Hava Durumu

Konut kredisi alanlar dikkat!..

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2012 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2012 09:00
"2006'da 1,68 faiz oranıyla aldığım kredimi faizler düştükten sonra iki kez yapılandırdım.
İlk yapılandırmada faiz 0,98'e düştü ve 2.300 TL. masraf aldılar. 2. yapılandırmada faiz 0,79'a düştü ve yine 200 TL. masraf aldılar. Bu yapılandırmalar sonucu geri ödemem 35 ay, yani 3 yıl düştü.
Alınan masrafların yasal olmadığını öğrenip bankaya yapılandırma sırasında ödediğim parayı geri talep etme dilekçesi yazdım.
Önce 'bu söz konusu olamaz' dediler. Yasal işlem başlatacağımı söyledim. Banka memuru bana avukatlarının çok güçlü olduğunu söyledi. Ben de '500 TL. daha mahkeme masrafı veririm kaybedeceğim bir şey yok' diye yanıtladım.
Sonra 'Tüketici Hakları Koruma Derneği'ne başvuracağım' dedim. Bu kez banka memuru 'sizden bir ricam olacak, bugün siz bir yere başvurmayın, haber bekleyin, eğer sizi aramazsam yarın gerekli işlemi yaparsınız' dedi.
O gün ilerleyen saatlerde 'paranızın 2000 TL.'si geri ödenecek' diye arandım. 2500 TL. verip yapılandırdığım kredimin 2000 TL.’sını geri aldım.
Ayrıca 2012 Şubat'ında bankama gidip benden alınan dosya masrafı belgesiyle bağlı olduğum kaymakamlık hakem heyetine dilekçe yazdım. 1 ay kadar sonra hakem heyetince imzalı ve mühürlü olarak haklı olduğuma dair gelen belgenin birini bankamın merkezine taahhütlü postayla yolladım. 15 gün içinde bana dönmeleri gerekiyordu ve dönmediler. Bu işlemi aynı işyerinde çalıştığım bir arkadaşımla yaptık. Onunla aynı bankadan kredi çektmiştik. Banka, arkadaşımın 1000 TL'.lik masrafını geri öderken benimkine itiraz etti..
Ben de icra yoluyla 1126 TL. dosya masrafını alma işlemi başlattım.
Bankalar bazen müşterisini itirazla vazgeçirme çabasında. Ama tüm konut kredisi kullananları uyarıyorum. Sakın bunu dikkate almayın.
Kredi borçlulara yardım amacı ve saygıyla duyuruyorum."
- Caner CÖMERTEL



Bademlililer 1 ay sabır!..

"4/4/2012'de yayınladığınız 'Ah Bademli, vah Bademli' başlıklı okur yakınması ilgililerce incelenmiştir.
Eski Mudanya yolunda yağmur suyu hatları bulunmaması ve atıksu hatlarının eski ve yetersiz olması sebebiyle, yağışlı havalarda oluşan su baskınları nedeniyle bölgeden yoğun şikayetler gelmiştir.
Büyükşehir Belediyesi'nce yol boyu yapımı planlanan bordür ve kaldırım (trotuar) çalışmaları öncesi, hizmet alanımıza sonradan eklenen Bademli Mah.'nin, havza bazında kapsamlı atıksu ve yağmur suyu projeleri hazırlanmış ve altyapı çalışmaları ivedi olarak ilgili kurumumuzca başlatılmıştır.
Ancak kış mevsiminin, fazla yağışlı geçmesiyle altyapı çalışmaları olumsuz etkilenmiştir.
Eski Mudanya yolunda, yapılan Ø1600 yağmur suyu ve Ø600 atıksu hatlarının büyük çaplı hatlar olması, beraberinde içme suyu hatlarının da yenilenmesi, kapsamlı altyapı çalışmaları olup yapımı zaman almaktadır.
Bir ay daha sürmesi öngörülen altyapı çalışmalarımızın tamamlanması sonrası  Büyükşehir Belediyesi'nce yolda bordür, kaldırım ve asfaltlama çalışmaları da yapılacaktır. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz." 
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md.



15 cm. 2 cm. oldu ama tehlike arttı

"Çekirge'den Uludağ'a çıkış yolunda bulunan Erol Yiğitalp viyadüğü kenarlarındaki yaya kaldırımlarda sıra sıra 15 cm.yüksekliğindeki demir saplamalarla ilgili bizzat tanık olduğumuz tehlikeli bir olayı size yazmış, 26.3.2012'de '20 Mart.. Saat:20.40. Ayy!..' başlığıyla yayınlamıştınız..
Bunun üzerine 15 cm.yüksekliğindeki demir saplamalar kestirilip 2 cm.'ye indirilmiş. Ancak tehlike geçmiş değil, hatta daha da artmış. Çünkü 2 cm. yükseklikli saplamalar şimdi daha da görülmez durumda.
Madem kestirilecekti de niye 15. cm'lik saplamalarla kaldırım tehlikeli bir hale getirildi?.
Şimdi de bu 2 cm.'lik saplamalar daha ne kadar yayalar için tehlike arz edecek?."
A.Güven DURU



Hilton durağı

"Köşenizde yayınlanan bir uyarımda Yeni Yalova Yolu üzerinde Hilton Oteli önündeki BOİ durağının perişan halini belirtmiş ve Bursa girişine bu durağın yakışmadığını belirtmiştim.
Uyarım üzerine sayın yetkililer bu noktaya güzel bir durak koydular.
Duyarlılıklarına teşekkürler."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur








Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.