Hava Durumu

Haydi Başkan haydi... Tam zamanı şimdi!

Yazının Giriş Tarihi: 03.12.2015 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.12.2015 07:59
Değerli okuyucularımdan sık sık Bursa’daki mevcut parklara kuruyan ağaçlar yerine veya gölgesi az olan kısımlara yazın gölge yapabilmesi için daha çok ağaç dikilmesi konusunda e-postalar alıyorum ve bunlara köşemiz el verdiğince yayınlamaya çalışıyorum. 
Geçen hafta içinde okurum Sn.Dinçer Peköz’den gelen bir ileti dikkatimi çekti. Yazısına ‘Haydi başkan haydi Başkan haydi.. Tam zamanı, tam zamanı şimdi’ şeklindeki bir slogan başlıkla satırbaşı açmıştı..
Evet, belediyelerden duyarlı okuyucularımızın haklı taleplerine ‘bu konuda’ nadiren yanıt alıyorum. 
Mihraplı Parkı’nda kuruyan veya yürüme yollarındaki eksik ağaçların yerine bol gölge yapan ıhlamur ve çınar gibi ağaçların dikilmesine yönelik isteğini ‘şimdi fidan dikmenin tam mevsimi’ diye noktalayan Dinçer Peköz’ün bu güzel önerisine olumlu cevap alabiliriz umudundayım.



O duvar çocukların üstüne devrilebilir

“İpekçilik semtindeki Eşrefiler eski Kız Yurdu karşısında Altı Nokta Körler Derneği’nin bir binası vardı. 6 ay kadar önce binayı boşalttılar.
Bina şu an harap bir halde. Binanın Şabanbahçe Sokak’taki duvarı da geçenlerde çöktü. Bazı araçlar hasar gördü. 
Bunun üzerine belediye buradan araç geçişini barikatlar koyarak yasakladı.
Fakat buradan her gün okullarına yüzlerce öğrenci gidip geliyor.
Binanın geride kalan harap duvarları öğrencilerin üzerine bir göçerse çok acı olaylar meydana gelebilir.
 Sayın yetkililerin bu sokağı yayaların da geçemeyeceği şekilde kapatmasını ve gerekli önlemi acilen almasını rica ediyoruz. Bölge sakinleri olarak uyarırız.”
Özcan TARZAN ve komşuları

Yaprak Sokak sakinlerinden

“Nilüfer ilçesi, İhsaniye Mahallesi, Yaprak Sokak’ta oturuyoruz. Sözde burası Nilüfer’in en modern yerleşim yerlerinden biri. Ancak sokağımızda ciddi bir çöp sorunu var.
Büyükşehir Belediyesi’nin süpürgeli aracı belli zamanlarda caddeyi süpürüyor. Ancak kaldırımlar çöp içinde. Özellikle de Yaprak Sokak’ın kuzey kısmı doğru dürüst süpürülmüyor. 
Nilüfer Belediyesi ya da Büyükşehir Belediyesi, yani hangi kurum sorumluysa, sokağımızla ilgilenmelerini istiyoruz. Bu hizmeti istemek de hakkımız. Çünkü çevre temizlik vergimizi veriyoruz..”
Sokak sakinleri

Yeşil Beyaza boyanmalı!..

 “Ben Nilüfer ilçemizdeki Akçalar Mahallesi’nde oturan ve Bursasporumuza gönül vermiş olan koyu bir taraftarım.
Bunu dikkte alarak Akçalar Mahallemizdeki yaya kaldırımlarının kenarlarının yeşil-beyaz renklere boyanmasını lütfen çok rica ediyorum. 
Şehrimizin birçok caddesinde kaldırımların kenarları yeşil beyaz renklere boyanırken bizim Akçalarımızın ne eksiği var ki, boyanmıyor?..”
Beyhan KARAKIŞ


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.