Hava Durumu

Hüseyin Karabacak’tan açıklama

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2016 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 07:51
“2.11.2016’da bir öğrenci velisinin yakınmasını köşemize almıştık. Anımsanacağı üzere bir okul kapısına yaptırılan yeni kartlı giriş sistemi için öğrencilerden 75.TL kart parası istendiği vurgulanmış ve bunu ödeyemeyen veliler de olduğunu ileri sürmüştü okurumuz..
Yakınmayı ‘konuyla ilgili farklı bir açıklama gelirse köşemiz açık elbet’ diye noktalamıştık.
Bunun üzerine Hüseyin Karabacak İlk-Orta Okulu Okul Aile Birliği imzalı bir açıklama aldım. Şöyle. 

“Hüseyin Karabacak İlk-Orta Okulu aynı binada ve tekli eğitim vermektedir. Okulumuzda ilkokulda 462 (Anasınıfı dahil) ortaokulda 367 ile toplam  829 öğrenci vardır. Kurumumuzda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 48 öğretmen, 1 kadrolu memur, 1 de kadrolu hizmetli çalışmaktadır.
Okulumuz Yenikaraman Mh. Akasya Sk.’tadır. Okul yanından araçların yoğun  geçtiği bir yol ve okula bitişik kontrolsüz durumdaki Ziraat Parkı vardır. Parkta her gün, gündüzleri alkol alanlar olup bu durum öğrenci ve velilere tehlike oluşturmaktadır.          
İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu kararı ve Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Gn. Md.’nün yazıları gereği okul giriş çıkışları ve bina güvenliğiyle için yapılacak çalışmalar incelenmiştir.
Okulumuzun bu durumu ve 15 Temmuz’daki hain kalkışmadan dolayı, okul yönetimi, okul aile birliği ve öğretmenlerimizle konu üzerinde çalışılmış ve yapılacaklar karara bağlanmıştır.
Okul Aile Birliği Yönetimi olarak 15/8/2016’da 39 sıra nolu kararla “Okulumuz ve öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak için kapı güvenlik kontrol sistemi kurdurulmasına ve kapıda güvenlik personeli çalıştırılmasına” karar vermiştir. Bu karar 1/9/2016’daki Öğretmenler Kurulu toplantısında görüşülmüş kurulca uygun bulunmuş ve desteklenme kararı çıkmıştır.
Karar gereği Satın Alma Komisyonu kapı güvenliği firmalarına teklif verip değerlendirmiş ve en uygun teklifi veren firmaya işi yaptırmıştır.
Maliyet 41.900 TL. bir aylık güvenlik hizmet bedeli de 2768 TL.’dır. Okulumuzda yeterli sayıda hizmetli olmadığından hizmet satın alma yoluna gidilmiş kasım ayında da 2 personel çalıştırılmaya başlanmış, kişi başı maliyet 2450 (Toplam 4900) TL.’dır. Okul Aile Birliği’nin geçen eğitim öğretim yılına ait ödeyemediği 8000 TL. ye varan borcu vardır. Kırtasiye, temizlik giderleri de eklenince toplam  miktar yüksektir. Bunları ödeyebilmek için velilerden 75 TL. destek istenmiş, gelen bağışlar makbuz karşılığı kabul edilmiş ve paralar okul hesabının bulunduğu Ziraat Bankası’na yatırılmıştır.
Zorla, baskıyla para toplanmamakta ve para göndermeyen velinin çocukları okula girerken engelle karşılaşmamaktadır.” -Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu

Tehlikeli bir ızgara


“Nilüfer, Beşevler bölgesi Yıldırım Cad.’ndeki yağmur suyu ızgarasının çevresi boşalmış, zeminden aşağı düşmüş ve çok tehlikeli. 



      Fotoğrafı; Yıldırım Caddesi, İhsaniye köprülü kavşağına yakın bir noktada çekmiştim. Bir süre Bursa’da yoktum. Size iletmek bugüne kısmetmiş. 
      Bu tehlikeli noktadan kaçmak isteyen sürücüler ızgaraya düşüp sıkıntı yaşıyor. Acilen fotoğraftaki ızgaradan başlayıp tüm kapakların onarımını bekliyoruz.” 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.