Hava Durumu

Kurşunlu kıyılarımız cıvıl cıvıl olmalı!..

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2014 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2014 08:13
Geçtiğimiz günlerde ailemle birlikte Gündoğdu Köyü üzerinden Gemlik ilçesi, Kurşunlu bölgesi sahillerine özel aracımızla gezmeye gitmiştik. 
Çağlayan ve Gündoğdu köyleri arasındaki asfaltta oluşan derin çukurlardan sakınarak Kurşunlu köyüne zorluklar içinde inmeye çalıştık. 
Mudanya-Gemlik sahil yoluna çıkan bu kesimde de kanalizasyon çalışmaları nedeniyle neredeyse dere yatağı haline gelen yoldan binbir güçlükle inerek Kurşunlu sahillerine ulaşabildik.. 
Buraya ne zaman gelsem aklıma İstanbul’daki, İzmir’deki, Mersin’deki, Karadeniz Ereğlisi’ndeki geniş dolgu alanları gelir. Oralar spor tesisleri, büfeleri ve oturma banklarıyla bakımlı ve cıvıl cıvılken Kurşunlu sahilleri pırlanta değerinde olmasına rağmen biraz da şehirden uzak olması nedeniyle fotoğrafta görülen kırık dökük bir duruma gelmiş oturma bankları gibi gerekli desteği hiç göremiyor. 

Son yıllarda ilgili belediyelerimizin bu bölgeye yol, sahil parkı, kanalizasyon hattı gibi büyük yatırımları var. 
Bursa’nın İstanbul’la hava deniz ulaşımı geliştirildi. Teleferik’le Uludağ’a çıkış artık modern koşullar içinde gerçekleştiriliyor.. Hızlı trenle tüm Anadolu’ya bağlantısı neredeyse pek yakında tamamlanıyor. 
İnşallah yakın zamanda sahil parkı ve devam eden yol çalışmalarının da büyük bir süratle yapılacak çalışmalarla tamamlanmasıyla Bursa halkının Bursa’nın mavi-yeşil mücevheri olan yemyeşil ormanların kıyısındaki masmavi, tertemiz denize kavuşması ve entegrasyonu da tamamlanmış olacaktır. Saygılarımla..” 
Günay KEÇECİOĞLU

***

TEŞEKKÜR PANOSU

NİHAT ADAM'A


“Ziyaretimize gelen yeğenimi başlayan şiddetli diş ağrısı nedeniyle hemen Özel Ataevler Diş Polikliniği’ne götürdüm.
Karşımıza çıkan çok genç ve efendi diş hekimi Dr. Nihat Adam hemen gerekli müdaheleyi başarıyla yaptı.. Yeğenim diş rahatsızlıklarından çok çekindiği halde çok şükür hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadı.
Sn. Dr. Nihat Adam’a gösterdiği duyarlılık nedeniyle çok teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.”
B.Ö

***

ÇEKİRGE'YE LÜTFEN İLGİ


“Bursa’nın tarihi kaplıcalar bölgesiyle birlikte en eski ve en önemli yerleşim merkezlerinden Çekirge Mahallesi yıllardan beri maalesef unutulmuş bir vaziyette.
Demiryolu ve Ankara yolu altındaki mahalleler kadar nedense hizmet alamayan mahallemiz Osmangazi Belediyesi’nden artık gereken ilgiyi bekliyor.
Mahallemizde tamamı merdiven olan Çıkrıkçı Sokak, Selvili Cadde ile Kamil ve Süleyman sokakları birbirine bağlıyor. 
Merdivenlerin yan tarafında eskiden Çamlı Tarla’dan gelen sel sularını taşıyan harap bir kanal var. Şimdi içinde inanın fareler yaşıyor. Yan duvarları yıkık, görüntüsü çok çirkin, berbat. Doğrusu Çekirgemiz’e hiç yakışmıyor. Merdivenler yıllardır tamirat görmediği için bakımsız ve yıpranmış bir vaziyette. Kışın birçok kişi buradan düşe-kalka inip çıkmak zorunda kalıyor
Selvili Cadde girişinde bütün mahallelinin kullandığı yolun sağ tarafındaki 80-90 santimlik kaldırıma ise arabalar park ettiği için vatandaş mecburen caddeden yürümek zorunda kalıyor. 
Belediye yetkilileri insanları korumak için yolun sağ tarafına dikecekleri engel direklerini, aksine sol tarafa dikerek hem caddeyi daralttılar, hem de vatandaşları tehlikeli trafik akışının içine attılar.
Çevre sakinleri olarak dileğimiz; karlı buzlu hava koşulları olmadan Çıkrıkçı Sokak merdivenleri ve su kanalının yenilenmesini, Selvili Cadde girişindeki yanlış dikilen direklerin yolun sağ tarafına alınmasını ve Kamil Sokak’ta gerekli olan düzenlemelerin acilen yapılmasını mahallemiz sakinleri adına rica ediyorum.”  
Çevre sakinleri  adına Asım AKÇACI

***

BESAŞ’IN ÖNÜ VE FASULYE, NOHUT!..


“Mudanya ilçesi, Güzelyalı mahallesi sakiniyim.. BESAŞ’ın kanal dibinde bulunan muhtarlığa yakın noktadaki 6 no’lu satış reyonundan her gün alışveriş yapıyoruz.
Ancak son zamanlarda satış büfesi önünde fasulye, nohut satan seyyar bir satıcı yüzünden büfeye yaklaşmamız bazı olumsuzluklar ve sorun yaratıyor. Kimse de buna müdahale etmiyor.
Dikkate alınıp gerekli müdahale yapılırsa memnun olacağız..”
Mustafa ATEŞ

***

OKURLARIMA ÖNEMLİ NOT


Sevgili okurlar; 
Köşemize sorunlarınız için gönderilen tüm iletilerin altında ad ve soyadı ile gerekirse size ulaşabileceğimiz telefon numarasının bulunması gerekiyor.
Bu bilgilerin olmadığı iletileri genel prensiplerimiz doğrultusunda yayınlayamıyoruz.
Köşemizde yayınlanması için çekip gönderdiğiniz ve sorununuzu yansıtan fotoğraflı veya fotoğrafsız şikayetinizin altında ‘adım yayınlanmasın’ diyorsanız bile bu bilgilerin açıklanması gerekiyor..
Böylece kimlik ve telefon numaraları sadece kayıtlarımızda kalıyor.
Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum.
Bilginize sunarım. “
ERDAL ÖZDÜR  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.