Hava Durumu

Las Vegas’a girer gibi!..

Yazının Giriş Tarihi: 23.04.2012 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.04.2012 08:38
Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Büyük önderimiz Atatürk tarafından dünyada ilk kez çocuklara armağan edilen bayram nedeniyle tüm çocuklarımızı kutluyor, sevgiler sunuyorum. Daha nice güzel bayramlara..
Ve şimdi ilginç bir okur mail'i:
***
"Ülkemizde benzeri olmayacağını sandığım bir üstgeçit yenilenip kullanıma açıldı. Şanslı mıyız, şaşkın mıyız orasını da anlamak zor!.
Gece, üzerinde çeşitli figürler oluşturarak rengarenk yanan binlerce ampullerle donatılmış bir yaya üstgeçidinden söz ediyorum.
İstanbul yönünden gece Bursa'ya gelenler bu ışıkları uzaktan görünce sanki Amerika'nın Nevada kentindeki kumarhaneleriyle dünyaca ünlü ışıl ışıl Las Vegas kentine giriyor gibi bir manzara ile karşılaşıyor. Ancak böylesine çok bol ışıklar sürücüler için geceleri tehlike de yaratabiliyor. Yoğun ışıklar görüşü perdeliyor.
Elektriğe yapılan yüksek zammın yanında bu da şaşırtıcı. Boğaz köprümüzün aydınlatması bile, bunun yanında 'kör kuyu' kalır. Çok güzel malzemeler, epey sıkıntılı işçilik ve dolayısıyla oldukça pahalı bir hizmet.
Ayrıca köprü üzerinde Bursa Büyükşehir Belediyesi yazısı ve reklamlar var. Köprünün yakın çevresinde de irili ufaklı eğlence yerleri.
Böylesi gerekli miydi? Kime sorsam 'abartılı' yanıtı alıyorum. Üstelik hemen alt kısmında bir kavşak var. Kenarlarda da yayaların güvenli geçişine imkan sunan trafik sinyalizasyonu.
360 derecelik açının her noktasında gece gündüz vızır vızır trafik var. Ki, güvenli bir ortam bulamadığımdan ötürü kavşağın tamamını çekemedim.
Yani böyle bir trafik karmaşasında, yayalar yolun ortasında ve onlara güvenli geçişi sunan trafik işaretleri, geceleri de çok yoğun ışıklar. Bu koşullarda yüksek merdivenlerle tırmanılan üstgeçidi kullanan o kadar az ki.
Özetle, pek kullanılmayan ve büyük masrafla yaptırılan Yeni Yalova Yolu üzerinde yenilenmiş Beşyol üstgeçidi burası. Hayırlı olsun.. da biraz abartmışız galiba.
Ne dersiniz?. Saygıyla. "
- Muhammet KÖSLE



Kızımın açlıktan başı dönmüş ve yerlere düşmüş

"Şanlıurfa'nın Ceylanpınar bölgesinden mecburen geldim. 6 çocuğum var. 15 yıl önce de Bursa'ya gelmiş ve bir süre çeşitli işlerde çalışmıştım. Ama şimdi iş bulamıyorum. Kiradayım. Elimdeki bir miktar birikimim de tükendi.
Okula giden kızımın açlıktan başı dönünce düşüp kalmış. Yüreğim sızlıyor, bir şey yapamıyorum.
Bahçe, çiftlik ve buna benzer yerlerde geçimimizi temin etmek, çocuklarımın karnını doyurmak için iş arıyorum.
Telefonum 0 544 370 01 32. İş verecek hayırseverlerin bu numaradan beni aramasını insaniyet namına çok çok rica ediyorum."
Hasan YILDIRIM



Hurda araç mezarlıkları

"Bursa'da hurdaya çıkmış, kullanılamayacak durumdaki araçlar için şikayetlerimizi nereye yapacağız?..
Bu tür araçların plakaları da olmadığı için şikayette zorlanıyoruz.. Hemen hemen pek çok semtte boş arsalarda bir hurda araç kendi kaderine terk edilmiş şekilde öylece duruyor.. Bazı yerler de hurda araç mezarlığı gibi..
Sayın yetkililerden 'kime şikayet edeceğiz' konusunda bir açıklama bekliyoruz.
Çağatay GÖLLÜ



Atatürk posterleri ve müze duvarları

"Çelikpalas yanındaki Atatürk Köşkü Müzesi önünde sallanan ve tehlike yaratan floresan lamba ile ilgili olarak yayınlanan bir okurunuzun uyarısına önemli bir ek yapmak istiyorum. Aynı duvarda asılı büyük Atatürk posterleri çok yıpranmış bir durumda. Çoğunda kesikler, yırtıklar var. Çok üzücü. 
Ayrıca, turizm sezonunun açıldığı şu günlerde tarihi açıdan Bursa için büyük önem taşıyan müzenin caddeye bakan duvarlarına da dikkat çekiyorum.. Duvarların tamamen elden geçirilmesi gerekiyor. Çatlaklarla dolu. Oldukça olumsuz görüntüler var. Her an bir tehlike de yaratabilir.."
Şenol ÇELİKKOL


Baklavacının dondurma kutusu

"Setbaşı BOİ Durağı yaya kaldırıma bitişik durumda. Hemen arkasında da bir baklavacı var. Baklavacı da dondurma kutusunu bu yaya kaldırımın üzerine çıkardı. Böyle olunca yaya kaldırımı iyiden iyiye daraldı.
Setbaşı kavşağında yoğun yaya trafiği var. Şu anda söz konusu yerden iki kişi yan yana geçemiyor. Asfalta iniyor, tehlike oluşuyor. Baklavacıya birkaç kez rica ettik ama hiç oralı bile olmuyor.
İlgililerin dikkatine saygıyla sunarken önlem alınmasını istiyoruz.
Aksi halde burada yayalar her an ciddi tehlikelerle karşılaşabilir."
Setbaşı sakinleri





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.