Hava Durumu

Kavaklı Caddesi'nde renk cümbüşü!.

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2015 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2015 08:50
Sevgili okurlar;
   Bugünlerde Kavaklı Caddesi'nde ellerinde fırçalar ve renk renk, kutu kutu yağlıboyalarla çalışma yapanları görürseniz şaşırmayın.
   Bursamız'ın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kavaklı Caddesi şimdilerde rengarenk bir görünüme kavuşuyor..
   Semt sakinleri kendi olanaklarıyla kaldırımlardaki beton mantarları özenle ve renk renk boyayınca ortaya oldukça ilginç görüntüler çıkmaya başladı..
Büyükşehir Belediye Bşk. Recep Altepe de Yerkapı Mahallesi'ne yaptığı ziyarette Kavaklı Caddesi'nde oturan semt sakinleriyle bir araya geldi ve bu güzellikleri yaratanlara teşekkür etti. 
 Bu arada kendisini neşeyle karşılayan anaokulu öğrencilerine çeşitli hediyeler de sundu.. Ayrıca evlerini ve caddedeki mantarların özenle boyama önemine değinerek, yaşadıkları bölgeye bir renk cümbüşü kazandıran vatandaşları tebrik etti.
Altepe dayanışma örneği sergileyerek mahallelerini renklendiren semt sakinlerine "kent estetiği odağında yaptığımız çalışmalarla şehrimizin daha güzel görünmesine ve daha da yaşanabilir bir hale gelmesine önem veriyoruz. Yerkapı Mahallesi'nde de Büyükşehir Belediyesi olarak çeşitli düzenlemeler yapmıştık. Bu noktada burada yaşayan vatandaşlarımızın evlerinin bulunduğu caddeyi daha da renklendirip güzelleştirmeleri bizleri de çok sevindirdi' diye konuştu.
Bursamız'ın bu güzel ve tarihi semtini gökkuşağı renkleriyle bezeyen tüm duyarlı insanlara benden de daha nice renkli, mutlu, huzurlu günler..

Yeni çıkan kitaplar

 LEYLA ERBİL:- Tanınmış yazarlarımızdan Leyla Erbil'in yaşamını, mücadelelerini dünyaya bakış açısını, yazı dilini ve eserlerini tanıtan geniş kapsamlı bir             araştırma kitabını Elmas Şahin hazırladı.. Büyük bir titizlikle hazırlanan ve Yitik Ülke Yayınları tarafından okurlarıyla buluşan eser 'Leyla Erbil Kitabı' adıyla okurlarıyla buluşuyor.  

BELKİ SONRA:- Ünlü eleştirmenlerimizden Semih Gümüş, ilk romanını 'Belki Sonra Başka Şeyler de Konuşuruz' adıyla yazdı. Can Yayınları arasından çıkan ve kitapçı raflarında yerini alan kitap yakın geçmişte çeşitli zorluklarla karşılaşan Sinan karakterinin bir deniz kıyısındaki kır evinde geçmişiyle hesaplaşmasını akıcı bir dille aktarıyor.

Güzel sözler

"Durulduğu zamanlar olur insanın, yorulduğu zamanlar olduğu gibi.. Ama ömür götüren, kırıldığı zamanlarıdır..
 "Sen, seni seveni göremeyecek kadar körsen, seven de seni sevmeyecek kadar onurludur."
 "Terbiyeli insan öfkeliyken belli olur, insan olan tartışırken bile saygısını korur."
"Savaşın kazananı, barışın ise kaybedeni olmaz.."  (Teşekkürler Sibel ÖZEN)

Cumartesi neşesi

15 MİLYON:- 'Öğretmen çocuğa sormuş.
"Oğlum elini pantolonunun sağ cebine attın ve 10 milyon lira çıkartdın, sol cebinden de 5 milyon lira çıktı. Senin şimdi neyin var?"
Öğretmen, çocuğun "15 milyon liram var" cevabını beklerken çocuk cevap vermiş.
"Herhalde üzerimde başka birinin pantolonu var öğretmenim!"

KARNE:- Karne günüydü. Küçük oğlan okuldan döndü.
Annesi "Karnen nerede oğlum?" diye sordu. 
Çocuk güldü : 
"Arkadaşıma ödünç verdim. Babasını korkutacakmış anneciğim.."
(Teşekkürler Özgür TÜNAYAN)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.