Hava Durumu

Hatice Sultan’da tehlike büyük!

Yazının Giriş Tarihi: 07.05.2012 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.05.2012 08:43
"Kükürtlü'de Hatice Sultan Türbesi çevresindeki anayol kenarında bir çalışma yapılıyor. Bu çalışma büyük bir olasılıkla yolu genişletmek için. Kalın taş duvarların arkasında tonlarca toprak yığını var. Duvarların bir kısmı çalışma için kaldırılmış ama hiçbir güvenlik önlemi ne gariptir, alınmamış. Buradan her gün araçlarımızla gelip geçiyoruz. Yayalar da oldukça fazla. Araç geçişlerinde bir sarsıntı sonucu üstteki tonlarca toprak yola kayabilir. Geride yarısı kalmış ve yer yer çatlak kısımlar bulunan duvar da her an yıkılabilir.
Bölge sakinleri olarak uyarmak istedik. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan gereken ilginin sayın yetkililerce gösterilmesi ricasıyla saygılar."
 - Çevre sakinleri adına
Ceyhun TOROS



Gülümsemek istiyoruz

"Kentsel dönüşümde rota bir türlü Yeni Yalova Yolu'na döndürülemedi.
Bursa girişinde misafirleri tamirhaneler, gazinolar karşılıyor. Gelişme adına Beşyol bölgesinde hiçbir faaliyet yok. Bölge, yeşil alan ve parklara hasret. Tamirhanelerle yerleşim yerleri iç içe. Bölgemizin artık yenilenip gelişmesini istiyoruz.
Merkez sayılabilecek konumdaki bölgemizin tamirhanelerle değil çeşitli sosyal alanlarla donatımını istiyoruz. 2007'den bugüne dek hep belediyenin rotası Yeni Yalova Yolu için çevriliyor ama hiçbir faaliyet yok.
BursaRay doğuyla batıyı birleştirirken Yeni Yalova Yolu'na yapılması için hiç adım atılmadı. Bu ana yol boyunca yayaların güvenli yürüyebilmesi için kaldırım dahi yok.
Nilüferliler kadar Beşyol, Yeşilova, Kemerçeşme, K.Balıklı Mh.’lerinde oturanların da artık bu hizmetlerle gülümseme ihtiyacı var!. Saygılar."
Bir kısım bölge sakini



Turist otobüsü değil, kağnı bile geçemez!.

"Keles Bursa yolundan tüm bölge sakinleri olarak şikayetçiyiz.
Bunlar nasıl yol?. Yapımı için harcanan onca paraya yazık. Yolları yaptık diyenler gelsinler de bir görsün. Siyasetçilerimiz de bunu görmüyor, sahip çıkmıyor.
Sayın vekillerimiz gelsin de bu yollardan bir geçsinler.
Sayın Valimiz Keles Kocayayla'yı turizm bölgesi yapacağız demişti. Sağ olsun. Ama bu yollardan değil turist otobüsleri, kağnı arabaları bile geçemez. Geçmeye çalışan araçların ön takımları dağılıyor. Bu zararı kim çekecek?. Büyükşehir Belediyesi de yolları yapacağız dedi ama bu sadece lafta kaldı. Saygılar."
Ahmet ŞAHİN



Yollar onarıldı

"4 ve 9 Nisan 2012'de yayınlanan H.Can Gündüz, Bahri Efe ve Erdoğan Çelik'in işaret ettikleri ve belediyemiz sınırlarında bulunan bazı semtlerdeki bozuk yol şikayetleri üzerine Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz gerekli onarımları derhal yapmışlar ve yaşanılan sorunları gidermişlerdir.
Okurlarınıza teşekkürler."
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk.




Burası çocuk oyun parkı

"Gazetenizdeki köşenize gönderdiğimiz fotoğraflarda görülen yerler Yıldırım Belediyesi projesinde çocuk oyun parkı olarak geçiyor. Ama muhtarımız da ilgilenmiyor, her tür moloz ve pislik buraya atılıyor.
Çocuklarımız maalesef bunların arasında oynamak zorundalar. Çünkü başka oyun alanları yok. Burası, Teferrüç Mah.'nde Şenesen Sk.
Sayın Belediye Başkanımız'dan en kısa zamanda buraya gerektiği gibi bir çocuk oyun alanının oluşturmasını rica ediyoruz. Saygılar."                                                            - Vahit KILIÇ



Rögar kapakları

"Çelikpalas'tan Hamzabey'e çıkan cadde kenarında demir rögar kapaklarından iki-üç tanesi bir süre önce yok olmuştu. Tehlike vardı.
Yabancı bir şoför fark etmeden bu çukura girse veya gece karanlıkta bir kişi düşse feci bir olay yaşanabilirdi.
Bu uyarımı köşenizde yayınladınız ve kısa bir süreçte çalınmış kapakların yerine yenileri kondu. Size ve yetkililere teşekkürler."
Sevgingül AYGÖZ





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.