Hava Durumu

Keklik gibi sekmek çok hoş ama tehlikesi var!

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2014 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2014 07:57
Stiletto denilen çok yüksek topuklu ayakkabılar hanımların zarafetini pekiştiriyor. ‘Yürürken keklik gibi sekiyor’ diyenler çok onlar için.
Evet, yüksek topuklu ayakkabılar kadınların vazgeçilmez sevdası.. Fakat bu sevdanın bedeli bir hayli ağır..
Dar, sivri burunlu ve yüksek topuklu ayakkabıların ayak şekil bozukluğu oluşumunu hızlandırdığına dikkat çeken Ayak ve Ayak Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kaan Irgıt, halk arasında ayak başparmak kemik çıkıntısının kadınlarda erkeklere göre daha sık görüldüğünü söylüyor. 
Op. Dr. Irgıt hanımları uyarıyor ve: 
“Bir kadına yüksek topuklu giyme demek, sporcuya spor yapma demek gibi bir şey. Güzellik ve yüksek topuklu ayakkabı giymek uğruna birçok kadın, neredeyse ayaklarının şeklinden feragat etmeyi tercih ediyor. 
Topuklu seven çilesine katlanır.. Kemik çıkıntısı ayak başparmağının vücut ekseninden dışa doğru dönmesiyle oluşuyor. Normalde ayağın bi-rinci tarak kemiği ile ikinci tarak kemiği birbirine paralel bir halde bulunuyor. Sivri burunlu ve yüksek topuklu ayakkabı giymek yüzünden zaman içinde, ayak başparmağı dışa doğru dönerken, birinci tarak kemiği de içe doğru dönüyor. Bu durumda çatallaşma oluşuyor. 
Çatallaşmanın üzerine ayakkabı gi-yildiğinde sürtme, zaman içinde ağrı ve kızarıklık gelişiyor. Zamanla ayak başparmağında oluşan kemiğe de bulyon ismi veriliyor. Çatallaşmanın üzerine gi-yilen ayakkabı ile beraber ağrılar ciddi boyutlara geldiğinde de tedavi gündeme geliyor” diyor
Ya ayak değişecek ya da ayakkabı seçimi:
“Yapılan araştırmalar çıplak ayaklı toplumlarda hastalığın daha az olduğunu gösteriyor. Dolayısıyla hastalığın oluşmasında ayakkabı şeklinin etkisi çok büyük. Dar burunlu ve yüksek topuklu ayakkabı giyenlerde, sıklıkla halluks valgus görülüyor. Bunun dışında genetik faktörün de etkisi var. Halluks valgus ailede varsa kişide olma riski artıyor. Topuklu ve sivri burun ayakkabı giymek, altta yatan genetik bir oluşma varsa onu tetikle-yerek ortaya çıkarıyor.”
Doğru cerrahi ile kesin tedavi mümkün:
“Türkiye’de son on yıldır halluks valgus hastalığında ameliyatlar doğru cerrah tarafından daha doğru cerrahiyle yapılıyor. % 90-95 oranında et-kili ameliyatlar, problemin tekrarını engelleyip ağrıyı kaldırıyor. Halluks valgus tedavisinde kullanılan, gece yatarken ayak başparmağına takılan atel veya parmak arası makara gibi tedavi yöntemleri ise genellikle işe yaramıyor. Dışarıdan aparat olarak konulan bir cihazla, parmakta oluşan şekil bozukluğunu düzeltmek mümkün olamıyor. Ancak son zamanlarda özel bir bantlama tekniği ile 24-48 saat bandı sorunlu bölgede tutarak ağrıyı azaltmak mümkün. Tüm bunların dışında en önemli şey ayakkabı seçiminde kişinin genel sağlığını düşünmesi.
Yani; uygun ayakkabı eşittir, huzurlu ayak, sağlıklı yaşam.”

Yeni çıkan kitaplar

AŞKIN BÜYÜSÜ(N):- Kariyer Yayıncılık tarafından hazırlanıp piyasaya verilen yeni bir kitap yazar Fırat Kaya imzasını taşıyor.
‘Aşkın Büyüsü(n)’ isimli eser kitapseverler tarafından büyük ilgi görüyor.
HHH
BAY MERCEDES:- Stephen King’in büyük bir merakla beklenen yeni romanı ‘Bay Mercedes’ Altın Kitaplar tarafından yayınlandı.. 
Saplantılı bir şahsın aklından geçenler, tüyler ürpertici bir dille anlatılırken iyi ve kötü arasında da savaş dillendiriliyor.

Astroloji meraklılarına

Ünlü astroloji yazarı Dinçer Güner bugün “Hayatına Astroloji Kat” etkinliği kapsamında Kent Meydanı AVM’ de astroloji meraklılarıyla buluşacak. 
Güner’in yeni kitabı “Zamanlamanın Gücü”nü de imzalayacağı ve 2015 burç yorumlarından bahsedeceği söyleşi saat 15.00’te 2. Çarşı Katı’nda bulunan Etkinlik Alanı’nda başlayacak. Yeni  yılda burçlarını merak eden herkes bu ücretsiz etkinliğe davetli.

Güzel sözler

*- “Hayat sana daima i-kinci bir şans verir. Onun adına da ‘yarın’ denir..”

*- “Ve sen öyle güzel güldün ki sevmesem ayıp olurdu aşka!..”

*- “İnsanlarla aranıza hayatınıza burunlarını sokamayacak kadar bir mesafe koyun.      
   Koymazsanız sınırlarınıza ve sinirlerinize sahip çıkamazsınız..”

*- “Her şeye canını sıkma gönül.. Ne bu dertler kalıcı, ne de bu ömür..”

(Teşekkürler Emk.Öğr.Hikmet AKBAYRAM)

Cumartesi neşesi

*-DOKTOR VE HASTA:- Doktor alkolik hastasına eğer içmeye devam ederse hayatının tehlikede olduğunu söylemiş ve arkasından da ‘beni neden dinlemeyip içiyorsun, yazık değil mi canına?’ diye tepki göstermiş:
Hasta yanıtlamış: 
‘Tamam doktorcum. Tamam.. Dinledim sizi ve başka bir kişiliğe büründüm ama o kişilik de alkolik çıkmasın mı?. Ben ne yapabilirim?..’
....
DİŞLER:- “Öğretmen sınıfta dişlerle ilgili konuyu anlatırken öğrencilere sormuş.
‘Söyleyin bakalım çocuklar, insanın ağzında en son hangi dişler çıkar?
En arkada oturan öğrenci kendinden emin yanıt vermiş:
‘En son takma dişler çıkar öğretmenim!..’ 
(Teşekkürler Birol ÇELİK)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.