Hava Durumu

Küçük Kumla için güzel öneriler!.

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2014 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2014 07:39
“Aklına bir fikir mi geldi? Gemlik Belediyesi’ne gönder’.. Evet, Küçük Kumla’daki billboardlarda şimdilerde bu reklamlar var. 
Belediye bence vatandaşlara ‘fikirlerinizden yararlanabiliriz’ diyor. 
Ben aklıma bir fikir gelince bunu Bursa Hakimiyet Gazetesi’ndeki Erdal Abi köşesine gönderiyorum. Sağ olsun o yayınlıyor. Hem halk okuyor, hem de belediyeler..
Fikirlerimi direkt Belediye’ye yollasam belki dikkate alınmaz çe-kincesindeyim.



Bugüne kadar Küçük Kumla’mız için devamlı iyi şeyler talep ettim. Bir tanesi gerçekleşti. O da sahil yolundaki Sallabaş Köprüsü idi. Onu yaptılar çok şükür. Şimdi Gemlik Belediye Başkanı Sn. Refik Yılmaz’a sesleniyorum: 
1:- Gemlik’ten Kumla’ya denizden ulaşım sağlansın. 
2:- Sahil yolu üstündeki yol yenilensin. Çünkü çok bozuk. 
3:- Sahil yoluna çok musluklu bir meydan çeşmesi yapılsın. Çünkü 2 tane çeşme var koca Kumla’da. 
4:- Çınaraltı Çay Bahçesi ile Gurup Aile Çay Bahçesi yaz kış açık olduğu için asla yıkılmamalı. 
5:- Gelen her belediye Kumla’mıza beton attı. Ama hiç çiçek dikeni görmedik. Sahil yolu baştan sona çiçeklendirilmeli.
6:- İşyeri sahipleri yazın yolları sandalye-masa atarak daraltmasın. Zaten nüfus yaz aylarında Kumla’da çok fazla. Yürüyecek yer kalmıyor. 
7:- Doğalgaz Küçük Kumla’ya artık getirilsin. Yeter artık beklediğimiz, çektiğimiz. 
8:- Polislerimiz için geceleri özellikle kışın nöbet yeri yapılsın. Böylelikle polisin nerede bulunabileceği halkımız tarafından bilinsin. 
9:- Kış sezonunda toplu taşım araçları neredeyse 30 dakikada bir sefer yapıyor. Bu süre çok uzun. Seferler hiç olmazsa 15 dakikada bire indirilsin. 
10:- Koskoca Kumla’da kışın sebze-meyva pazarı sadece cuma günleri kuruluyor. Oysa yaz sezonları çarşamba günleri de kuruluyor. Kışın da çarşamba pazarı oluşturulması çok yerinde olur.
11:- Dereboyunda sivrisinekle mücadele devamlı yapılsın. Çünkü 12 ay boyunca sinek var. 
12:- Küçük Kumla hatalı imar planları yüzünden iyi bir yerleşime sahip değil. Yeni yapılan binalar kaldırımlara taşmasın. Kaldırımlar bina bünyesine katılmasın. 
13:- Kumla’nın bir diğer önemli sorunu daha var. Arıtma tesisi bir an önce yapılmalıdır. Bunun için çok söz verildi ama temel atıldığını görmedik. 
14:- Yaz aylarında sahipsiz sokak hayvanları bir şekilde doyuyor ama kasım ayından mart sonuna kadar durumları içler açısı. Belediyenin ilgisi de lazım bunun için. Onları beslemek hep Kumla sakinleri üzerinde kalmasın.
Küçük Kumla’mıza gösterdiğim ilgi Gemlik Belediyesi’nce de gösterilmelidir. Saygılarımla..” - H.B.

Rögarlarda dumanlar...

“Yıldırım ilçemizdeki Demetevler Mahallesi, İsmetiye Caddesi üzerinde bulunan rögar kapaklarından bir süredir dumanla birlikte çok ağır bir koku etrafa yayılıyor. 
Yaklaşık bir aydan bu yana devam eden kokunun kaynağını bilemiyoruz. Sayın yetkililerden, kanalizasyona bırakılan ve etrafa koku yayan faktörleri araştırmalarını, sebep olanların tespit edilmesini istiyor ve bu olum-suzluğun önlenmesini rica ediyoruz.”
Demetevler’den
bir okur

Başkan Dündar’ı bekliyoruz

“Ben köşenizde yayınlanan Osmangazi ilçesi, Hamitler Bölgesi Güneştepe ve Kükürtlü semtlerine ait okurlarınızın yakınmalarını okudum. 
Okurlarınız çok haklı.
Bizim bölgemizde de sorunlar var.
Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar bizim semtimize de gelip bir görsün lütfen. Ben bir yıl kadar önce Demirtaş’ta yeni yapılan apartmanlardan daire satın aldım. Bizim buraları da sadece çamur, pislik değil resmen tarla gibi. Çocuklarımız okullarına bizler işlerimize gidip gelmek için bu yollarda büyük çaba sarf ediyoruz. 
Hiç olmazsa şimdilik bir çalışma yapılamıyorsa yollara mıcır gibi malzemeler atılabilir. Veya bu işi de müteahhitlere yaptırsınlar.
Kolay gelsin.”
Bayram SOYDEMİR

Soğukta havuza girenler var

“5.Aralık.2014 tarihinde Atatürk Merinos Kongre-Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir sosyal etkinliğe katılmıştım. 
Etkinlik bitiminde Çarşamba semtine giden üstgeçitteki kapıya doğru yürüdüm. Saat 20.30 sularıydı.
Merinos’taki Belediye Göl Sosyal Tesisleri yakınında 15-16 yaşlarında olan 7-8 kişi genç şort giymişti. Üstleri çıplaktı.
Gençlerin park göletine girdiklerini gördüm. Kapıdaki özel güvenlik elemanını bu durumdan haberdar edip, lütfen ilgilenin dedim.
Her tür olası kaza veya elektrik kaçağı olursa üzülünmesin dedim. 
Belediyeler kültür merkezi, yüzme havuzları açıyor.. Merinos’ta da bazı gençler soğukta bu havuzlara giriyor. 
Belediye yüzme ve spor tesisleri, spor kulüpleri ve çalışmalar yapıyorlar ve para ödeyenler havuz vs. gündüz faydalanabiliyormuş. 
Akşamları belirli bir saate kadar bu gençler bu tesislere davet ücret ödemeden istifade etseler, güzel bir uygulama olmaz mı diye düşündüm.. 
Görüşümü sayın ilgili makam sahiplerinin takdir ve değerlendirmelerine acizane olarak sunarım.. Saygılarımla.”
 Kemal BAŞEREN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.