Hava Durumu

Kilitli taşlar ya kilitsiz olsaydı?

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2015 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2015 07:17
Değerli okurlarım; Bazen köşemize öyle yakınmalar ve bunları tamamlayan fotoğraflar geliyor ki inanın şaşmamak elde değil. 
Örneğin Beşevler, Konak Mahallesi Yalı (Hakan) Sokak’ın duyarlı sakinlerinden okurum T.Y.’den aldığım son maildeki gibi. 
Daha önce en az çeşitli tarihlerde üç kez köşemden yayınladığım ve onarılan kaldırım dördüncü kez tekrar dağılmaya başlamış. 
Araçların kaldırımlara park etmesi, kaldırımların kurallarına uygun yapılmaması bu sorunun tekrar etmesine yol açıyor olabilir. 
Gerçek olan şu ki  kaldırımlara döşenen kilitli parke taşları acaba kilitsiz olsaydı kim bilir bu kaldırım ne hale gelirdi?. 

Bu işleri yapanlar hatalarından ders çıkarabilirlerse ne mutlu bizlere…
Fotoğraftaki yerin adresini okurum  ‘Türk Telekom binasına giderken solda kalıyor’ diye açıklamış.. 
Çevre sakinleri bir kez daha yetkililerin kalıcı ve sağlam çözüm üretmelerini rica ediyor…
Yoksa bu gidişle kaldırım maldırım kalmayacak ortada..

*** 

DELİNATÖR İTFAİYE TARAFINDAN YIKANMALI

“Ana caddelerimiz ve  çeşitli yollarımızdaki kavşaklara ve buna benzer yerlere güvenli  trafik akışı  için konulan kırmızı renkte,  reflektörlü,  delinatör  denilen dikmelerin pek çoğu  gerekli  işlevi görmekten çok uzak kaldı.
Nedeni  ise yaşadığımız  olumsuz hava koşulları sırasında  geçen araçların sıçrattığı çamurlu sular.
Çoğu delinatör,  üzerinde kuruyan çamurlu sular nedeniyle özellikle gece karanlıklarında dikkat çekmiyor. 
Delinatörler üzerindeki  reflektör  (kedi gözü)  işlevi  görecek beyaz bantlar kuruyan çamurlar yüzünden tamamen kapanmış..
Yetkililerin birtakım olumsuzluklar yaratabilecek düzeydeki  delinatörlerin  temizlenmesi için bir itfaiye arazözünü  görevlendirip  bu dikmelere  üç – beş saniye tazyikli su sıkarak  temizletmeleri yerinde olur kanısındayım..
Saygılarımla..”
Bülent YILMAZ

***

TRAFİK İŞARETİ YERLERDE SÜRÜNÜYOR


“Nilüfer,   Ataevler bölgesinde  pazar pazarı kurulan alanın karşı köşesinde bulunan  elektronik reklam tabelası dibinde bir süreden beri  kırılmış,  yamulmuş bir trafik uyarı işareti var.
Üzerinde iki  ayrı işaret ve demir direği de olan trafik uyarı işareti,  herhalde buradaki  dört yol ağzında  yakın zamana kadar can güvenliğini  sağlıyordu...  
Yani oldukça  önemli  bir kavşakla ilgili. 
Ama  ne yazıktır  bir süreden biri   elektrikli  reklam panosu  altına  sanki fırlatılmış,  atılmış gibi  öylece ve kendi  kaderine terk edilmiş şekilde duruyor.
Nilüfer  Belediyesi  yetkililerinin  dikkatlerine sunarım.”
Ediz TOSYALI

***

ONARIMLAR GEREKİYOR


“Geçtiğimiz günlerde ilk kez görmek için ziyaret ettiğimiz Hüdavendigar  Parkı’nda birçok oturma grubunun kırılmaya ve yerinden çıkmaya başladığına şahit olduk. 
Bu kadar yeni bir parktaki bu olumsuzluk bizi gerçekten çok üzdü.  

Belki çok geç kalınmadan ve oturma grupları tamamen dağılmadan tamirleri yapılır. Konuyu köşenizden duyurabilirseniz çok memnun oluruz.”
Çevre sakinleri
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.