Hava Durumu

Hele bir bakın şu minik tenisçilere

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2017 06:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2017 06:44

Yeni yılın ilk pazar gününde tüm okurlarıma merhaba...
Tenis, bilindiği gibi biraz zengin sporu olarak da bilinir. Tenis kıyafetleri, tenis topu, tenis raketi ve tenis kortlarına sahip olabilmek pek öyle kolay değil. 
Tüm bu gerçeklere rağmen tenis kortlarında şimdilerde adeta bir 'Yıldırım Fırtınası' esiyor. Çünkü Yıldırım Belediyespor Tenis Takımı, 8 Yaş Tenis İl Müsabakaları'nı zirvede tamamladı ve 15 maçın 14'ünü kazanarak grubunu ilk sırada tamamladı..  

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali 'ilçemizi sporda 'Marka Kent' yapma hedefimizi genç nüfusumuza yaptığımız yatırımlarla gerçekleştiriyoruz' diyor.
Yıldırımlı minik tenisçiler İlmeray Masat, Elif Arı, Nuh Mete Düzgün, Nehir Kaş ve Mina Kaş'ı başarıdan dolayı kutlayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, yurtiçi ve yurtdışı organizasyonların yanısıra yerel turnuvalarda da önemli dereceleri ilçeye getirmek için amatör sporlara gerekli ilginin ve yatırımların artarak devam edeceğini söylüyor.
Minik ve sevimli tenisçileri kutluyorum.

Yılbaşı hediyesi

Eski yıla haksızlık etmemeli değerli okurlar. Yaşanılan her günün, hatta her saatin, dakikanın, saniyenin çok değerli olduğu unutulmadan yeni yıl 'Hoş geldin' demeliyiz.. 
Eski yıl, pişmanlık yaratan veya geride bırakılması gereken bir zaman dilimi olarak değerlendirilmemeli. Daha mutlu olmak, hayatın getirdiği tecrübeyle hayalleri ve hedefleri şekillendirmek ve böylece gerçeğe yakın beklentiler içine girmek; daha önceki hayal kırıklıklarının yaşanmamasını sağlıyor.
Okurum Sayın S.Vildan Tura'dan gelen ilginç yılbaşı konulu bir minik öyküyü paylaşıyorum:
***
"Adam, 4 yaşındaki kızını, oldukça pahalı bir hediyelik kaplama kâğıdını ziyan ettiği için azarlamıştı. 
Küçük kız, koskoca bir paket altın yaldızlı kağıdı, bir kutuyu eğri büğrü sarmak için kullanmıştı. Yılbaşı sabahı, küçük kız paketi getirip 'Bu senin babacığım' dediğinde babası üzüldü. Acaba gereğinden fazla mı tepki göstermişti kızına? Bir gece önce yaptığından utandı.
Ne var ki paketi açınca yeniden öfkelendi. Kutunun içi boştu. Kızına yine bağırdı: 'Birisine hediye verdiğinde kutunun içinde bir şeyler olması gerekiyor. Bunu da mı bilmiyorsun küçük hanım?' 
Küçük kız gözlerinde yaşlarla babasına baktı. 'O kutu boş değil ki baba' dedi. 'İçini öpücüklerimle doldurmuştum..' 
Babası, öyle fena oldu ki.. Kızına sarıldı; beraber ağladılar. Adam o altın yaldızlı kağıda sarılı kutuyu ömrünün sonuna kadar yatağının başucunda sakladı. Ne zaman keyfi kaçsa, ne zaman morali bozulsa, ne zaman kendini kötü hissetse kutuya koşar, içinde minik kızının sevgiyle doldurduğu hayali öpücüklerinden birisini çıkarırdı."
(Teşekkürler S.Vildan TURA)

Yeni bir kitap

SEVGİ SOYSAL (Hayatı, Sanatı, Eserleri):- Yakup Kadri Karaosmanoğlu'ndan sonra eserlerinde Ankara'ya en çok yer veren ünlü yazar Sevgi Soysal'dır. Yazar Sefa Yüce'nin geniş bir araştırması da Sevgi Soysal üzerine. Sanatçımızın hayatı, sanatı ve eserlerinin incelendiği kitabı Ebabil Yayınları arasında yayınlandı.
Soysal, Cumhuriyet sonrasındaki sosyokültürel hayatı eserlerinde başarıyla yansıtan bir yazarımız..

'Çocuklar bu çalgıya viyolonsel derler..'

Özel Bursa Kültür Okulları, düzenlediği söyleşi ve seminerler ile öğrencilerin akademik gelişiminin yanı sıra, sosyal ve kültürel alanlarda da yetkinlik kazanmasını sağlıyor.
Son olarak Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Viyolonsel Solisti Sanatçısı Gülgün Akagün Sarısözen'den viyolonsel eşliğinde yöresel ve klasik parçalar dinleme şansı bulan küçük öğrenciler, müzik ve eğlence dolu dakikalar yaşadı.

Çocuklara genç yaşta müzik sevgisini aşılamak amacıyla bin farklı okula ulaşmak istediklerini ifade eden Gülgün Akagün Sarısözen 'ben 10 yaşında viyolonselle tanışmış birisi olarak, müziğin hayatın ta kendisi olduğunu söyleyebilirim' dedi.
'Bin Okul' projesi kapsamında köy okulları dahil olmak üzere birçok okula ulaştıklarını söyleyen Gülgün Akagün Sarısözen 'Müzikle tüm sorunların ortadan kalkacağını, kapalı pencerelerin açılacağını, ufkumuzun daha da genişleyeceğini ve daha güzel kararlar alınabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla siz gençlerin küçük yaşta müzikle iç içe olması beni sevindiriyor' diyor.

Okurlarımın dikkatine

Değerli okurlarım,
Çeşitli sorunlarınız, dilekleriniz ve teşekkür mesajlarınızı ilgililere ulaştırmak için bu köşeye gönderdiğiniz e'mail, fotoğraf, faks ve telefon iletilerini geliş sırasına göre yayınlıyorum.
Önemli ricam; tüm iletilerin altında gerekirse size ulaşabilmek için ad-soyad ve tlf.no'larının bulunması.
Adınızın açıklanmasını istemeseniz bile bu bilgileri lütfen yazın ve 'adım yayınlanmasın' şeklinde bir not ekleyin.
İyi pazarlar..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.