Hava Durumu

İzmir yolunda trafik ancak böyle rahatlar

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2015 06:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2015 06:46
“İzmir Caddesi’ni her gün kullanan bir sürücü olarak 5 Mart 2015 Perşembe günü köşenizde yayınlanan bir okuyucunuza ait yazıya aynen katılıyorum. 
Soğukkuyu’dan Mudanya yoluna çıkış nedense hiç gereksiz yere kapatıldıktan sonra İzmir Caddesi, Balıkesir yönünde daha akıcı oldu ama Çevre Yolu çıkışı çok kötü durumda. 
Ayrıca, Carrefour önündeki Beşevler dönüşünde en soldan Beşevler dönüşüne girmek isteyen araçlar nedeniyle bat-çık’a giden iki şeritten biri bloke oluyor. 

Bunun etkisi Acemler’e ve hatta Santral Garaj’a dek uzanan bir sıkışıklık yaratıyor.  
İzmir Caddesi bu sıkışık noktadan sonra ancak akıcı bir hale geliyor. 
Bu nedenle:
1.Keşke Çevre Yolu İzmir Caddesi’ne paralel olarak en azından Ataevler’e kadar devam edebilseydi. Kötü şehir planlamalarının bir neticesi olsa gerek Çevre Yolu ile İzmir Caddesi Acemler’de birbirine kavuşunca doğal olarak araç debisi artıyor ve trafik taşıyor. 
Muhtelif köprülerle veya Havaalanı kullanılarak Ata Caddesi veya başka bir cadde üzerinden Çevre Yolu İzmir Caddesi’ne uzun vadede bağlanamaz mı?
2.Beşevler’e en yoğun dönüş Carrefour önünden oluyor. Yeni Stadyum’un bitmesiyle alternatif yol olarak arka yolları kullananlar da bu caddeye inince sıkışıklık daha da artacak kanaatindeyim. 
Bu nedenle Beşevler’e kesintisiz ve akıcı bir dönüş sağlanması gerektiğini düşünüyorum. 
Fomara’daki üst yol gibi iki şeritli bir köprülü bağlantı ile İzmir Caddesi’ndeki trafik mutlaka Orhaneli Caddesi’ne trafik lambalarına takılmadan verilmelidir. Buradaki düğüm çözülünce İzmir Caddesi’nin çok daha akıcı hale geleceğini düşünüyorum.
Sayın yetkililerin önerilerimize dikkatlerini rica ederim.
Saygılarımla..”
Akın ŞİMŞEK

***

CUMALIZIK'A GİDERKEN...


“8.3.2015 sabah saat 11:30-12 sularında eşim ve diğer aile bireylerimle oluşan grupla 2 araç halinde Cumalıkızık’a kahvaltıya gittik. 
Cumalıkızık Köyü girişinde arkamızdan çok tehlikeli hareketler ile yaklaşmakta olan 16 M 1186 plakalı minibüs şoförü bizi ve diğer tüm araçları zor durumda bırakıp trafiği tehlikeye sokarak geldi.. 
Gidiş-geliş yolda karşı şeritte ilerleyerek ve zaten trafiğin sıkışık olduğu durumda, bekleyen onca insanı da hiçe sayıp tehlikeli şekilde yol alırken  bize çarpmasından son anda kurtulabildik. 
Yarattığı tehlikeli durum için kendisine sitemimi iletmeye çalışmama rağmen el kol hareketleri yaparak yoluna devam etti. Ve hemen ileride bu kez (sağlı-sollu mezarlığın bulunduğu yolda) benden başka 2/3 kişiyle daha tartıştığına tanık olduk. 
UNESCO Kültür Mirası’na girmeye hak kazanmış olan gözbebeğimiz Cumalıkızık gibi tarihi bir yere ulaşımda bu gibi ‘bazı’ duyarsız sürücüler ve böylesi durumlarla karşılaşmak gerçekten çok üzücü. Hiç yakışmıyor. 
Bu durumlar yerli ve yabancı turist için ciddi bir imaj kaybına da yol açabilir. Başta Büyükşehir ve Yıldırım Bld. başkanlarımız ile diğer yetkililerin binbir zorluklarla Bursa’nın tanıtımı için gösterdiği önemli çabalar, böylesine davranışlara kurban edilmemeli.
Bu şoför arkadaşın gerektiği şekilde uyarılmasını dilerim. Saygılarımla..”
Murat ÇALIŞKAN

*** 

TELEKOM’UN DİKKATİNE


“Nilüfer ilçesinde bulunan 29 Ekim Mahallesi’nde oturan sakinleriz.. 
Yeni apartmanımıza telefon ve internet altyapısı için ilk olarak geçtimiz 2014 yılı temmuz ayı, daha sonrasında ise iki defa daha Bursa Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduk. 
Ancak geçen bu süreçte nedense hiçbir işlem yapılmadı.
Altyapı olmadığı için başka firmalardan da hizmet alamıyoruz. 2015 yılında sektöründe lider olduğunu iddia eden bir firmanın Bursa’nın merkez ilçelerinden birinde sekiz aydan bu yana hiçbir işlemde bulunmaması, hizmet getirmemesi son derece düşündürücü bir durumdur.. 
Gerekli çalışmaların acilen yapılmasını dileriz.
Sesimizi duyurmamıza yardımcı olduğunuz için teşekkürler.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

KÜÇÜKBALIKLI AYDINLATILDI


“11.3. 2015 tarihli köşenizde ‘UEDAŞ’ın Dikkatine’ başlığıyla hizmet alanımıza giren bir okurunuza ait yakınma yer aldı. Yazıda Osmangazi, Küçükbalıklı Mah. Okul Cad. üzerindeki bazı aydınlatmaların yanmadığı bildirilmişti. 
Osmangazi İşletme Md.’e bağlı teknik ekiplerce yapılan inceleme sonucu, sokak aydınlatma şebekesine ait kablonun aynı gün içerisinde yenilenmesi sağlanarak aydınlatma sorunu çözümlenmiştir. 
Uludağ Elektrik Dağıtım olarak; halkımızın problemlerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere, problemin tespitindeki yardımlarından dolayı okurlarınıza teşekkür ederiz. 
Şirketimiz ile ilgili her tür istek, öneri ve düşünceler için bize 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 186 numaralı Çözüm Merkezi’mizi arayarak veya halklailiskiler@uedas.com.tr adresimize e-posta gönderilebilir. 
 Bilgilerinize sunarız.”
UEDAŞ Kurumsal İltş. Md.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.