Hava Durumu

İstasyon için tam 35 dakika üniversite turu

Yazının Giriş Tarihi: 13.03.2017 07:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.03.2017 07:09

"Yazılarınızı severek okuyoruz. Bursa'nın sesisiniz. Gerçekten Bursa'da ulaşım sıkıntısı var. Çözümlenemiyor.
Oysa tek çözüm raylı sistemin daha da genişletilmesi. Görükle, Gölyazı Kestel, İnegöl ve Emek-Mudanya BursaRay hatları yapılmadığı müddetçe trafik böyle devam eder.
Bizler Görükle bölgesinde oturuyoruz. BursaRay İstasyonu'na ulaşmak için minibüste tam otuzbeş dakika mecburi bir gezi yapıyoruz..

Geçenlerde bir yolcu hastanede inecekti. Minibüs önce Uludağ Üniversitesi'nin fakülteleri arasında dolaştı. Sonra hastaneye ulaştı. Ardından da BursaRay İstasyonu..
Bu yüzden üniversite Görükle içinden, Atatürk Caddesi'nden, Anafartalar Caddesi ve Hasanağa'ya doğru geçecek bir uygulama gerekir. Bir süre önce bir iftar programında yetkililer Görüklelilere söz vermişti bu konuda..
Metro hattı artık yapılsın.. Görükle nufusu yüzbin kişiyi aştı.. Daha da artıyor. Şehir bu taraflara doğru devamlı kayıyor.
Lütfen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe artık bu konuya da biraz eğilsin. Ricamız budur.." E.POLAT

Kentsel dönüşümü biz de bekliyoruz

"Şehrimizin pek çok bölgesinde 'Kentsel Dönüşüm' için planlar projeler üretilip çalışmalar yapılırken Teferrüç semtimizde kentsel dönüşüm çalışmalarına neden geçilmiyor?. Hiçbir gelişme yok.
Bölge sakinleri olarak bunu bekliyoruz. İlgililere saygıyla duyururuz." Şaban SARIÇAKIR

Çorbaya bir tutam tuz!

"Bir arkadaşımın tavsiyesiyle birkaç aydır köşenizi elimden geldiğince takip ediyorum.
Geçtiğimiz günlerde hangi konularda şikayetlerimizin yayınlanabileceğini bir yazınızda belirtmiştiniz.
Belirttiğiniz sorunlarla yaşam alanlarımıza yakın noktalarda zaman zaman karşılaştığımızı fark ettim bu yazı sonrası. Bu gözle çevremi sorgulamaya başladım. Geçtiğimiz günlerde işim gereği gittiğim Görükle'de ana caddenin hemen yanındaki alt sokaklara park etmem gerekti. Buralarda kaldırım çalışmaları yapıldığı için sokaklardaki asfaltlar çok derin olarak kesilmiş, araçların tekerleklerine zarar verdiğini gözlemledim.

Kaldırım çalışmalarının o saatte devam etmediğini gördüğüm için acaba çalışmalar yarım mı kaldı diye endişe ettim?.
Köşenizden yetkililere ilgili sokaklardaki asfaltlama çalışmalarının tamamlanması için çağrıda bulunmak istiyorum. Yayınlarsanız benim de çorbada tuzum, Görükle'nin güzelleşmesine katkım olsun. Saygılarımla.." Haluk ÖZTÜRK

İlaç için bir tane trafik yön levhası

Bursa'daki trafik sorunları bitmiyor, bitirilemiyor.
Geçen salı sabahı Acemler'deki Mutlular Köprüsü yapımı nedeniyle kapatılan yolla içinden iyice çıkılamayan bir sorun haline gelen trafik problemini yaşamamak için Ziraat Okulu ve Işıklar Askeri Lisesi Yunuseli Yerleşkesi yanından Bağlarbaşı semtine girip oradan da Yunuseli'ne çıkmak istedim.

Bağlarbaşı'na sorunsuz ulaştım.

Ancak Bağlarbaşı ile Yunuseli arasında kayan geniş bir bölge tamamen bir yerleşim yerine dönüşmüş. Uzun zamandır görmemiştim oralarını. Muazzam caddeler, bulvarlar, modern siteler, kavşaklar, kaldırımlar yapılmış.
Yapılmış ama bu caddelere, bulvarlara, kavşaklara ilaç olsun (!) diye bir tane bile trafik yön levhası konulmamış.

Ve bu nedenle yarım yüzyıldan beri bu kentte gazetecilik yapan, Bursa'nın hemen her semtini bilen biri olarak o gün tam kırk dakika süreyle Yunuseli merkezine çıkamadım. Resmen kayboldum o bölgede. Çaresizce dolaştım durdum.

Şimdi sayın yetkililere şunu sormak istiyorum:

Böylesine modern binalar, yollar, siteler, kavşaklar vs. ile yeni bir yerleşim bölgesi oluşturdunuz. Çok güzel. Tebrikler.. Ama o bölgede açılan ana yollara, kavşaklara neden tek bir tane olsun yön belirleyen trafik levhası koymadınız?. Her taraf 'Sarı çizmeli Mehmet Ağa!'
Ben gündüz saatlerinde böylesine çaresiz kaldığıma göre, bölgeyi tanımayan, bilmeyen ve hele bir de gece karanlıklarında burada bir adres aramak zorunda kalan yabancılar ne yapacak?.
Bölgeye son derece gerekli olan yön işaret levhalarını koymak bu kadar zor mu?.
Bunları yazdığım için gerçekten üzgünüm. Çünkü bugüne dek bu köşede bir gün olsun meslek ilkelerim gereği kendi yaşadığım problemleri yansıtmamıştım.
Fakat bu kez dayanamadım.
Çünkü benim gibi kim bilir kaç kişi kayboldu oralarda ve bu gidişle de daha kaç kişi kaybolacak, dönüp dolaşıp duracak caddelerde?.
Yeni kişiler de eklenmesin, kaybolmasınlar diye yetkilileri harekete geçirmek amacıyla yazma gereğini duydum.
Umarım, en kısa zaman içinde 'Bursa'da ulaşım sorunu kalmadı' diyen sayın yetkililer bu konuya da el atarlar artık. ERDAL ÖZDÜR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.