Hava Durumu

Hava tankı boşaldı frenler kilitlendi!..

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2016 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2016 07:40
“Her gün Setbaşı’ndan Beşevler Sanayi Bölgesi’ne 6-A veya 6-E otobüsleri ile gidiyorum. 14.1.2016 saat 08.54’te durağa 15-20 dakika geç gelen 16 M 00271 plakalı 6-E otobüsüne bindim. Şoför Altıparmak-Çekirge hattında otobüsü agresif kullanıyor ve trafik kurallarına uymuyordu.
Çekirge Meydanı’ndan Dikkaldırım Cad.’ne ve Beşevler girişine dek güzergahta otobüste inecek yolcu varsa şoför duraklarda durdu. İnecek olmayan diğer duraklarda ise otobüsün durması için işaret eden yolcular olmasına ve bizim de içeriden uyarmamıza rağmen dört durakta yolcuları almadı.
Şoförün kendisine ne yaptığını bu soğuk havada yolcuları neden almadığını ve otobüsü neden böyle dikkatsiz kullandığını sorduk.
Şoförün verdiği cevap Özlüce durağına geç kaldığı ve orada yolcuların beklediği arkadan 6-F otobüsü geliyor onun yolcuları alacağı yönünde oldu.



6-E ve 6- F otobüslerinin güzergahları Beşevler’de belli bir noktadan sonra farklı. Ayrıca şoför yoldaki gecikmeyi duraklardan yolcu almayıp kırmızı ışıklarda geçerek ve yolcuların canını tehlikeye atarak otobüsü kullanma hakkını kimden alıyor?
Ekte otobüsün en arkasından çektiğim bir foto var. Foto Beşevler Çalı kavşağından. Şoför bu kavşakta kırmızı ışıkta geçmeye çalıştı ve karşıdan gelen araçları son anda fark edip zorla durdu da bir kazadan kurtulduk.
18.1.2014’te de 16 M 00274 plakalı otobüse Setbaşı’ndan 09.00 da bindim Stadyum Cad.’nde şoför telefonla konuşurken hava tanklarının dolmadığını, frenlerde problem olduğunu Özlüce’deki son durağa yedek otobüs göndermelerini istediği.
Şoför çok yavaş gitti. Duraklarda durdu ve sürekli aracın gazına basıp hava tanklarını doldurmaya çalıştı.
Ve Beşevler Yıldırım Cad. FSM kavşağında aracın frenleri kilitlendi ve yol ortasında kaldı. Şoför binbir güçlükle kavşağı boşaltıp yolcuları bir başka otobüse bindirdi.
Halkı perişan vaziyetteki yeşil otobüslere mahkum eden siz sayın yetkililer bir gün olsun altınızdaki son model makam araçlarınızdan inerek  lütfen yeşil otobüslerle kısa bir yolculuk yapınız. Otobüslerin halini, koltukların tutunma bölümündeki paslı sivri demirleri, koltukların kirliliğini, şoförlerin otobüsleri nasıl trafik kurallarını hiçe sayarak kullandığını halkın canını nasıl tehlikeye attıklarını bizzat görünüz.
Yazdığım sadece iki olumsuzluk. Hapsini yazsak sayfalar yetmez. Halkın can ve mal güvenliği için yeşil otobüslerdeki olumsuzluklara ve kural tanımayan şoförlere bir an önce çözüm bulunmasını rica ederim.
Saygıyla.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

M.K.Paşa’daki su kesintisi nedeni


“11/1/2016 köşenizde yer alan ‘Üç gündür sular kesik’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Son yoğun yağışlar sebebiyle öngörülenin üzerinde suda aşırı bulanıklıklar oluşmuştur. Bulanıklıklar arıtma tesislerimizin arıtım kapasitesinin çok üzerinde olduğundan arıtım kapasitesi biraz düşürülmüştür. Su bulanıklıkları tesisler normal değere geldiğinde çalıştırılıp su arıtımı devam etmektedir. Gelecekte de aynı sorunlar olmaması için biri M.Kemalpaşa İlçesi merkezinde, biri de Çanderesi Arıtma Sahası’nda olmak üzere arıtma tesisleri planlanmış olup, tesis yapımları hızla sonuçlandırılacaktır. Çalışmalar sonucu su kesintileri olağanüstü durumlar ve bakım onarım harici yapılmayacaktır. Bilgilerinize sunarız.”  
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.