Hava Durumu

‘Ihlamurlar Altında..’

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2016 06:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2016 06:59
Okurum Armağan Şimşek’ten gelen mail, bana Kanal D’de 2005 ve 2007 yıllarında yayınlanan TV dizisi ‘Ihlamurlar Altında’yı anımsattı. 
Jenerik müziği de İntizar’a ait diziyi merakla izlemiştim. Çok masum, duru bir aşkı anlatan dizide kavga gürültü, tabanca falan da yoktu. Zaten TV dizilerini de çok nadir izlerim.
Neyse; gelelim Sn. Şimşek’in ıhlamur meselesine..
*** 
“Geçenlerde arkadaşlarım geçen yıl Nilüfer ilçesi, Cephanelik Cad. çevresindeki ıhlamur ağaçlarındaki çiçeklerden toplayıp demlediklerini büyük bir keyifle anlatıyorlardı. 



Bundan 7-8 yıl önce Nilüfer Bld.’nden Park ve Bahçeler Md. Sn. Dr. Sibel Özer’in gayretiyle Cephanelik çevresine yüzlerce oya, ıhlamur ve muhtelif ağaçlar dikilmiş, çevre yeşil bir gerdanlık gibi süslenmişti.            
Her ne kadar Nilüfer Türkiye’nin en düzenli, ağaç ve çiçeklerle bezeli ilçelerinden birisi olsa da neden dünyanın en güzeli olmasın diye insanın aklına gelmiyor değil. 
Bşk.Mustafa Bozbey’in Nilüfer’in tüm park, cadde ve sokaklarını inceleyip dikilebilecek her yere ıhlamur ve benzeri ağaçlardan dikilmesine öncülük etse ne kadar hoş olur. Üstelik Türkiye’nin her yerinden ağaçların yol veya bina yapım çalışmaları için kesildiği haberleri gelirken.
İnşallah her bir Nilüferli’nin adına bir ıhlamur ağacı dikilecek şekilde geniş kapsamlı bir çalışma başlatılır, cadde ve sokaklarımız yemyeşil olur, ıhlmur çiçekleri de mis gibi kokar. Saygıyla.” 
Armağan ŞİMŞEK

Kauçuk kilitli parke istiyoruz


“Osmangazi, Bahar Mah.. Cami Sk.’taki Hanımeli Çocuk Parkı’nın zemini toz toprak içinde.
Osmangazi Bld. Bşk. Sn Mustafa Dündar’dan parkımızın zeminini kauçuk kilitli parke yapmasını istiyoruz.
Ayrıca zıplama bandı da yapılırsa çok sevineceğiz. Peşin teşekkürler.”
Arca ACAR

Ehliyet yenileme ve ‘bilinmeyen’


“Ehliyet yenilemede gerekli sağlık raporu için gittiğim Aile Sağlığı Merkezi’ndeki doktor beni sistemde gözüktüğü için mide rahatsızlığımdan dolayı dahiliyeye, sakinleştirici kullandığımdan da psikiyatriye sevk etti.
Gittiğim uzman doktor ehliyet için mideden sevkin yanlış olduğunu aslında gözle görülen, yani bir gözü görmeyeni veya vücudunda önemli bir eksiği olanın uzman doktora sevk edilmesi gerektiğini söyledi. Ben de aynen katılıyorum.
Ayrıca muayene için emekli, memur,işçi de olsan muayene başı 50 TL. alındığını söyledi. Ben de vezneye iki muayene olacağımdan 100 TL. ödedim.
Şimdi yetkililere soruyorum; mide için uzman doktora sevk doğru mu? 
Ayrıca kişi sigortalı, Bağkurlu veya emekli olmasına rağmen muayene için 50 TL. alınması doğru bir uygulama mı?
İleriki zamanlarda muayene başına alınan bu 50 TL. ücret tepkiler üzerine (ki çok kişi şikayetçi olacağından muayene ücreti kaldırılırsa) benim gibi ödeyenler ne olacak? 
 Çünkü bu ülkede önce ödeyenler uygulama kaldırıldıktan sonra ödedikleriyle kalıyorlar.”
Hüseyin ACAR
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.