Hava Durumu

Kültürpark’taki kargalar gözleri aman oymasın!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2014 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2014 08:21
“Yıllardır Kültürpark’a gitmiyorduk.                

Sebebi; vatandaşların parkımızı çok pis olarak kullanması ve etrafa yayılan çekirdek kabukları. 
Bunlar parkımızda maalesef iğrendiren tablolar oluşturuyordu. 
Hiç kimse evinde yediği çekirdek kabuklarını halısının üzerine atmaz ama halkımız Kültürpark ortak alanlarını çöp-lük gibi kullanmaktan hala geri kalmıyor.
Önceki akşam eşim, çocuğum bir arkadaşımızın çocuğunu Açık Hava Ti-yatrosu’na konsere götürdük. Çocukları tiyatroya bıraktıktan sonra eşimle parkı dolaşmaya başladık.
Etrafta en çok dikkat çeken şey karga sürüleri idi. Park içinde o kadar çok karga var ki sesleri ortalığı inletiyor. Ve yolda yürüyenlerin başlarına çok yakın şekilde uçuyor. Gagalarıyla gözleri oyacakmış gibi pike yapıyorlardı.
Bir önemli nokta da karga dışkıları yüzünden yer yer asfalt gözükmüyor. Bu durum parkta gezenleri dikkatli olmaya sevk ettiği gibi karga dışkılarının tüm alanları kaplaması sağlık için çok ciddi bir tehlike.
Sonuçta: parkı büyükler kadar çocuklar da kullanıyor. Çocuklar yeşil alan ve yollarda düşüp kalkıyor. Karga pisliklerinden her türlü hastalık bulaşma riski var. Parktaki karga sürülerini kaçırmak için ultrasonik kovucular neden kullanılmıyor?.
Parkın diğer sorunu da tuvaletler. Lunaparkın hemen üst tarafındaki tuvaleti kullandım. 1 TL. alınıyor ama içerisi çok pis. Klozetin kapağı yok. Klozet ve diğer alaturka tuvaletlerin birçok yeri yosun bağlamış, aynaları silinmemiş yani insan çeşmeleri bile tutmaya iğreniyor.
Hem para verip hem de pis bir tuvaleti kullanmak hoş değil.
Belediye başkanlarımızın Eskişehir’deki Bilim ve Kültürparkı’nı görmelerini isterim.
Park içinde bir sigara izmariti ve bir çekirdek kabuğu bile yok. Her taraf pırıl pırıl, tertemiz, çiçekli alanlar göz alıcı. Parktaki gölette rengarenk balıklar ve çeşitli su kuşları var. Çimlere basmak serbest ve en önemlisi park içindeki tuvaletler hem ücretsiz hem de pırıl pırıl tertemiz. 
Burada halka da çok iş düşüyor. Park alanlarımızı kendi evimiz gibi temiz tutmayı öğrenmeliyiz. Nasıl bulmak istiyorsak öyle bırakmalıyız. Belediyeler de parkları daha ciddi denetleyip ortamı pis bırakanlara ve işini düzgün yapmayan  işletmecilere caydırıcı cezalar vermeli.
Saygılarımla..” - Coşkun GÖNÜLKIRMAZ

UEDAŞ’ın dikkatine

“Küçükbalıklı Mahallesi  11. Ufuk Sokak No:5  (Tahsin Şen Çocuk Parkı’nın hemen altı) Optimum Yaylı yatak mağazası önundeki elektrik direğine bir adet aydınlatma lambası takılmasını UEDAŞ’tan önemle rica ediyoruz. 
Bu sokak çok karanlık ve akşamları büyük sorun yaratıyor.  
Daha önce de bu şikayetimizi bildirmiştik. Fakat UEDAŞ’a şikayetimiz herhalde ulaşmadı. UEDAŞ’a şimdiden teşekkür ediyoruz..” 
Bir grup 
sokak sakini

Ana caddeye korsan çıkış

“Çekirge Meydanı’ndan Acemler’e inen ana caddede Konur Hastanesi köşesi ile, meydana çıkıştaki Akbank köşeleri araçların park etmeleri için sınırlandırılmış. Ama bu çok tehlikeli bir durum.
Nedeni de şu:
Park yeri olan köşelerdeki sokaklardan çıkış yapacak araçlar yukarıdan inen veya yukarıya seyreden araçların gelişlerini göremiyor ve çıkışlarını caddeye dik bir şekilde yapmak zorunda kalıyorlar. 
Sürücüler inen veya çıkan araçları göremediği için de mecburen korsan bir çıkış yapmak zorunda kalıyorlar.
Her an çok tehlikeli bir durumun yaşanabilme ihtimali mevcut.
Köşelere çok yakın ve adeta sıfır konumlu park etme yerlerinin iptali gerekir.
Sayın yetkililere söz konusu durumu bizzat deneyip görerek gerekli önlemleri almasını rica ederim.
Saygılarımla..”
Suat ARIKAN

Oraları sokak da bizim ki değil mi?

“Fethiye Mahallesi, Alev Sokak’ta  aydınlatma lambalarının yapılmayışını 2009 senesinden beri devamlı yetkililere iletmemize rağmen bir türlü gerçekleştirilemedi.  
Oysa, Alev Sokak’ın hemen arkasında yeni açılan Rentıp Hastanesi’nin çevresindeki  İnceler sokak ve Ferhat Sokak’ta bu hastane açıldığında hemen aydınlatma çalışmaları yapıldı. Oraları sokakda bizim sokak, sokak değil mi? 
Alev Sokak sakinleri olarak geceleri sokakta karanlık yüzünden çok huzursuz oluyoruz.
Şikayetimizi köşeniz kanalıyla UEDAŞ yetkililerine tekrar duyurmak ve niye yapılmayışının gerekçesini öğrenmek istiyoruz. 
İlgileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.”
Mehmet SEVER

Fethiye girişi arapsaçı gibi

“FSM Bulvarı’ndan Fethiye Mh.’ne giriş kacçşağı arapsaçı gibi.. Tüm viraja park edilen araçlar yüzünden dönüş yapmak çok zor. Hele kamyon, kamyonet gibi uzun araçlar bu sokağa rahatça giremiyor ve devamlı trafik akışı olan bulvarda ileri geri birkaç manevra yapma zorunda kalıyor.
Konu yıllardır böyle. Radikal bir çözümün zamanı gelsin artık..”
Yalçın KAHVECİOĞLU
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.