Hava Durumu

Havuzlu meydan kente güzellik kazandıracak

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2016 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 07:29
“Şehrimizin en merkezi yerinde bulunan Orhangazi Cami ile Ulucami Cami arasındaki havuzlu parkın çevresinde düzenleme yapılmaya başlanması çok sevindirici.. 
Ancak burada iş makineleri yoğun çalışırken alandan gelip geçen yayaların sayısı da bir hayli fazla. Ulucamimize ziyarete gelenler de, tarihi Kapalıçarşı’ya gidip gelenler de bu meydanı kullanıyorlar. 
Yani, iş makineleri çalışırken anlık bir dikkatsizlik büyük bir kaza yaratabilir.. İlgili alanın yaya trafiğinden tamamen izole edilecek şekilde kapatılarak çalışmaların yapılması gerekir.
Yerli-yabancı turist gruplarının uğrak yeri olan bölge, yapılan çalışmalar sonrası kentin geçmişi ile uyumlu ama modern bir tasarımla buranın görsel güzelliğine güzellik katacaktır.



Bu arada meydanın altı çok modern ve yüksek kapasiteli bir tuvalet olarak düzenlenebilirse ziyaretçilerden çok hayır dua alır. Benzer uygulamalar yurtdışında var. Meydanların altı tuvalet olarak öngörülmüş ve temizliğine son derece önem veriliyor.
Büyükşehir Bld.’nin güzel uygulamalarının çoğu kendi alanında bir ilk. Tuvalet temizliği ise başlıbaşına ülkemizde bir sorun. Yıpranmış ve iyi temizlenmemiş tuvaletler bizim gibi ulu bir millete yakışmıyor. 
Bld.’nin ayrı bir temizlik şirketi kurup tüm merkezi noktalardaki ve büyük camilerdeki tuvaletleri elden geçirip işletmesi, zamanla bunları özel şirkete devretmesi gerekir diye düşünüyorum. 
Anımsanacağı üzere, bir akaryakıt şirketi yakın geçmişte ülke genelinde temiz tuvalet uygulaması başlatmış ve  bu çok ses getirmişti. 
Belediyemiz de bu güzel kente tertemiz, bakımlı tuvaletler kazandırsa yerli-yabancı turistlere çok güzel izlenim bırakır, övgüler toplar.
Saygılarımla..”
Hakan AKBAYCAN

Dolubaba’ya otobüs isteği


“Uludağ yolu üzerindeki Dolubaba mevkii sakinleriyiz.. Bölgemiz oldukça kalabalık bir nüfusa sahip. Ayrıca ilkbahar ve yaz ayları döneminde bölgemize yazlığa gelenler de çok. Fakat Bursa ile Dolubaba arasında büyük bir ulaşım sıkıntısı çekiyoruz.
Bursa’daki birçok köye, kasabaya otobüs seferleri koyan Büyükşehir Belediyemizin Dolubaba’ya da otobüs seferleri başlatmasını çok rica ediyoruz.
Saygılarımızla..”
Ayşe TEYZE

Bursamızda su fiyatları


“Bursalılar en pahalı suyu içerken Bursa’dan yapılan plastik damacanalı su ticareti her gün tüm ülkemize yayılıyor. 
Bu şekilde satılan suyun ortalama m3 fiyatı 900 tl. Kaynakların kullanım hakkı ihalesi bedeli 7 milyon tl.
Yani kısacası 17 milyon tl.’ lik su ticareti yapılıyor. Kâr oranı % 250. 
Bu kadar bol suyu olan ve tarihten bu yana ‘su şehri’ diye anılan Bursa’da, su satış tekeli elinde olan Büyükşehir Bld. BUSKİ aracılığı ile bu suları toplayıp değerlendirerek su abonelerine % 35 indirimli su satma imkanı sağlayamaz mı?. Bu neden düşünülmüyor, yapılmıyor?. 
İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerdeki su fiyatları Bursa’dan da ucuz. Bu da unutulmasın.
Sayın ilgililerin dikkatine sunarım.”  
N. SENGÜL

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.