Hava Durumu

Kumla tatilini özleyenler için!..

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2016 06:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 06:43
“Geçen yıl mayısta Kumla’da başlayan çalışmalar hala bitmedi. Oysa 2016 yazına her şey hazır denmişti. Sahil yolunda çukurlar var.. Arka yol daha berbat. 
Bu işlerin bitmesi ancak sezon sonuna kalır.  
Kumla’da ön tarafa hız verildi. Belki köprüden Büyük Kumla’ya kadar yolu taş kaplarlar. Ama Orman Kampı’ndan Kumla deresine kadar olan bölüm belli ki yapılmayacak. Taş kaplama da kilitli sistem değil. Yakın zamanda dağılır gider. Yol kenarlarına ıhlamur ağaçları dikildi. Dilerim polen alerjisi yapmaz. Kavak ağaçlarının dikilmemesine de şükür. Çünkü onların polen tehlikesi daha fazla.. 



Gemlik’ten Kumla, Karacaali ve Narlı’ya minibüs taşımacılığı yetersiz. Kumla’da yazın 120 bin nüfus var deniyor ama 40 bin nüfus varmış gibi ulaşım sağlanıyor. Deniz yoluyla ulaşım şart. Kumla, Narlı, Karacaali’ye deniz yoluyla ulaşım şart. Bu konuda yoksa minibüsçülerden mi çekiniliyor?. 
Kumla’ya bir meydan çeşmesi de gerek. Ulucami köşesindeki çok kurnalı çeşme gibi. Ama ilgililer bu talebimizi duymuyor. Ana yollarda bazı rögar kapaklarından da gelip geçen araçlar yüzünden anormal sesler çıkıyor.  
Dere yatağının deniz tarafındaki duvarları yıkık. O tarafa geçilmesin diye demir set kondu. Bu da Kumla’ya yakışmıyor.
Kumla’da yaz sezonunu geçirmek isteyenlerin bu olumsuzlukları dikkate alıp yola çıkmalarını tavsiye ediyorum.”
H.B

Kart ve bilet karmaşası var


“801 no’lu hat Uludağ Üniversitesi BursaRay İstasyonu ile Mustafakemalpaşa Eski Sanayi durakları arasında çalıştırılıyor. 
Ancak bu hatta özel halk otobüsü tarzı bir işletmecilik var. 
Kart ve bilet karmaşası var. Benim indirimli kartım var, BursaRay’dan indim. Burulaş’ın sitesine göre aktarmalı ulaşım indirimli 6.85 TL ama beni bilet almaya yönlendirdiler. 
Ya özel halk otobüsü çalışanları eksik bilgi sahibi ya da başka bir şey var.      
Bilet almak zorunda kaldım ve böylece 7 TL. artı ve BursaRay ücreti ödemiş oldum.. 
Bu konuda belki benim bilmediğim bir uygulama da olabilir. 
Burulaş yetkilileri bunu açıklarlarsa biz de, özel halk otobüsü personeli de bilgi sahibi oluruz. Teşekkürler.
Sevgi ER

Turizm mevsiminde İznik’e dikkat!..


“Hafta sonunda İznik’e ailecek bir gezi yaptık. Güzel ilçemize gitmişken Bayraklı Dede’ye de çıkıp ziyaret etmek ve oradan güzel manzarayı izlemek istedik.
Fakat İznik ilçesinin içi ve Yenişehir Kapı taraflarındaki yollar öylesine bozuk bir durumdaki; anlatılamaz.. Çok derin çukurlar mevcut. Bazı yerlerden büyük zorluklarla geçebildik..
Turizm döneminin başladğı şu günlerde tarihi ve turistik İznik’in yöneticilerini en kısa zamanda bu çukur yolların onarımına davet ediyorum. Doğrusu güzel İznik’e bunları hiç yakıştıramadım..”
Cevdet ÖZBATUR

‘Bir Bursa Masalı’


Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar’ın ‘Bir Bursa Masalı’ adını verdiği fotoğraf sergisi bugün saat 14.00’te Bursa Kent Müzesi salonlarında izlenime açılıyor.
Bursa’da yaptığı bir yıllık fotoğraf çalışmalarının ürünü olan eserlerde kentin tüm özellikleri ilginç görüntülerle yansıtılıyor.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.