Hava Durumu

Kornalara asılınca trafik yürümez ki!

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2015 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.08.2015 07:42
“Beşevler’de Konak, Yıldırım ve Beşevler Cd.’i birleşerek Orhaneli kavşağına doğru araçlar yol almaya çalışıyor. Burada çok dükkan ve otobüs durağı da var. Servis ve belediye otobüsleri burada yolcu indirip bindiriyor. 
Araçlar park etmesin diye kukalar da dikildi ama araçlar dükkanlardan alışveriş yapmak üzere duraklama yapıyor. 
Bir anda bu cad.’lerden gelen 5-6 şeritli yol tek şeride düşüyor ve trafik kilitleniyor. Yıldırım Cad. yönünden gelen araçlar kırmızı ışıklar yeşile dönünce ilerlemeye çalışıyor ama Beşevler Cad.’nden gelen araçlar caddeyi tıkamış oluyor. Bu nedenle yeşil ışık kırmızıya dönünce Beşevler’e dönmek isteyen araçların önünü bu araçlar kapatmış oluyor. 

Sürücüler kornalara asılıyor ama trafik korna sesleriyle yürümez!. Bu sorun nasıl çözülür, önerim var:
1.Işıklardan sonra ilgili bölgede araç parkına kameralı sistemle önlem alınmalı
2.Otobüs durağı geriye taşınmalı
3.En dar kısımda araç parklanmaları yüzünden tek şeride düşen kısım 3 şeride çıkartılacak şekilde genişletme olanağı varsa yapılmalı.
Dikkatlere sunarım..
M.D.

***

TEŞEKKÜR PANOSU

SELVİLİ'DEN SEVGİLERLE


“Çekirge, Selvili Cad.’de BUSKİ bir süre önce kazı yaptı. İş bittikten sonra açılan çukuru toprak doldurdu. Toprak zemin çevreye toz bulutları yayıyordu. Kapı, pencere açamıyor, balkonlara çıkamıyorduk. Resmen toz solumak zorunda kalıyorduk.
Yaşanan sorunu köşenizden ilgililere aktardık. Bunun üzerine hemen gelip gerekli olan asfalt onarımını yaptılar.
Hem gazetenize, hem de bu çalışma için ilgi gösteren tüm yetkililere ve çalışanlara açık teşekkürlerimizi ve sevgilerimizi sunuyoruz.”
Çevre sakinleri

***

RAMAZAN BİTTİ CANSUYU


“17 Ağustos köşenizde yayınlanan bir uyarı yazısında Büyükşehir Bld.’ne seslenilmiş ve F. S. Mehmet Bulvarı, Hastane Alanı köşesine konulan ramazanla ilgili Büyükşehir Bld.ait çok büyük bir panonun henüz yerinde durduğu belirtilerek ‘Ramazan bitmedi mi Büyükşehir?’ diye sorulmuştu.
Okurunuz Sevinç Yılmaz’ın bu uyarısına ben de bir ek yapmak istiyorum.
Hürriyet Cd.’nden Yanibağlar kavşağına girişte sol köşede tel barikata asılı büyük bir bez afiş var. Afiş ‘Cansuyu Vakfı’ imzasını taşıyor ve ramazan ayını vurgulayarak katkı sağlanması isteniyordu.
Bu tür afiş ve panoları asanlar sonradan bunları unutuyor kanısındayım. Çünkü ramazan çoktan bitti, Şeker Bayramı da geldi geçti. Şimdi Kurban Bayramı’na az bir süre var.
Zamanı çoktan geçen ve kir pas içinde kalan bez afişler ve panoların bulundukları yerlerden kaldırılması gerekiyor. Uyarım; güzel kentimizin güzelliği içindir.
Dikkate sunarım.”
Teoman KILIÇ

***

O ŞOFÖR UYARILDI


“18 Ağustos 2015’te köşenizde yayınlanan ‘Dedenin halk otobüsünde gözleri doldu. Üzüldük’ başlıklı bir okurunuzun yakınmaları üzerine, şikayet konusu olan otobüsün şoförü tespit edilmiş ve kendisine gerekli uyarılar ve işlemler yapılmıştır.
Bilginize sunarız.”
Özel Halk  Otobüsçüleri  Odası yönetimi
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.