Hava Durumu

Kaplıkaya, Köşk Sokak kara teslim olmasın!..

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2015 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2015 08:00
“Yıldırım Belediyemizi defalarca aramamıza rağmen son şiddetli kar yağışlarında Kaplıkaya bölgemizde sokak ve kaldırımları kardan bir türlü arındıramadık. 
Şu an itibariyle kar yağışı yok ama Kaplıkaya, Köşk Sokak’ta birkaç gün önceki kardan dolayı sokağımızın hem yaya, hem araç girişine kapandığını ve çok güç durumlarda kaldığımızı hatırlatmak isteriz. 

Hatırlatmamızın amacı da bundan sonra yapılacak olan kar mücadelelerinde sokağımızın da unutulmaması ve gereken çalışmaların yapılması...
Çünkü bu konuda belediyemizin ilgili birimini duyarsız bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz.. 
Koskoca Yıldırım ilçesinde zaten kar tutan bir tek Kaplıkaya bölgesi var, onun da  kar ve buzdan temizlenmesi nedendir bilemiyoruz; hiç dikkate alınmadı..

Sayın Yıldırım Belediye Başkanımız Edebali’nin bundan sonra olumsuz havalarda sorunlar yaşamamamız için sesimizi duymasını rica ediyoruz. 
Şimdiden teşekkürler ve saygılarımızla.”
Sokak sakinleri adına Ahmet ŞAHİN

***

‘S’ HARFİNE NE OLDU?..


Nilüfer ilçesi, Gazi Caddesi sonunda bir süre önce inşa edilip devreye giren spor salonu bir spor abidesi gibi çok güzel oldu.
Fakat son zamanlarda bu ihtişamlı salonun dışında bulunan ışıklı büyük tabelanın ‘S’ harfi devre dışı. Yanmıyor ve tabelada çürük bir diş gibi kalıyor..
Belki küçük bir detay ama onarılmasında yarar var düşüncesindeyim..
Dikkate sunarım. Saygılarımla..”
Ali Kemal ORÇUN

***

BAŞKAN MUSTAFA BOZBEY'İN DİKKATİNE


“Nilüfer’deki Podyum Park tesisleri yanından geçen ana yolda asfalt  zemin yapılan bir çalşma nedeniyle karşıdan karşıya yarılmış ve o şekilde bırakılmış.
Yaklaşık onbeş-yirmi günden beri de bu çukur gittikçe derinleşiyor. Çukurun derinliği yaklaşık 25/30 santime kadar ulaşmış. Araçlarımız çok hasar görüyor.
Çukurun bir an önce lütfen artık kapatılmasını ve asfalt onarımın yapılması için ilginize, bilginize saygılarımla sunuyorum. 
M. Nejdet AKDENİZ

***

SETBAŞI ULUCAMİ ARASI VICIK VICIK


“Bursamızın yaya trafiği açısından en işlek caddesi olan Setbaşı semti ile Ulucami arasındaki yaya kaldırımlara döşenen karo taşlarının büyük bir bölümü yerlerinden çıkmış, oynayıp duruyor. 
Farkında olmadan üzerine bastığınız an yerlerinden çıkmış taşların altıda kalan çamurlu pis sular sıçrıyor, erkeklerin pantolon paçaları, hanımların da etekleri rezil oluyor.
Her taraf vıcık vıcık..
Bu çalışmaları yapanlar hiç mi beton kullanmıyorlar?. Hayret etmemek mümkün değil!.”
Özcan TARZAN

***

ÇOCUK PARKI'NA BAZ İSTASYONU


“Mollaarap semtimizdeki Aşevi altında bulunan Çocuk Parkı içine bir gece kimseler görmeden baz istasyonu kurulmuş.
Çevreye yaydığı sinyallerle sağlık açısından olumsuzluk yaratan bir baz istasyonunun çocuk parkı gibi bir yere konması hangi vicdana sığar?. 
Yazık değil mi küçücük çocuklarımıza?  
Şikayetlerimizi bütün yetkili makam sahiplerine ilettik ama kimsenin haberi yok, ilgilenilmiyor ve baz istasyonu da hala yerinde duruyor?.
Yaşadığımız endişelerimizi kimlere şikayet edeceğiz, derdimizi kime anlatacağız?.
Konu ile kim ilgili ise lütfen bu meseleye el atsın. Önemle rica ediyoruz..
Saygılarımızla.”
Çevre sakinleri

***


BÜYÜKŞEHİR'DEN İLGİNÇ BİR SERGİ

Büyükşehir Bld. iletişim tarihine ışık tutacak iletişim araçları sergisi için vatandaşlardan evlerindeki çalışır veya arızalı telefon, çağrı cihazı, telsiz gibi iletişim araçları ile katkı vermesini bekliyor.
Kent, Tekstil Sanayi, İpek, Göç Tarihi, Karagöz, Hünkar Köşkü ve Enerji Müzesi ile müzecilik alanında da Bursa’yı marka kent haline getiren Büyükşehir Bld. düzenlendiği sergi ve söyleşi gibi etkinliklerle müzeleri daha canlı mekanlar haline getirme gayretinde. 
Müze ilgisini daha da artırmak amacıyla farklı etkinliklere imza atan Müzeler Şb. Md. iletişim amaçlı tüm araçların sergilenmesinin hedeflendiği serginin en önemli özelliği ise vatandaşların da sergiye paydaş olması. 
Evlerindeki çalışır ve arızalı durumdaki her türlü ev telefonu, cep telefonu, atari, oyun konsolu, telsiz, çağrı cihazı, telgraf, gramofon ve benzeri cihazlarını Merinos Enerji Müzesi’ne götüren vatandaşlar, bu ilginç etkinlikte katılımcı olarak sergide yer alabilecek. 
İster bağış, ister ödünç olmak şartıyla iletişim araçlarını tutanak karşılığı sergi için verecek vatandaşların isimleri de sergilenen aletlerin bulunduğu yerlere yazılacak. Böylece vatandaşlar getirdikleri iletişim araçlarıyla iletişim tarihine ışık tutmuş olacaklar. Evlerinde bir köşede bulunan ve kullanmadıkları iletişim araçlarının sergilenmesini isteyen vatandaşlar, bu araçları tutanakla Merinos Enerji Müzesi’ne teslim edebilecekler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.