Hava Durumu

Her an bir kaza tehlikesi!..

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2012 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2012 08:38
"Sabahları İzmir yolunda trafik akışının daha güvenli olması için bir noktayı  ilgili birimlere sunmak isterim.
Yer; FSM Bulvarı'nın İzmir yoluna bağlandığı nokta. FSM'den İzmir yönüne doğru gidişteki o kavşağın birkaç metre ilerisinde bir durak var. 
Buradaki yolcu indirme cebinin boyutları ve bulunduğu yer otobüsler için uygun değil. Sabah saatleri o durakta yolcu indiren ve bindiren otobüsler ve çoğu kez flaşörlerini yakıp cepte yolcu bekleyen sivil plakalı araçlar yüzünden İzmir yoluna güvenle çıkmak zor.
Bu nedenle çoğu kez FSM üzerindeki ışıklara kadar kuyruklar oluşuyor. Kavşağın emniyetli çıkış noktası tıkalı olduğu için insanlar ister istemez, en sol şeritten zorla kendine yer bulmaya çalışıyor, en sol şeritten giderek İzmir yolunda hızla seyreden araçların önüne ani çıkış yapabiliyorlar. Her an bir kaza tehlikesi var.
Özellikle trafiğin yoğun saatlerinde bu durumda önlem alınıp olası kazalar önlenmeli.
Yetkililerin dikkatine saygıyla." -
Prof.Dr. Rasim OKURSOY


Bursagaz'dan garip uygulama

"Gümüştepe Mah.(Misi Köy) Nilüfer Cad. No:34/Kat:2'ye 1 Aralık'ta taşındık.
Bursagaz'dan geldiler ve gazımızı açtılar. Abonelik benim üzerime kayıtlı. İlk ay bin lira, ikinci ay ise 648 TL'lik yüksek faturalar geldi. Biz fırın falan çalıştırmıyoruz. Ayrıca evimizdeki bazı radyatörler bile kapalı. Bunun üzerine Bursagaz'a gidip derdimi anlattım. Sonuç alamadım. Eve döndüğümde benden önce gelip gazı kesip sayacı söküp götürmüşler. Evde iki yaşlı yatalak hastam var. Ev buz gibi.
Hasta büyüklerimin bu halde bırakılması beni daha da üzdü. Böyle bir uygulama dünyanın neresinde var acaba?
Büyük bir sorun içindeyiz. Yetkili birimlerin konuyu ciddiyetle ele almalarını rica ederiz."                       
Fatma TOĞAN



Olgunlaşma'nın önüne park ediyor

"Heykel arkasında, Dispanser civarında gidiş geliş yolu ayırdılar. Bu yüzden yol daraldı. Sıkıntı yaşanıyor. Olgunlaşma Enstitüsü önü kaldırımına da bir emlakçı devamlı aracını park ettiği için yayalar güç durumda. Zabıta ve Trafik ekiplerine telefonla durumu bildirdik 'bakarız' diyorlar ama gelen giden yok. İşyeri sahibi yaptığımız uyarılara da tepki gösteriyor.
Zabıta ve Trafik'in dikkatine sunarız."
Dilay COŞKUN



Dikkat, aman mikrop kapmayın

"Ev ve işyerim Heykel civarında. Her gün sebil çeşmeler önünden geçiyorum. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan, sebil çeşmelerimize gerek temizlik gerekse onarım ve kullanım bakımından özen gösterilmiyor. Fomara Meydanı, Yıldırım Beyazıt altgeçidi çıkışı, Ulucami yol üstü ve Tahtakale Parkı'ndaki çeşmeler çok kirli.  Çeşmelerin içi, dışı ve alt kenarlarına dikkat edilirse buralardan bir yudum bile su içmek istemezsiniz. Çünkü her tür mikrobu da kapma tehlikesi var..
İlgililer bu çeşmeler için özel ilgi gösterip temizliği için kaynak ayıramaz mı? Saygılarımla."
Mevhibe ŞEKER


Okul bahçesi mi yoksa otopark mı?

"Adını vermek istemediğim bir okulun bahçesi otopark gibi kullanılıyor. Şikayetçiyim. Oldukça küçük bahçeye öğretmen ve idarecilere ait 26 oto park ediyor. Okul saatinde bahçede çocuklara oynayacak yer yok. Özellikle öğlen giriş ve çıkışlar aynı saatte olduğu için ve aynı kapıdan sabahçı ve öğlenciler zaten birbirine iterek girip-çıkarken bu araçlar da karşılıklı okula girip çıkmaya çalışıyor, tehlike oluşuyor. Dilerim olmaz ama bir öğrenciye zarar gelince mi önlem alınacak?."
Adının açıklanmasını istemeyen bir veli


Köpek eğer bağlı değilse

"Sırameşeler'de eski tren istasyonu arkasında çalılıklar arkasına adeta görülmeyecek şekilde yapılmış bir kümes var. Burada çeşitli kümes hayvanları yetiştiriliyor, köpek de besleniyor.
BursaRay'dan inip karşısındaki evlerimize veya işyerlerimize giderken buradaki köpek eğer bağlı değilse üzerimize saldırıyor.
Rüzgarlı havalarda ise kümesten yayılan pis kokular bizleri çok rahatsız ediyor.
Yaşadığımız sorunu Belediye ve Zabıta'ya bildirdik ama olumlu ne bir yanıt ne de  sonuç alamadık.
Çevre sakinlerini bu olumsuz ortamdan kurtaracak yetkililerin harekete geçmesini rica ediyoruz."
Sevgi ERGÜZ



Alo, Samsung!..

"19.2.2012'de Kent Meydanı'ndaki bir bayiinden Samsung'un GT-S5360 modeli cep telefonu aldım. 1 gün sonra telefon arama yapmamaya, mesaj göndermemeye ve arandığında kapalı gözükmeye başladı.
Ertesi gün aldığım yere sorunu anlattım. Telefonu fabrika ayarlarına çevirdiler ama aynı sorun sürünce bu kez sim kartta sorun var dendi.
Gidip sim kartımı 128 bit'e yükselttim. Ancak telefon aynı sorunları yineledi. Bu kez servise yolladılar. Servisten gelen telefonda arıza olmadığı söylendi. Ancak  yeni bir arızayla karşılaştım. Telefon kendi kendine kapanıp açılır oldu. Şimdi de tuşlar tutukluk yapıyor.
Tekrar telefonu aldığım yere başvurdum. Bayi telefonu kabul etmedi. Bunun üzerine direkt Samsung servisine başvurdum. Telefonu aldılar. Yenisiyle değişmesi veya iadesini istedim. Telefona yeni yazılım yüklediler. Ama 2-3 saat sonra telefonda aynı arızalar oluştu yine. Telefonu aldıktan bugüne dek arızanın giderilmesi için koşuşturdum. 430 TL. verdiğim bu telefonu 1 gün rahatça kullanamadım.
Samsung gibi bir firma ürettiği telefonu kabul edemedi. Ben engelli bir insanım, bir de arızalı telefon yüzünden üzülmek istemiyorum artık. Mağduriyetimin önlenmesini rica ediyorum."
Emel KURTULDU







Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.