Hava Durumu

Körüklülerimiz nerede, hangi hatta?

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2015 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2015 07:00
"92 hat no'lu toplu taşım otobüsü Beşevler ve Dikkaldırım mahallelerine çalıştırılıyor. 
Bu yüzden hem öğrenciler, hem de çalışanlar tarafından mecburen kullanılması gereken bir hat bu. 
Ben de işime gidip gelmek amacıyla 92 hat no'lu Terminal otobüslerini kullanıyorum. Ama Dikkaldırım semtindeki duraktan bu otobüse binmek tam bir çile. Çünkü çok çok kalabalık. Özellikle sabah ve akşam iş/okul başlama ve bitiş saatlerinde otobüste ayakta dahi durabilecek yeri bulmak çok güç. Önceden bu saatlerde buradan körüklü büyük otobüsler geçiyordu. Son zamanlarda ise bu hatta nedendir bilinmez küçük otobüsler konuldu..

Körükülerimiz nerede, bizim semtimizden acaba niye kaldırıldı?..
Semtimiz sakini olan tüm yolcular bu saatlerde otobüse eğer şans eseri binebilirlerse üst üste ve adeta balık istifi gibi, asap bozuklukları durumu içinde seyahat etmek mecburiyletinde kalıyorlar. 
Bu yüzden sayın BOİ yetkililerin iş ve okul saatlerinde buraya tahsis edecekleri araç seçimlerinde dikkat etmeleri gerekiyor. Kısaca, bizler körüklü otobüslerin semtimizde tekrar çalıştırılmasını rica ediyoruz. 
 Ayrıca bu hatta çalışan otobüs, BUSKİ önündeki durağa da uğradığı için sefer süresi 8-10 dakika kadar uzuyor. Oysa bu durağa 100 metre kadar mesafede de zaten Acemler BOİ mevcut ve halihazırda bu durağı kullanan sınırlı sayıda kişi de Acemler durağını kullanabilir.
Konunun dikkate alınmasını dilerim.."
Mustafa IŞIKTEKİN

***

Tarlaların ortasından!..


"23 Nisan Mah.sakinleriyiz. Mahallemize en yakın olan Ataevler BursaRay İstasyonu'na yürüyerek tarlaların ortasından gidip gelmek zorunda kalıyoruz.. 
Belediye'ye durumu bildirdik ancak hala asfalt bir yol yapmadılar. Bld. Bşk.'ndan ricamız sabah ve akşam saatlerinde semt sakinlerimizin tarlaların ortasından yürüyüşüne şahit olmaları. Duygularımızı ve çekilen sıkıntıyı belki daha iyi anlayabilirler.
 Sorunumuzu köşenizde dile getirebilirseniz sevinirim.
Saygılarımla.."
Hande ÇOKYILDIZ

***

İstinat  duvarı


 "Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde 1 Eylül  2015  tarihinde 'Osmangazi Fen İşleri Md.ne' başlıklı bir okur şikayetine yer verilmiştir.
Şikayete konu olan sokağımızda istinat duvarı çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalar tamamlandıktan sonra asfalt çalışması yapılacaktır.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuya bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim."
Mustafa DÜNDAR Osmangazi Bld.Bşk.

*** 

Zafer Plaza  ve ızgaralar


"Şehrimizin en merkezi yerinde bulunan Zafer Plaza yanında yerdeki yağmursuyu giderlerine ait ızgaralar anormal şekilde yerlerinde sallanıyor. Üzerine basar basmaz deprem oluyor gibi bir durum mevcut. Eğer bakımı ve onarımı yapılmazsa ızgaralar her an tamamen çökebilir ve yayalar beklenmedik bir kaza ile karşılaşabilirler.
En yoğun yaya trafiğinin olduğu bu kesimde gerekli iyileştirmelerin yapılması ivedilikle gerekiyor.
Anımsatıyorum. Saygılar.."
Betigül ÇaYCIOĞLU
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.