Hava Durumu

Kestel hastane alanı için görüş

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2015 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2015 07:35
“Kestel’de hastane yapımı kararı için Sağlık Bkn.’na, 26 yıllık bir eczacı olarak çok teşekkürler. Şimdi tamamlanıp açılmasını bekliyoruz.
30 yıllık sağlıkçıyım. Fakat hastane alanı olarak belirlenen yer asla uygun değil. Çünkü alanın etrafı çepeçevre tekstil sanayi ile çevrili.
 
Daha da önemlisi bu sanayi kuruluşlarının çoğu kumaş boyamada kimyasal kullanıyor. Bölgede üretim çok yoğun. İç-dış piyasaya çok ihracat var. Fabrika bacalarından yakın çevreye insan sağlığı için çok tehlikeli gazlar çıkıyor. Hastane alanı bu tesislerin hemen karşısında. Yol yakınken bu dikkate alınmalı. 
Önceden hastane alanı eski Ankara yolu üzerinde Uludağ eteklerinde deniyordu. Konunun tekrar gündeme alınması gerek.
Kronik solunum yolu (Koah) bir hasta hastane odasının camını açamaz. Balkona çıkamaz. Çünkü dışardaki hava hastalığını arttırır.
Not: Sanayiye karşı değilim. Kestel’de daha pek çok işyeri olsun, binlerce çalışan ve işletmeci yurdumuza katma değer sağlasın. Sözümüz; Kestel’e yapılacak hastane alanın yeri içindir.
Cevat ASA

***

Düğünler evde gibi


“Yeni yapılan Sultan Düğün Salonları için dikkat çekmek istiyoruz (Eski Numan Kaleli Binası)
Özellikle yazın saat 24’e kadar düğünleri evin içinde yaşıyor gibiyiz. Ve yüksek seslerden çok rahatsızız.
Düğün salonlarının şehir dışına taşınması ve ses sınırı getirilmesini bekliyoruz.
Kışın salon pencereleri kapalı. Daha az ses geliyor ama yaz sezonnunu da düşünmek gerek.”
Adının yayınlanmasını istemeyen bir okur

***

Dörtçelik’te bir acil olay!..


“25 Kasım’da çocuğumu acilen Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne götürdüm. Tahliller istendi ve sonuçlarının çıkıp çıkmadığını ekrandan izleyin, dendi. 
Fakat ekran donmuş kalmış. 4 saat hata mesajı verdi. Güncellemiyor. Durumu gördüğüm her personele ilettim. ‘Biz ilgilenmiyoruz’ yanıtını aldım. 
Kim ilgileniyor soruma da ‘bilmi-
yorum’ dendi. Sonuçları doktora sormaya gittim. Odasına 10 hasta birden giriyor. Dr. Hanım kime yanıt versin? Oradaki ekran niye kondu o zaman? 
Dr. odaları kapısına da isimler sanki rastgele konmuş. İçeride başka bir Dr. çıkıyor. Sıra no’nuz yanıyor, 2 no’lu oda yazıyor ama içeri girince burası değil denip çıkartılıyorsunuz. Sırayla odalara girip hangi odaya girmen gerektiğini bulabiliyorsunuz. Yani ne labortuvar sonuç ekranı güncelleniyor ne de Dr. oda no’ları.  Hastanelerde çağ atlamak bu mu? Dikkatlere sunarım.” 
Kenan MUTLU

***

WC’ler açıldı


“20/11/2015’te yayınlanan ‘Cazibe Merkezi’nde kilitli WC’ başlıklı, Cazibe Merkezi tenis kortları yanındaki kilitli WC’nin spor yapanlar için açılma talebi incelenmiştir. 
Kaplıkaya Cazibe Merkezi’ndeki umumi WC’ler geçen yaz onarıldı. 7/24 kullanıma açıldı. Fakat kısa süreçte hasar görünce belli süre sadece mesai saatlerinde açık tutuldu. Spor yapan vatandaşların isteği üzerine tuvaletler 6- 21 saatleri arasında hizmet verecektir.
Bilginize sunarız.”
Yıldırım Bld. Basın  Halkla İlşk. Md.     
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.