Hava Durumu

Keşke mahalle olmayıp yine köy kalsaydık!..

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2016 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 07:52
“Köşenize gönderdiğim fotoğraftaki bina Nilüfer ilçesi, Hasanağa Mahallesi. Mustafakemalpaşa Caddesi’nde yola sıfır konumda bulunan, öğrencilerin de çok kullandığı ve saçaklarından sarkan kiremitlerin her an birisinin kafasına düşmek üzere olduğu, araç-insan trafiğinin en yoğun olduğu noktada bulunuyor.  
Burası çok dar ve anayol olduğu için, buradan geçen bir taşıt olduğunda insanlar ve öğrenciler mecburen bu eski binanın dibinde durarak araç çarpmasın diye kendilerini koruma altına alıyorlar. 
Anayol olduğu için konuyu Büyükşehir Bld.’ne ilettim, sonuç alamadım. ben, Hasanağalıyım ve Nilüfer Belediyesi’nin Hasanağa Hizmet Binası çalışanıyım. 
Sorunu Nilüfer Bld.’ne de ilettim. Gelip baktılar, kamulaştırma programında değil ama programa alacağız deyip onlar da gitti.  



Bugün-yarın derken aradan bir yıl geçti. En sonunda kendi paramla burasını satın alıp hayır için yıktırmayı düşünüyorum.
Çünkü bu bina her an büyük tehlikeler yaratabilir.. 
Hasanağa Bld. 2009 yılında kapanana kadar 18 yıl saymanlığını yaptım. Bu bahaneler gerçekten uydurma.. 
Şu an Hasanağa, yine belediye statüsü içinde olsaydı 24 saatte kamulaştırıp, yıktırırdım bu ucubeyi. Keşke mahalle olmasaydık da, köy kalsaydık. Belediyemiz kapandı, ‘mezra’dan beter olduk..” - Halil ALTIN 

228. Sokak aydınlandı

“Geçtiğimiz günlerde köşe-nizde yayımladığınız bir okur talebinde Nilüfer, Altınşehir Mah. 228. Sk.’ta aydınlatma sorunu olduğu belirtilmişti. 
Nilüfer İşletme Md.’ne bağlı teknik ekiplerlerin incelemesi sonucu; tespit edilen aydınlatma arızası 22 Mart tarihinde giderilerek yanmayan aydınlatmalar faal hale getirilmiştir. 
Uludağ Elektrik Dağıtım olarak; halkımızın problemlerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere, problemin tespitindeki yardımlarından dolayı okurlarınıza teşekkür ederiz. 
UEDAŞ Kurumsal İletişim Md.

Dereye düşen yavru kedi boğulacaktı!

“Geçenlerde Gemlik Kumla’da sabah saat 05.50’de dereye düşen, çıkamayan ve boğulma tehlikesiyle karşı karşıya olan minik bir kedi yavrusunu tesadüfen görünce çok üzüldüm.. İtfaiye’ye telefon ettim. Durumu anlattım. 50 dakika bekledim gelen olmadı. Minik kedi yavrusu çaresizlik içindeydi. Zabıtayı aradım yine ses yok. 
Gemlik Bld.’ni tlf.’la aradım, yine kimseler yok. Sonunda Büyükşehir Bld. Zabıtası’nı aradım. 50 dakika sonra nihayet bir itfaiye ekibi geldi. Ekipteki görevliler derenin içinde boğulma tehlikesi içinde bulunan ve acı acı miyavlayıp duran yavru kediyi son anda kurtarabildiler..
Gemlik Bld. Bşk. Refik Yılmaz’ın dikkatine sunarım, sabah erken saatlerde cevap vermeyen tlf.’lar acil olaylar ve bu gibi durumlarda sorun yaratabilir. 
Ayrıca Gemlik’teki hayvan barınağında da lütfen bir nöbetçi bulunsun.
Toplam 100 dakikalık mücadelem sonrası yavru kediyi kurtarma konusunda emeği geçenlere teşekkür ederim.”
Zihni AKTAN

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.