Hava Durumu

Havuzlupark’ta yırtık balon onarımı ne zaman?

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2014 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2014 08:12
“Cekirge semtinde tarihi bir geçmişe sahip olan Havuzlupark tesisleri bundan dört-beş yıl önce işletmeci kiracısı Bursa Büyükehir Belediyesi tarafından altyapısı tamamlanıp balon yöntemi gerçekleştirilerek hizmete açılmıştı.
Bir yıl kadar işletildikten sonra Bursaspor’a katkı sağlaması amacıyla Bursaspor Vakfı’na kiralandı.
Bursaspor kış sezonu başlangıcında tesisi bakıma aldı ve kış sezonu sonunda tesisi işletmeye açtı.
Ancak iki yıl işletemedi. Devir hakkı da olmadığından tesisi Büyükşehir Belediyesi geri alıp yaz sezonu içinde işletti. Kış sezonunda da tesisi tekrar kış bakımına aldı..  

Fakat bu ne biçim bakımsa bir türlü bitmek bilmiyor.
Tesis yıllardır yaz sezon bakımı yapılmaksızın açılışını birgün dahi kaçırmadan yapmasına rağmen kış sezonunu açamıyor..
Yazın havuz para basıyordu. Bazı günler bin kişi faydalanıyordu. Yazın kazanılan para kışı amorti ediyordu. Biraz önce saat: 09.30’da telefon ettim. Telefona bakan olmadı. 10.30‘daki telefonuma bir yetkili yanıt verebildi ve tesisin Ocak ayı içinde tekrar açılacağını belirtirken, açılmama sebebinin havuzun derz dolgularının yapıldığını, yırtık balonun dikildiğini söyledi.
Esas sıkıntı ise elektrik ve gaz masrafı. Peki personel ve hoca giderleri ne olacak? Spor yapamayan insanların mağduriyetinden kim sorumlu?. Bir dolu tesis yapıldı ama işletmecilikte sorunlar var. 
Eğer sorumlular bu yazıyı okurlarsa lütfen kamuoyunu doyurucu cevap versinler. Tesis neden üç aydır açılmıyor?.. Ne bakımı yapılıyor ki iş bu kadar uzadı?. Saygılarımla.”
Şaban ŞİRVAN

***

DÖRT AY DAHA BEKLENEBİLİRDİ


“Nilüfer’in Yolçatı Mahallesi’nden yazıyorum.  
Mahalle içindeki yollarımiz 4 ay kadar önce güzelce asfaltlandı. Geçen ay merkeze bağlı yolumuzun durumunu ve yapılan çalışmalar için teşekkür mesaji yazmıştım.. Ama şu anda dört ay önceki o güzel asfalt yolumuz doğalgaz çalışmaları nedeniyle lime lime parçalanıyor. Yazık değil mi?. 
Madem böyle bir çalışma söz konusu idi neden dört ay daha beklemediniz?. 
Devlet ve milletimiz bu kadar emek ve harcama yapacak kadar zengin mi acaba?.”
Gökhan G.

***

SİNYALİZASYONLAR VE TRAFİK AKIŞI


“Son zamanlarda şehrimizin birçok yerine trafik sinyalizasyonu ilave edildi. Bunlardan bir tanesi de Beşevler Caddesi üzerinde ve Bilginler Caddesi’ne gelen bir sokakla, Konak Caddesi’nin de kesiştiği çok işlek bir noktada. 
Eskiden pek çok kazanın olduğu bir kör noktada elbette kazaları önlemek adına çok olumlu bir gelişme. 
Yalnız, trafik ışıklarına yakın noktalarda kavşak içinde çok fazla araç parklanma yapıyor. Bu nedenle ışık yeşile döndüğünde trafik iki sıra akacağına ancak tek şeride düşüyor. Hatta bazen hiç ilerlemiyor. 

Buradaki otobüs durağına bile araç park edildiğinden durağa yanaşamayan otobüsler cadde üstünde yolcu indiriyor, yeşil yanmasına rağmen trafik hiç ilerlemiyor. Tartışmalar eksik olmuyor, trafik sıkışıklığı yüzlerce metreyi bulabiliyor. Neredeyse, Karafatma Heykeli’ne kadar araç kuyruğu oluşuyor. 
Ayrıca, Konak Caddesi’nde de uzun araç kuyrukları meydana geliyor. Trafik ışıklarına belli bir mesafeye kadar araç parklanmaları engellenebilirse (zemine araç park edilemez görselleri çizilebilir) ve Konak Caddesi’nden giriş iki şeride yükseltilebilirse önemli bir sorun çözülecektir. 
Şehrimizdeki tüm sinyalizasyonlarda bu mantık uygulanabilirse trafikte daha hızlı bir akışın sağlanabileceğini düşünüyorum.
Saygılarımla..”
Mahmut TEKİN

****

İZMİR CADDESİ'NE ÇIKIŞ YOLU ÇOK TEHLİKELİ


“Geçen hafta Soğukkuyu’daki bir arkadaşımı ziyaret ettim. Beşevler’deki evime dönerken çok zorluk çektim.
Soğukkuyu’dan İzmir karayoluna çıkışı kapatmışlar ve dar bir yola yönlendirmişler.. Mecburen girdim. Ama biranda karşıma dimdik bir yol ve yola girişi sağlayan viraj çıktı. Ana yola çıkış öyle tehlikeli ki. Bursa’dan gelen araçları göremiyorsunuz. Viraj çok sert ve dimdik. Üstelik buradan da İzmir değil, Mudanya yoluna çıkılıyormuş. Mudanya yolunda da çok fazla trafik var. Devamlı ve süratle araçlar geliyor.
Sonradan öğrendim. Mecburen girdiğim bu tehlikeli yol eski Demiryolu Caddesi’ymiş.
Mudanya yoluna çıkışı sağlayan dimdik ve virajlı rampada gerekli önlemlerin alınması şart. Aksi halde burada çok tehlikeler yaşanabilir.
Sn. ilgililerin dikkatlerine sunarım.”
Hülya VOLKAN

***

BÜYÜKŞEHİR VE BİR YANIT


“28/11/2014 tarihli Bursa Hakimiyet gazetesinde yayımlanan köşenizde yer verdiğiniz  ‘BUSKİ’nin dikkatine’ başlıklı okur yakınması ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Belirtilen adreste Bakım Onarım ekiplerimizce temizlik ve bakım çalışmaları yapılarak sorun giderilmiştir.  Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld.Basın  Halkla İlşk.Şb. Md.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.