Hava Durumu

Korku tüneli gibi karanlıklar

Yazının Giriş Tarihi: 06.01.2017 04:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.01.2017 04:53

"Kamuoyunda sabah karanlığında iş veya okula gitme tartışmaları sürüyor. Bu tartışmalar haklıdır haksızdır tarafında değilim. Yalnız dikkatimi çeken bazı olumsuzluklar var. Daha aydınlık sokak ve caddelerde güne başlanması açısından bunların giderilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Sabah 8 civarında aşağıda belirttiğim güzergahlarda sokak ve cadde aydınlatmaları ya kısmen yanıyor ya da hiç yanmıyor.. Veya birçok ampul sönük oluyor. 
Yanmayan aydınlatmalar çalıştırılırsa pırıl pırıl sokak ve caddelerimiz olur ve şikayetlerin de bir nebze önüne geçilir. 
Amacım UEDAŞ'a ve dolayısıyla korku tüneli gibi karanlıkta okullarına gitmeye çalışan minik yavrulara yardımcı olmak:
Bu güzergahlar şunlar:

1.Beşevler Caddesi'nde Yıldırım Caddesi'ne kadar olan kısımda aydınlatmalardan bir kısmı çalışmıyor
2.Carrefour kavşağından Orhaneli yolunun olduğu kısma kadar ya kısmen yanmıyor ya da tamamen kapalı oluyor.
3.Yeni Yalova çevre yolunun Acemler kavşağından Küçükbalıklı'ya kadar olan kısımda İzmir yönünde kısmen arızalı aydınlatmalar var ama İnegöl yönünde çoğunlukla tamamı kapalı.
4. Küçükbalıklı altgeçidinden sonra yakın çevre yolunda her 2 yönde de hemen hemen hiçbir aydınlatma lambası sabah saatleri çalışmıyor.
Yetkililer ilgili aydınlatmalar kış saati uygulaması nedeniyle mi kapalı, sigortası mı atık veya başka bir sorun mu var? İncelenebilir ve çalışmalar tüm ana caddelerde yaygınlaştırabilirlerse çevremde de pek çok şikayete konu olan cadde ve sokakların karanlıkta kalma sorunu hemen çözümlenir. 
Ayrıca, konu hakkında sorumlu kurum hangisi?. Belki bir yetki karmaşası da olabilir. Çünkü gözlemlediğim kadarıyla her geçen gün çok daha fazla cadde ve sokak daha karanlık hale geliyor. Aklımıza, kontrollerde gözden kaçan bir şey mi var düşünceleri geliyor. (Bunlar tamamen benim gördüğüm yerler. Kentte daha pek çok yerde bu tip olumsuzlukların olduğu da kesin)
Saygılar." Adını açıklamak istemeyen bir öğrenci velisi

Yıldırım'da kapı no'sunu öğrenmek

"Hükümet yerel belediyeler yasası çıkardıktan sonra, belediyeler bu yasa ile vatandaşa hizmet etmek yerine tam tersine vatandaştan para toplamak için çeşitli girişimlere başladılar. İşte bir örnek;
Ev alıyorsunuz, Belediyeye tapu kaydını yaptırmaya gidiyorsunuz size bir fiş veriyorlar ve 'bu fişle yarın gelin' diyorlar. 
Ertesi gün gittiğinizde elinize 45.00 TL. yazan makbuzu verip 'bu parayı yatırın' diyorlar. 

'Ne parası bu' diye sorunca da; 'aldığınız evin kapı numarasını öğrenme  parası' diyorlar. Yani bilinen kapı numarası için (tapularda daire numarası yazmasına rağmen) yine para ödüyorsunuz. 
Bir de bu işi iki günde yaparak zamanınızı da boşa harcatmış oluyorlar. Ve bu parayı mecburen paşa paşa ödüyorsunuz. İnsanlar ev alırken alım-satım vergisi, ve birkaç vergi daha ödüyorlar.. 
Bankadan kredi çekilmişse, bir sürü faiz ve vergi de orada ödüyoruz. Ayrıca emlak ve çevre vergisi ödüyoruz. Bunlar yetmemiş olacak ki, bir de kapı numarası öğrenme vergisi çıkarmışlar. 
Yakında soluduğumuz hava için bile vergi mi alacaklar yoksa?." A.K.

T2 Hattı'nda batak geçit

"Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne ulaşımı sağlayacak olan T2 Tramvay Hattı için yapılan çalışmalar nedeniyle yayaların karşıdan karşıya geçebilmeleri için AS Merkez önüne bir geçiş yolu bırakıldı.
Fakat bu geçiş yolunu kullanıp karşı tarafa geçebilmek başlıbaşına bir mesele. Çünkü burasını kullanmak zorunda kalan vatandaşlar bileklerine kadar çamur içine batıyor. Resmen çamur deryası ve batak. Ayakkabılar, pantolon paçaları berbat oluyor.

Belirttiğimiz yerden vatandaşların sorunsuz bir şekilde karşıdan karşıya geçebilmeleri için hiç olmazsa bir-iki tahta uzatıverseler olmaz mı?
Burada yaya trafiği çok fazla. Civardaki üniversiteye gitmek için veya alışveriş merkezi ve diğer işyerlerine ulaşımı sağlayan geçitten yüzlerce insan yararlanıyor..
Yaşanılan sorunun ele alınıp kolaylık getirilmesini rica ediyoruz."
Çevre sakinleri

Süs gibi elektrik direkleri

"Nilüfer ilçesindeki 100.Yıl Mahallesi, 416. Sokak sakinleri olarak köşenize yazıyoruz:
Fotoğrafta görüldüğü şekilde tam 8 sokak lambası aydınlatma direği atıl vaziyette ve adeta süs gibi duruyor. Başvurmadığımız yer kalmadı. Ve 6 yıldan beri de kaldırmadılar.
Bu vurdumduymazlık nedir?. Doğrusu anlayamıyoruz.. Son çare olarak gazetenizdeki köşenize başvuruyoruz. İnşallah bunu yayınlarsınız."
Bölge sakinleri

Üniversiteli miniklerin kış sergisi

Bursa Çocuk Üniversitesi Kestel ve Mustafakemalpaşa Kampüsü öğrencileri sınıflarında hazırladıkları kış temalı çalışmalarını Zafer Plaza'da sergiledi. 
Çalışmalarını sınıf ortamında ve grup etkinlikleri yaparak oluşturduklarını ifade eden Bursa Çocuk Üniversitesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayşen Acar, yapılan etkinliklerle öğrencilerin eğlenirken öğrenmeyi, yardımlaşmayı, takım çalışmasını ve birlikte hareket etmeyi pekiştirdiklerini söylüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.