Hava Durumu

Kurşunlu’ya gidip gelmek başlı başına bir problem

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2015 08:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2015 08:31
“Yaz ve kış aylarında sıklıkla ziyaret edip deniz havası aldığımız Mudanya ile Gemlik arasındaki sahil şeridi Kurşunlu beldesine en son birkaç ay önce Gündoğan Köyü üzerinden gitmiştik. 
Kurşunlu’ya giriş yolundaki bozuk asfalt ve kazı çalışmaları nedeniyle hiç keyif alamamıştık. Havaların düzelmesiyle bu sefer Engürücük üzerinden Kurşunlu’ya gitmeyi denedik. 
Yolda kazı çalışmaları devam ediyordu. 
Görevliye yolun ne kadarının bozuk olduğunu sorduk. İlerisi de böyle deyince hemen geri döndük. 
Oysa turizm sezonu açılıyor ve açıldı da sayılabilir. 
Bu çalışmalar ne zaman bitecek, yol ne zaman asfaltlanacak?.. Büyükşehir Belediyemizden yanıt gelebilirse ve yapılacak işler ve asfalt çalışmaları hızlandırılırsa çok memnun oluruz. 
Yoksa  Kurşunlu beldesine gidip gelmek bu yaz sezonunda keyif yerine resmen çileye dönüşür..
 Ayrıca, Engürücük - Kumsaz noktaları arasındaki oldukça dar olan asfalt yol burada işleyen ağır tonajlı araçların tekerlekleri altında çok fazlasıyla hasar görmüş ve bu nedenle oldukça derin izler, çukurlar oluşmuş. 
Araçla bu izlerden, çukurlardan  kaçarken mecburen diğer şeride geçiliyor ve araçlar büyük bir tehlike ile karşılaşıyor, kafa-kafaya gelebiliyorlar. 



Bu yolun da yaz sezonu öncesi gerekli ıslahı, izlerin yol seviyesine getirilmesi, çukurların kapatılması  trafik güvenliği açısından elzem diye düşünüyorum. 
Sayın yetkililerin sorunu yerinde incelemelerini ve gereken önlemleri almalarını ivedilikle rica ederim.
 Saygılarımla..” - Erkin ÖZKAYA

Bu kara mizah örneği bir olaydır

Anlatacağım; yaşadığım bir olay..  Ama tam bir kara mizah örneği bu...İnanılır gibi değil.
Kurumlar böyle idare ediliyorsa vay halimize.
 Bu konuda  BİMER’e  de  gerekli şikayetleri yaptım zaten. .
 Olay şu:
Geçen cumartesi günü Gemlik ilçesi Kurşunlu Mh.’nde  BUSKİ’nin  taşere ettiği deşarj boruları döşeme işini yapan firmanın kepçe ile ağaçlara zarar verdiğini gördüm.
Kendilerini uyarmaya çalıştım. Durumu bildirmek için Bursa Büyükşehir Belediyesi çağrı merkezini 4441600 numaradan aradım. Kimse telefon açmadı. Daha sonra Gemlik Belediyesi’ni  de aradım. 
İlgiliye durumu anlattım. O da beni BUSKİ Gemlik Şubesi’ne yönlendirdi. Ama orada da telefonu kimse açmadı..
Bunun üzerine ben de ALO 156’ dan Jandarma’yı arayıp durumu anlattım. Sağ olsunlar hemen ilgilendiler. Teşekkür ederim.,
Pazartesi mesai başlayınca, bu kez  BUSKİ’ yi aradım 8373 numara ile şikayet dilekçemi kaydettirdim.  Olanı özetledim. Sağlıklı ağaçlara zarar verildiğini ve bu olayın yerini net bir şekilde özetledim.
Ama bana verilen cevap aynen şu şekilde: 
Bahse konu şikayetin BUSKİ ile ilgisi yoktur.  (Oysa orada kocaman bir BUSKİ çalışma tabelası var)  Devrilen ağaçlar mart ayındaki yoğun yağışlardan dolayı devrilmiş. (Ben ağaç devrilmiş demedim. Ağaçlara zarar veriliyor gözümle gördüm dedim). 
Bir kamu kurumunun bu kadar duyarsız şekilde iş takip etmesini doğru bulmuyorum. Yaşadığım olayı sizlerle ve sayın yetkili makam sahipleriyle duyarlılık adına paylaşmak istedim. Saygılarımla...”
Serkan ÇELİKALELİ 

TEŞEKKÜR PANOSU

Tehlike bitti!..

“6 Mayıs 2015 tarihli köşenizde  ‘Çocuklar tehlikede,  planlama bu mudur?’  başlığıyla yayınlanan bir yakınmamda Osmangazi İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan  bir kazının yarattığı tehlikeyi fotoğrafıyla yansıtmıştım ve yetkilileri uyarmıştım.
Yazımın yayınlanmasından sonra yetkililer hemen harekete geçerek öğrenciler için büyük tehlikeler yaratan çukurları hemen kapattılar,  gerekli önlemi aldılar..
Geç  kalmış bir çalışma ama yine de teşekkür ederim.”
Alp GÜNALP
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.