Hava Durumu

Konteynırlarda neden fren yok?

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2016 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2016 07:26
 “Geçen 16 Ocak 2016 günü çok şiddetli esen lodos fırtınası şehirde birçok tahribata neden olduğu gibi benim arabama da ciddi hasar verdi.
Olay; Yıldırım ilçemize bağlı Teferrüç Mahallesi, 2.Aydın Cad.ile Sabuncu Sokak’ın kesiştiği noktada oldu.
Yol kenarında uygun bir yere aracımı park etmiştim. Ama şiddetli lodos fırtınası çöp konteynırını sürükleyip aracıma çarptırmış. Kaportada ciddi bir hasar oluştu.



Belediyemiz konunun sorumluluğunu temizlik işlerini yapan taşeron firma olarak gösteriyor.
Üzerinde durduğum nokta şudur:
Tekerlekli çöp konteynırlarında fren tertibatı neden yok?. Çöpler boşaltıldıktan sonra yerine konulan konteynırda tekerleklerdeki fren tertibatı ile bunların yerlerinden oynaması, kayması da önlenmiş olur. 
Yani; bu basit sistem hemen hemen tüm tekerlekli araçlarda, örneğin çocuk arabalarında, pazar arabalarında bile var.. Çöp konteynırlarına bu sistem neden düşünülmüyor?. 
Gönderdiğim fotoğraflar konunun belgesidir. İlgililerin dikkatlerine sunar, gereken duyarlılığın gösterilmesini dilerim.” 
Saygılarımla.”
Yavuz ERTÜZÜN

Pantolonum delinmişti


“Geçenlerde Nilüfer’de bir sokaktan aceleyle geçerken kaldırımı kaplayan minik süs çalıları pantolonumu delerek bacağımı çok hafif kanatmış, canımı yakmıştı.     
Acelemden dolayı konuyu yetkililere bildiremedim. Aynı yerden birkaç hafta sonra geçtiğimde ilgili çalıların tamamen budandığını gördüm. Biraz gecikmeli de olsa bu tip bakımların yapılmış olması çok önemli. 
Uzayan dalların çalıların budanıp bakımlarının yapılması estetik güzelliği artırdığı gibi, olası göz ve beden yaralanmalarının da önüne geçilmiş oluyor. Bu kadar geniş bir alana hizmet veren Nilüfer Belediyesi’ni bu duyarlı çalışmasından ötürü tebrik ederim.”
M.U.

UEDAŞ hemen harekete geçti 


“Köşenizde yayınlanan bir okur talebinde Mustafakemalpaşa ilçesi Demireli Mah.’nde elektrik şebekesinin binaya yakın konumda olduğu ve tehlike yarattığı belirtilip şirketimizden önlem alınması istenmişti. 
İlçe İşletme Md.’müz ekiplerinin incelemesi sonucu bu adresteki iş programımıza alındı ve 22 Ocak’ta yapımı planlandı.    
“UEDAŞ olarak; halkımızın problemlerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere, problemin tespitindeki yardımlarından dolayı okurlarınıza teşekkür ederiz.     
Saygılarımızla.”
UEDAŞ Kurumsal İletişim Md.

Ali Ay ve dörder gol


 “Bursaspor’un geçenlerde yapılan kongresiyle iş başına gelen Başkan Ali Ay ve yeni yönetim kuruluna yüksek başarılar dilerim.
Koyu bir Bursaspor taraftarı olarak son dönemlerde kulübün içine düştüğü mali sorunlar, sahalarda alınan üzücü ve kahreden sonuçlar benim kadar bütün Bursaspor taraftarlarını muhakkak ki çok üzmüştür..
Ama alınan son dörder gollü maçlarla inanın ferahladık. Ali Başkanımız kulübe şans getirdi.
Bu başarıların devamı inşallah gelir ve Bursaspor’a gönül vermiş, onun başarılarıyla sevinmiş, onun üzüntüleriyle gözyaşları döken insanlar olarak artık çile çekmeyiz.”
Fedai ÖZTÜRK
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.