Hava Durumu

Kentsel dönüşümde hiçbir kıpırtı yok

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2017 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2017 04:49

"Osmangazi Belediyesi kentsel dönüşüm olacak mahalleleri üç beş sene önce bir bir açıklamıştı.. Bunların arasında Bahar ve Koğukçınar mahalleleri de vardı..
Ama hâlâ bu konuda hiçbir kıpırtı, hiçbir gelişme yok. Bir semtte doğalgaz geleceği zaman doğalgaz tesisatı döşeyecek firmalar hemen bürolarını o semtte konduruveriyorlar. Demirtaş Mahallesi'nde dönüşüm hızla yayılıyor neden?
Çünkü her köşe başında bir inşaat şirketi bürosu var. Bahar Mahallesi ve diğer dönüşüm bekleyen mahallelerde de müteahitler veya inşaat şirketleri bürolarını açmalı ki bir an önce dönüşüm başlasın.

Bu mahallelerde insanlar dört gözle yapılacak olan dönüşümü bekliyor. Ama kimse kime ve nereye gideceğini bilmiyor.
Oysa inşaat şirketleri buralara bürolarını açsa insanlar buralardan bilgi alır ve dönüşüm daha hızlı bir şekilde gerçekleşmiş olur.
Şehrin tam merkezi olan bu mahallelerin bir an önce dönüşümü yapılmalı. Kat emsal artışı olmalı, en az 8 kata izin verilmeli, verilmeli ki; inşaat şirketlerini kurtarsın ve bir an önce dönüşüm olsun.
Yoksa şehrin tam merkezi olan bu mahalleler ve mahalle insanları daha çok beklerler. Bir an önce dönüşüme gidilmesi için bir şeylerin yapılması gerektiğine inanıyor ve bunu önemle beklediğimizi hatırlatıyoruz.."
Hüseyin ACAR

Alo burası Büyükşehir

GÖLYAZI ULAŞIMI:- "9/3/2017 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesi'nde yayınlanan 'Erdal Abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz "Ulaşılabilir Bursa'dan bir ulaşım görüntüsü" başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Yolcumuz sorun yaşadığı tarihi belirtmediğinden, Gölyazı-Küçük Sanayi güzergahında hizmet veren 5/G no'lu hatta çalışan otobüslerin tüm hafta kalkış saatleri araç takip sisteminden incelenmiştir.
İnceleme neticesinde, bu hatta çalışan otobüsün saat 06:00 civarında Gölyazı'nın ilk durağı olan D2760 Gölyazı 1 durağına geldiği ve ilk kalkış saati olan 06:30' da kurallara uygun olarak kalkışını yaptığı tespit edilmiştir.
Bu hattın saat 05:30'da Gölyazı'dan kalkışı bulunmamaktadır.."
***
HELE HAVALAR BİR ISINSIN:- "8/3/2017 tarihli köşenizde yer verdiğiniz 'Nilüfer istasyonunda tehlikeli kaymazlar" başlıklı okur yakınması ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
2016 sonbaharda tüm istasyonların merdivenlerindeki kaydırmaz bantlar yenilenmiştir. Ancak hava şartları ve yolcu yoğunluğuna bağlı olarak bantlarda yıpranma olmaktadır. Serin ve yağışlı havalarda kaydırmaz bantlar zemine (merdivenlere) tam olarak yapışmamakta ve kalkan bantlar tehlike oluşturmaktadır.
Bu nedenle BursaRay istasyonlarındaki merdivenlere kaydırmaz bant uygulaması için yağışların bitmesi ve havanın yeterli ısıya yükselmesi beklenmektedir. Bu süre boyunca dileyen yolcular cadde katından istasyon katına inmek için asansörleri kullanabilir.
Ayrıca her istasyonda çıkış merdivenlerinin olduğu kısımda ve platform çıkış merdivenleri bölümünde korkuluk (yolcuların tutunabileceği demir) bulunmaktadır
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Md.

Demirtaş ve otopark sorunu

"Eski Demirtaş ilçesi, bir süre önce yeni Demirtaş Mahallesi oldu.
Bu güzide ilçemiz Osmangazi Belediyesi'ne bağlandıktan sonra hızlı bir şekilde yapılaşmaya geçildi fakat yeni yapılan binalarda otopark mevcut değil.
Zaten olsa da kullanılabilirliği mümkün değil. Aynı ve yol kenarlarına denk gelen binalarda hepsinde işyeri mevcut. Otopark yok.
Oysa günümüzde neredeyse her aileye bir otomobil düşerken belediyemiz bu konuyu hiç göz önüne almıyor mu acaba?
Gerekli önlemler alınmadığı takdirde Demirtaşımız bu gidişle Osmangazi ilçesinde projeli ve çarpık yapılaşmalı bir mahalle olarak gelişmiş olacak.. Belediyemizin dikkatine sunarım.."
Ekrem DİNDAR

Taş döşeneceğine ağaç dikilmeliydi

Büyükşehir Bld.Bşk. Sn.Recep Altepe geçenlerde okuduğum bir haberde 'İstanbul Caddesi'ni doğu - batı ekseninde geçen Panayır Deresi'nde ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarına hız verdik. Derenin her iki yamacı membran döşendikten sonra taş yüzeyle kaplanıyor. Böylelikle bir daha buralarda ot çıkmayacak ve sürekli temiz kalacak' diyordu.
Sn.Başkanımız Altepe'nin izniyle bu konuda bir görüşümü belirteyim:
Panayır köprüsünde derenin her iki yamacı; yani şevine (inişli yer, bayır, eğik, eğimli, meyilli) taşlar döşeneceğine ağaçlandırma yapılsaydı daha yerinde, daha güzel ve yeşil Bursa'ya yakışan bir görüntü olmaz mıydı?.
Burada yapılacak çalışmalarda dere yatağının nemi ile beslenecek ağaçlar daima canlı kalabilirdi. Şu anda yapılan taş döşemeler belirli bir süre sonra yerlerinden çıkıp dere yatağına akabilir. Oysa ağaçlarda kökler sayesinde böyle bir ihtimal de yoktur.
Saygılarımla." Emekli bir orman mühendisi

TEŞEKKÜR PANOSU

Parkımıza kavuştuk

"Yıldırım ilçesi, Vatan Mahallemizdeki Demirözü Sokak'ta bulunan Kuba Camimiz altında kalan alanı güzel bir park haline getiren Yıldırım Belediye Başkanı Sayın İsmail Hakkı Edebali ile bu konuda emek veren, ter döken çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz.." Semt sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.