Hava Durumu

Konu can güvenliği, endişe ve ‘iddialar’

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2016 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 07:28
“Nilüfer İlçesi 29. Ekim Mahallesi 501. Sokakta yeni bir inşaat için hafriyat çalışmaları başlatıldı.  
İlgili inşaat firması İmar Yönetmeliği’nde bahsedilen yoldan çekme mesafesini bırakmadan derin kazıya başladı.. Yoldan çekme mesafesini bırakmadan kazıya girdiğinden güvenlik açısından, yolda bulunan kaldırımı, bisiklet yolunu, hatta yolun bir kısmını kapattı.. 

Yola koyduğu tel çitlerin dışarı çıkan 50 cm. demir çubukları yaya ve araç trafiği açısından tehlike arz etmeye başladı. 
Ayrıca inşaat kendi güvenlik önlemlerini almak için vatandaşı tehlikeye sokmakta ayrıca devletin yoluna ekteki resimlerde görüleceği üzere demir çubukları yola çakarak zarar vermeye başladı. 



Zabıta amirleri ile konuyu konuştuğumuzda ‘güvenlik önlemleri için belediyenin bilgisi dahilinde yapılmış bir kapatma’ deniyor. 
Vatandaşların güvenliğini düşünmeden izin veren yetkililere sesleniyorum: 
1-Bu izni verirken inşaat firmasının yoldan çekme mesafeleri nasıl göz ardı edilir?. 
2-Kaldırımın sıfırına kadar derin kazı yapılacaksa neden kazıklarını çakmadan hafriyata başlar? 
Bu tel çitlerin yoldan kaldırılıp inşaatın kendi sınırına çekilerek gerekli önlemlerin alınmasını acilen talep ediyorum..” - 
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

TEŞEKKÜR PANOSU

Kolay gelsin Abid Bey..

Özdilek Ataevler Market’e bir süre önce alçakgönüllü, güler yüzlü, her müşterisiyle yakından ilgilenen, yardımcı olan, takdir toplayan, müşterilerin isteklerini soran ve tüm çalışanlarla da düzeyli bir diyalog içinde olan yeni Müdür Abid Delen’i gösterdiği örnek davranışları ve çabaları nedeniyle kutluyor ve tüm çalışanlara da örnek olmasını ve kolaylıklar temenni ediyorum..” B.B

Akademisyenlerden beklenen konser

Müzikseverlere müjde.. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, yarın akşam Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi/ Merinos’ta gerçekleşecek konserinde, bu kez solist olarak BBDSO sanatçıları ve U.Ü. Devlet Konservatuvarı akademisyen sanatçıları ile Bursa’nın değerlerini sanatseverlerle buluşturacak.
U.Ü.Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü Öğretim Görevlisi Dağhan Doğu’nun şef olarak yer alacağı konserde, BBDSO vurmalı çalgılar sanatçıları Erbil Aydınlı ve Mert Kocaili ile Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü öğretim Üyeleri Aylin Çakıcı ve Özgür Ünaldı’nın solist olarak yer alacağı konserin ilk yarısında Macar besteci Bela Bartok’un konçertosu seslendirilecek.. 

‘Şemsiyeli Kız’ altın kız oldu

 “Zafer Meydanı’nda Cumhuriyet Caddesi başına konulan ‘Şemsiyeli Kız’ heykeli bir iki kez bazı nedenlerle yerinden kaldırılmıştı. 
Bunun için köşenizde bazı görüş ve şikayetler ileri sürülmüştü. ‘Şemsiyeli Kız’ heykeli şimdi altın rengine boyanıp tekrar yerine konulmuş. Ve daha da güzel bir hale getirilmiş..
Bundan sonra da bu güzel heykelin halkımızca korunmasını diler, şehrimize güzellikler ekleyecek bu gibi nice eserlerle Bursamızın süslenmesini dilerim.” Nesrin URAL


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.