Hava Durumu

Hocaalizade’yi lütfen demirleyin!..

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2012 10:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2012 10:59

Sıkıntıyı çözmek için trafiğe bildirdim.
Trafik görevlileri bu konuda ceza yazmaktan bıktıklarını söylediler.
Oysa bu caddenin devamı olan Selçuk Hatun Cd.’nde ise araçların uygunsuz şekilde park ettiği yerlere demir direkler dikilerek bu sorun tamamen çözüldü. O caddede artık trafik devamlı akıyor.
Söz konusu Hocaalizade Cd.’nin kenarlarına da neden demir direkler dikilip bu sorun çözümlenmiyor, anlamış değilim.
Gün geçmiyor bu caddede vatandaşla park eden araçların sahipleri arasında münakaşa olmasın.
Hocaalizade Cad.’nde araç trafiği çok yoğun. Okul servis araçları, dolmuş taksiler, DSİ lojman personeli ve çevre sakinleri devamlı bu caddeyi kullanma zorunda.
Osmangazi Bld. ile Büyükşehir Bld.’ne çok e-mail attım. Yaşanan sorunu anlattım. Ama olumlu veya olumsuz bir cevap bile alamadım.
Sayın ilgililerin bu konuya ciddi şekilde eğilmeleri, önlem almaları gerek.
Gazetenizdeki köşenizin konuya ilgisiz kalmayacağı inancındayım.. Teşekkür ederim..” - Selçuk Ziya NAMLI/ DSİ Bölge Md.Yrdm.
 

Sabah sabah asap bozan bir durum..

“Çekirge’de, Mustafa Sk. inişinin sonuna 5-6 yıl önce açılan bir marketin
16 JN 877 plakalı Doblo marka aracı her sabah market önüne park ediyor. Saat 7.30’da. Arkadan gelen 16 P 6939 plakalı kamyon da buraya park ediyor. İniş yolu bu nedenle engelleniyor. Hergün bu nedenle sürücüleriyle münakaşa ediyor, sabah sabah sinirlerimiz bozuluyor. Bu marketin otoparkı yok mu?.
Defalarca trafik ekiplerine haber verdik ama hiçbir önlem alınmadı. Gün içinde durum daha da kötü. Markete mal getiren araçlar ve alışverişe gelenlerin araçlarıyla burada trafik resmen arapsaçına dönüyor.
Önlem alınmasını istiyoruz.”
Mehmet Enes OBAK

 

BOİ duraklarında sigara reklamı mı?

“Çakırhamam’daki BOİ ait durakların direklerine konulan bir yabancı sigara firmasına ait büyük karton kutular çok garip bir manzara yaratıyor.
Karton kutuların üzerinde bu yabancı sigara firmasının reklamı da var.
Karton sigara kutuları vatandaşların topladıkları mavi kapakları buraya bırakmaları için. Düşünce güzel ama adeta birer sigara reklamını anımsatıyor..
Madem böyle hayırlı bir iş yapılacak, tarihi bir bölgedeki bu duraklara belediyece daha uygun birer kutu konulamaz mı?. Bu iş çok zor olmasa gerek..
Saygılarımla.”
Nilüfer ÖZTÜRK

İnternetten randevu!..

“Yakın geçmişe dek insanlar hastanede sabah kuyruğa girer, şansı varsa o gün muayene olur, yoksa diğer günler şansını bir daha denerdi.
Sonra telefonla ve internetle randevu sistemi geldi. Şu ana dek sistemin yeni randevu açtığı saatleri izleyip her zaman gastroenteroloji randevusu alıyordum. İstediğim hastane doluysa diğer hastanedeki doktordan randevu alma olanağım da vardı.
Şimdi ‘ileri uzmanlık gerektiren branşlara internetten randevu verilmeyecek, hastanenize başvurun’ yazısıyla karşılaşıyorum.
Oysa bu doktorlara kent dışından da hasta geliyor. Şimdi planlı hareket edenler sanki cezalandırılıyor? Belki yeni sistemde başka kolay bir yol vardır ama hastane web sitelerinde açıklamaya rastlayamadım.
Bu arada yeni sağlık yatırımları yapılıyor. Hastanelere gastroenteroloji, hematoloji, nefroloji, romatoloji, endokrinoloji, alerji vb. klinikleri güçlü şekilde yapılandırılmalı.”
Özgür ERAKKUŞ

 

Bşk. Bozbey Asım Bey haklı diyor...

“Edebali Camii ve bir çöplük’ başlığıyla köşenizde yer alan şikayet değerlendirilmiştir.
Okurunuz Asım Koral’ın Ataevler Çarşısı giriş yolundaki çöp konteynırları konulan beton korunak şikayeti son derece yerinde.
Duyarlılığı için öncelikle kendisine teşekkür ediyorum.
Sayın Koral, çöp konteynırları konan beton yapıya ait demir kapıların olmaması nedeniyle çöplerin etrafa yayıldığını belirtiyor.
Sorunla ilgili daha önce de Ataevler Ticaret Merkezi yönetimine Zabıta Md.ce   kapakların taktırılması, bakım-onarımın yapılması konusunda tebligat yapılmış ve cezai işlem uygulanmıştı.
Ekiplerimiz buraya yönelik kontrollerini tekrarladığında değişen bir şey olmadığı görülmüş ve bir kez daha ceza uygulamıştır.
Nilüfer Bld. Zabıta Md.’nce denetimler sürdürülecektir.
Sayın Koral’ın çarşının otoparkına inen yoldaki parkelerin yeniden düzenlenmesi talebi de ekiplerimizce en kısa sürede yerine getirilecektir.
Bilginize sunar teşekkür ederim.”
Mustafa BOZBEY
Nilüfer Bld.Bşk.

 

İmdat BUSKİ!.

“Akçalar bölgesinde çektiğimiz su sıkıntısı had safhaya vardı.
Çok sıcaklar içinde ramazan günleri yaşıyoruz ama suyumuz yok.
Burada bazı su borusu hattı çalışmaları yapılıyor ama sular yine de sık sık kasiliyor.
Bölge sakinleri olarak 14/15 saat susuz kalıyoruz.
İmdat BUSKİ..”
Çevre sakinleri 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.