Hava Durumu

Kiraz yemek için okul demirlerini sökmüşler

Yazının Giriş Tarihi: 08.06.2015 09:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.06.2015 09:27
“BTSO’nun Yeniceabat (Köyü) Mah.’de yaptırdığı eğitim kampusu okullarının arkasındaki bahçe duvarlarında güvenliği sağlayan demir parmaklıkta bir bölüm ‘bazı’ öğrenciler tarafından yerinden sökülmüş.
Ve sökülünce sanki bir kapı haline getirilen yerden kaçan öğrenciler yüzünden hemen arkada bulunan meyve bahçemiz harap oldu.
Ağaçlara çıkarken pek çok ince dalları da kıran öğrenciler kiraz, erik bırakmadılar.
Ağaçlardan kiraz toplarken gördüğümüz öğrenciler büyük bir süratle kaçarak demir parmaklıklarda açtıkları kapıdan tekrar okul bahçesine girip kayboldular..
Okul yöneticilerine telefonla uğradığımız zararı bildirdim, demir parmaklıkların onarılmasını rica ettim ama aldırış eden olmadı.
Gereken tedbirler alınmazsa bu gidişle bölgedeki bütün meyve bahçelerinden ürün almamız imkansız hale gelecek.



Yaşanan problemi sayın ilgililere köşenizden fotoğrafıyla aktarıyor ve acilen tedbir almalarını rica ediyoruz.” 
Yeniceabat sakinleri adına İsmail UYSAL 

Lastik parkura beton dökülmüş

“Ataevler, Barış Mah. Cihan Sk. başında bulunan Kasımpatı Parkımızda yürüyüş parkuru tabanı sağlıklı yürüyüş yapabilmek için lastik malzemelerle kaplanmıştı.
Geçen cuma günü lastik zeminli parkurun tamamının betonla kaplanmış olduğunu görünce üzüldüm.
Bunun sebebini Nilüfer Bld.’nden öğrenmek istiyor ve parkurun tekrar eski haline dönüştürülmesini diliyorum.”
Suna KARTEPE

Şoförler şakülünü şaşırıyor

“Bursa’nın en merkezi yeri olan Cumhuriyet Alanı (Heykel önü) ile Mavi Köşe ve Setbaşı’na kadar olan asfalt yol uzun yıllardan bu yana gerekli onarımı görmedi.
Bu nedenle, bozuk asfaltta yarılmış kesimler, dalgalanmış asfalt bölümler mevcut.
Buradan geçen her araç sürücüsü cadde zemininin dengesiz, düzensiz olması ve olumsuz kesimler bulunması yüzünden adeta şakülünü şaşırıyor.
Bursa şehir sınırları genişleyince kent içindeki bu gibi sorunlar hiç görülmüyor veya unutuluyor mu?.”
Bölge sakinleri

E/2 ve 5/A niye yolcu almıyor?

“Beşikçiler Cad.’nde oturuyorum. Heykel’e giderken yürüme zorluğu çektiğimden BOİ’nin Beşikçiler Cad.’ndeki otobüs durağından geçip Hamzabey’den dönerek yola devam eden E/2 ve 5/A hat numaralı araçlarına binmek istiyorum. 
Ancak bu otobüslerin şoförleri bu duraktan Heykel’e çıkmak için yolcu almıyor ve bana ‘Hamzabey’e çıkın oradan binin’ diyorlar.
Yürüyebilecek durumum olsa zaten bu durağa değil, Çekirge Cad.’ne iner oradaki Bankevleri durağından otobüse binerim.
Beşikçiler Cad.’ndeki duraktan yolcu alınmasını rica ediyorum..”
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir hanım

BUTTİM kavşağı

“BUTTİM Köprülü Kavşağı’nda yapılan inşaat nedeniyle oradan epeydir geçmiyordum. Açılış sonrası trafik rahatlamıştır diye oradan geçtim. Özdilek’e yaklaşırken trafik sıkışmıştı. ‘Kaza oldu sanırım, sıkışıklık normal değil’ derken, Özdilek önündeki dönüşün kapatılmadığını ve trafik ışıklarının çalıştığını gördüm. Buttim’e ulaştığımda oradaki araç dönüşü çok şükür kapatılmış, trafik akıcıydı. Ama burada da yayalar için üstgeçit ya düşünülmemiş ya da henüz tamamlanmamış olacak ki orada da trafik ışıkları faaldi ve her zaman yoğun olan yayalar araçlara kırmızı ışık yanınca karşıya ulaşmaya çalışıyordu. 
Ayrıca, buradaki kaldırımlar henüz tamamlanmadığı için yayalar çukurları atlayarak yeşil alan üzerinden Buttim’e ulaşmaya çalışıyordu. Sonuçta Yalova yoluna akıcılık kazandıracak bu muhteşem projeye emeği geçenleri kutlarım. Ama biri Özdilek diğeri BUTTİM önünde iki yaya üstgeçidi yapılıp da tüm araç dönüşleri ve trafik lambaları kaldırılmadıkça verilen emek ve harcamaların karşılığının tam manasıyla alınamayacağını düşünüyorum. Yetkililerin dikkatine sunarım.” G. CEYHANLI





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.