Hava Durumu

Hasanağa ceza almış bir bölge mi yoksa?!.

Yazının Giriş Tarihi: 09.02.2015 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.02.2015 07:05
“Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi, Hasanağa Mahallesi, Akçalar Sanayi Bölgesi ve Akçalar Mahallesi bilindiği üzere Bursa sınırları içinde.. 
Fakat bu bölgelerdeki yerli halkın ve çalışanların olumsuz yol konusundaki yaşadığı sıkıntılar ise had safhada. Bu sıkıntıları birkaç kare fotoğraf ile tercüman olmaya çalışmak istedim!.  

Yapılan yatırımların ulaşamadığı bir mesafe mi Hasanağa? Ya da cezalandırılmış bir bölge olarak tanımlanmış, gidenlerle gelenlerin cezasını çekmeye mahkum edilmiş yerleşkesi mi?. 
Lütfen söyleyin sayın yetkililer!

Gün içerisinde yüzlerce aracın kullandığı, bu yüzlerce aracın yüzde ellisini ağır sanayi parçaları taşıyan vasıtalar, diğer yüzde ellisini de bu ağır sanayi parçalarını üretime kazandıran işçileri taşıyan servis araçları oluşturuyor. 
Sayın yetkililerin bizleri anlayabilmeleri, yaşanan sıkıntıları bizzat görebilmeleri için sadece bir kere kendi şahsi araçlarıyla bu yolu kullanmalarını rica ediyorum. 
İşte o zaman bu yolun nasıl büyük sıkıntılar ve tehlikeler yarattığını çok iyi anlayacaklardır. 
Gönderdiğim fotoğraflarda söz konusu olan yolun delik deşik ve derin çukurlarla dolu perişan hali ile yoldaki bu olumsuzluklar nedeniyle yan yatıp kaza geçiren bir araç görülüyor. 
Dikkatle incelenmesini önemle rica ediyorum. Saygılarımla..”
Çağlar KAYA

***

KAÇAK İMALAT VE İLGİNÇ BİR İDDİA


 Okurum Sn. Asım Akçacı’dan gelen ve ilginç bir ‘iddianın’ yer aldığı mail’i aynen yayınlıyorum.
‘İddiaya’ gönderilecek yanıt için köşemiz açık tabii:
“27.3.2007 tarih ve 12691-4726 sayılı dilekçeyle, Çekirge Mah. Kamil Sok.
Özdemirler Apt.’nın 10 no’lu dairesinde projeye aykırı kaçak imalat
yapıldığını ihbar etmiştim. 
Dilekçeme cevaben 13.4.2007 tarihinde adresime gönderilen
yazıda ruhsatlı binada proje hilafına yapılan kaçak imalat ile ilgili fen zaptı tanzim edildiğini bildiren üstü kapalı bir yazı geldi. 
Ancak aradan geçen uzun bir zamana rağmen yıkım işlemi yapılmayınca 7.5.2010 tarih ve 26425/9650 sayılı dilekçe ile durumu bir kez daha bildirdim. 
O dilekçeme verilen yanıt beni şaşkına çevirdi. Zira benim ilk şikayetim 2007
yılında olduğu halde bu defa bana yazdıkları ilk yazı tarihini unutarak 26.03.2003 tarihinde fen zaptı tutulduğunu bildiren bir yazı geldi. Yani ben şikayetçi olmadan işlem yapmışlar gibi çelişkili bir tutum sergilendi. Bu yıl yerel seçimler öncesi tekrar dilekçe verdim. 
Osmangazi Bld.Bşk.Sn. Mustafa Dündar’la birebir görüştüm. Şu ana kadar yıkım yapılmadı..
Bana verilen cevapta ‘fen zaptı tutuldu. Encümen de yıkım kararı aldı’ deniyor. Ancak kaçak yapı halen yerinde duruyor. Bu ihbar kenar semtlerdeki mahallelerde olsa Çevik Kuvvet eşliğinde basın da çağrılarak yıkılırdı.
Ama nedense Çekirge’de onca uğraşmama rağmen yıkılmıyor.
1.) Ruhsatlı binamızda kaçak imalat ihbarı yaptık, belediye ilgilileri bizi ciddiye almadı. Bu ihbar üzerine tüm apartmanı kaçak yapı kabul ederek, binaya kaçak şerhi
konuldu. İhbarımız bize ceza olarak geri döndü.
2.) Şu anda 21 daireli apt.ımıza mantolama yaptırmak istiyoruz. Ancak kaçak şerhi yüzünden herhangi girişim yapamıyoruz.
Dileğimiz, kaçak imalatın yıktırılması ve binamız üzerine konan kaçak şerhinin kaldırılması. Önemle rica ediyoruz.”
Kat malikleri adına 
Asım AKÇACI/ Çekirge, Selvili Cad.Kamil Sk. Özdemirler Apt.No:34

***


BETON TOPLU DELİNATÖR..

“Ne zaman Nilüfer ilçesi Beşevler bölgesindeki eski adıyla Ormancılar, yeni adıyla Çamlıca Parkı’na yürüyerek gitmek istesek Eğitimciler Caddesi’nin üst kısımda Cephanelik Ormanı ile kesiştiği yerde özel otomobillerin kaldırımlara sağlı-sollu park etmesi nedeniyle yaya geçişine müsaade etmediğini görüyoruz. 

Ana yoldan yürümek zorunda kaldığımız için spor yapalım temiz havada hoşca zaman geçirelim derken araç altında kalıp ezilmekten çekiniyoruz. Yani tehlike içindeyiz.
Nilüfer Belediyemiz’den bu bölgeye betondan top şeklindeki delinatörlerden monte etmesini rica ediyoruz.
Saygılarımızla..”
Tülay KAHRAMAN  ve arkadaşları
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.