlerini ve kent ekonomisine katkısını içeriyor. Kurumsal ve aile arşivlerinden yararlanılarak hazırladığım kitap Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından hazırlandı’ dedi.
Bilenser’in eseri, Bursa’nın ekonomik tarihine ayrı bir ışık tutarken başarılı bir reklam firmasının sahibi olarak ondan Bursa’da reklam dünyasının tarihsel oluşumu ve günümüzdeki yerini irdeleyecek olan kapsamlı bir kitap hazırlamasını da bekliyorum.  
Tebrikler.. 

Cumartesi neşesi

Temel İstanbul’dan memleketi Trabzon’a döner. Hemen kahvehaneye koşar. Arkadaşlarının oturduğu bir masaya oturup heyecanla konuşmaya başlar:
“Ula uşaklar celun size pir şey anlatacağum.”
Arkadaşları Temel’in etrafına toplanmaya başlar içlerinden biri merakla sorar:
“Ula ne oldi?”
“Haçan pen var ya çok akilliyum. İstanbul’dan celirken otobüscüyü kandurdum.”
“Ula nassi oldi o iş?”
“Haçan pen celirken cidiş dönüş pilet aldum... Ama ceri donmeyeceğum!..”
(Teşekkürler Ediz KAAN)

Yeni bir kitap

İtalyan tarihçi ve arkeolog Valerio Massimo Manfredi’nin, Homeros’un klasik destanına farklı bir açıdan baktığı Odysseus serisinin ikinci kitabı “Odysseus: Dönüş” Zeynep Nazan Tezcan’ın çevirisiyle Pena Yayınları’ndan çıktı.
Destanın yüzyıllardır korunan değer ve canlılığını günümüze aktaran eser mitolojik öykü ve maceralara ilgi duyan okurları kavrayacak bir roman.

Kamyon arkası yazıları

Okurum İsmail Gülcan kamyon arkası yazılarını içeren bir derleme gönderdi. İlginç bir edebiyat (!) türü.
Sn.Gülcan’a teşekkürler:
—-
H - Evlat fazla bıdı bıdı yapma.. Baba yorgun..”
..
H - “Gökyüzünde yıldız olsam ilk senin kalbine kayardım..”
..
H - “Küçümseme kimseyi, nokta da küçük ama bitirir cümleyi..”
..
H - “Çok sorma bana.. Mevzu derin!..”
..
H - “Kader satılmıyor ki iyisini alayım..”
..
H- “Neskafe bile üçü bir arada. Ben hala direksiyonla baş başa.”
..
H - “Azrail blöf yapmaz!..”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.