Hava Durumu

Kaldırımlar tehlike dolu!

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2012 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2012 08:46
"Nilüfer ilçesinde oturuyorum..
Uzun zamandan beri dikkatimi çeken ve özellikle yayalar için oldukça ciddi tehlikeler yaratan iki şey var. Ancak bir türlü gerekli iyileştirme yapılmıyor.
Bu yüzden fotoğraflarını çekip köşeniz kanalıyla ilgililerin dikkatlerine sunuyorum. Lütfen ilgilenilsin artık.
1- Yıldırım Caddesi Furkan Kuru Temizleme önü ve Yıldırım 1 tanımlı otobüs durağı yanı. Otobüs durağına telaşla ulaşmak isteyen yayalar için tam bir tuzak. Çünkü yerden yukarı yükselen paslı, demir çıkıntılar var. Ayağı takılan vatandaş garanti yeri öper..  
2- Ve Yıldırım Cad. No. 3 tanımlı otobüs durağı önü.. Daha önceden açılmış bir çukur sonra üstüne kapak yapılmış. Ama bu defa da kapak çökmüş.
Uzun uzun yazmama gerek yok. İşte tehlikeler ortada. Saygılarımla."
- Ahmet GÖZE
***
Çukursuz, tehlikesiz, üzerine araç bırakılmamış ve yayaların rahatça yürüyebileceği kaldırımları görmek Bursalılar'a bakalım nasip olacak mı?.



1 yıl geçti sıra gelmedi

"2011 Haziran ayında Nilüfer Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunmuştum. Ancak neredeyse 1 yıl gibi uzun bir süre geçti ama daha benim dosyaya sıra gelmemiş olmalı..
Başvurumla ilgili olarak hala bir çözüm elde edebilmiş değilim. En son uğradığımda burada 3 memur arkadaş vardı.
Bu 3 memur yapılan başvurularla ilgili işlemlere eğer yetişemiyorlarsa demek ki 3 memur daha görevlendirilmesi gerekiyor.
Bu konuyu daha önce de yetkililere iletmiştim.
Dikkate alınmasını rica ederim. Saygılar."
Nalan TUNAMAN




Bedesten girişi çok daraltıldı

"Tarihi Bedesten çarşımıza giriş kapıları yanında bulunan bazı işyerleri vitrinlerini genişleterek oldukça dar olan bu girişleri daha da daralttılar.
Bedesten çarşısına giriş ve çıkışların yapıldığı ve yoğun bir yaya trafiği olan kapıların yanlarındaki vitrinlerin bu şekilde genişletilmesi karşısında Sayın Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerinin dikkatini çeker, gerekli önlemin acilen alınmasını önemle rica ederiz."
Bir kısım Bedesten esnafı



Değişen yok Sayın Altepe

"Son yerel seçimlerden 2 ay önceydi. Çekirge'deki Durak Muhallebicisi'nde o zaman Osmangazi Bld.Bşk. olan Sn. Altepe'yi bir gece yemekte gördüm. Şikayetim vardı!. İçeriye girip 'Başkanım, rica etsem kapı önüne gelir misiniz?' dedim. Kırmayıp gelmişti. Kapı önünden, kaldırımların bazı esnafların müşterileri tarafından işgal edildiğini göstermiştim. 'Haklısınız, ancak kaldırımların sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Bir şey yapamayız' demişti.
Yıllar geçti. Sn. Altepe Büyükşehir Bld.Bşk. oldu ama değişen bir şey yok. Kentte işgalsiz kaldırım YOK.
Bize kim yardım edecek?. Merak ediyoruz."                              
Şinasi ÇİL


M.Sinan Parkı için öneriler

"Büyükşehir Belediyesi'nin Mimar Sinan Mh.'nde Şevket Yılmaz Hastanesi yanına yaptırdığı Sağlık Parkı daha önce mezbelelikti. İnsanlar geçmeye korkardı. Park şimdi çok güzel, herşey düşünülmüş. Emeği geçenlere tebrikler.
Fakat bir iki eksiğine değinmek isterim. Çöp konteynırları, banklar ve masalar yetersiz. Piknik yapanlar yerlere oturuyor. Parka aracıyla girenler var. Bazılarının içinde alkol alanlara da rastlanıyor. Alkol tüketimine lafım yok ama çocuklarıyla pikniğe gelenler rahatsız oluyor. Ayrıca parka 2-3 çeşme yapılsaydı daha iyi olurdu. Bu arada bu park bir yürüyüş yoluyla M. Sinan Parkı'na bağlanamaz mıydı?.. 2 park arasında Sivil Savunma Md.'nün bir yeri var orada küçük bir bolüme yürüyüş yolu yapılsaydı M.Sinan Parkı'ndaki demir köpruden insanlarımız yolun karşısına geçme imkanı bulur. Büyükşehir Bld. bu konulara eğilir umarım."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.