Hava Durumu

Hamitler TOKİ pis kokular içinde!..

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2017 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2017 04:55

"Hamitler TOKİ sakinlerindeniz.. Yanımızda bulunan Hamitler Katı Atık Toplama Alanı'ndan fazlası ile şikayetçi olan onbinlerce insandan sadece biriyim..
Özellikle Büyükşehir sınırları büyütüldükten sonra Bursa çöpünün üzerine ilçe çöpleri de bu alana getirilmeye başlandıktan sonra problem katlanarak büyüdü.
Bunun üstüne İl Meclisi çöplük ile yerleşim yerleri arasındaki mesafeyi 250 m.'ye düşürdü.
Defalarca belediyelere, İl Sağlık Müd.'ne ve diğer birimlere aktarılan şikayetlerde hiçbir iyileştirme yapılmadı.
İnsanlar problemin çözülmesi ve şartların iyileştirilmesinden artık o kadar umutsuz ki yıllar önce İstanbul Ümraniye'de olan çöplük patlaması gibi bir patlamadan tedirginler.

Hal böyle olunca gazetelere verilen 'Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için çevre yatırımlarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Bld. ilçelerdeki vahşi çöp depolama alanlarını rehabilite ederek, yeşil alana dönüştürüyor' şeklindeki haberleri okuyor ama şu sorulara politik olamayan, rutin harici bir cevap istiyoruz.
1:- Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için, şehir merkezinde kalan ve normal plana göre (sadece Bursa merkez çöpleri için) 2024 yılına kadar ömür biçilen tesisin hâlâ işletiliyor olması doğru mu.?
2:- İl Meclisi'nin çöplükle yerleşim yerleri arasındaki mesafeyi 250 m.'ye düşürme kararı ne kadar insancıldır. (Belediye şehir merkezine gösterdiği özeni katı atık toplama merkezine ve etrafındaki insanlara da göstermelidir.)
3:- Bursa çöpünün üzerine ilçe çöpleri de bu alana getirilmeye başlandıktan sonra, önceki durum ile şartların değiştiği durum arasındaki işletme farklılıkları neler?. (Makine parkı, atık suyu arıtma tesisi, personel artışı). Çünkü ilçe çöpleri de bu alana getirilmeye başlandıktan sonra, pis kokular dehşet boyutta arttı. Ayrıca çöp miktarı eskisine göre arttığı için tesisin kullanım ömrü kısalması gerekiyor. Bu konuda bir çalışma yapılıyor mu?.
Son olarak bu büyük problem hakkında yeterince çaba sarf etmeyen sorumlulara hakkımı helal etmiyorum.
Adının açıklanması istemeyen bir okuyucu

Delinatörler yenilendi

"21/4/2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan "Yıldırım Dikkat! Duba Sorunu Var" başlıklı, Ertuğrulgazi Mahallesi, 6.Cami Sokak'ta bulunan plastik delinatörlerin yenilenmesini talep eden okur şikâyeti incelenmiştir.
Şikayete konu olan yerde gerekli yenileme çalışmaları Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünce yapılmıştır.
Bilgilerinize sunarız."
Yıldırım Belediyesi Basın Halkla İlişkler Md.

O güzel filmleri yine anımsayacağız

Bursa'nın gururu Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın yarın gece çok özel bir konseri var..
Belleklerden silinmeyen ünlü sinema filmleri için bestelenmiş eserler Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası tarafından, Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim görevlisi Şef Dağhan Doğu yönetiminde, Seran Bilgi'nin vokal katılımı ve Sevil Ulucan'ın kemanla katılımıyla Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde müzikseverlere sunulacak.
Kültür, sanat ve eğitime yıllardır destek veren Emek Yağ sponsorluğundaki bu etkinlik programında müzik düzenlemelerini Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası keman sanatçısı Yusuf Yalçın yaptı. Konser saat 20.00'de başlayacak.
Konserde yaşantılarımızda bir yer tutmuş olan unutulmaz Hollywood filmlerinin müzikleri ile o eserleri bir kez daha anımsama olanağı bulacağız.

"Tiyatro"ya Emek Ödülü

"Nilüfer Bld. Yeni Tiyatro Dergisi'nce düzenlenen 5. Emek ve Başarı Ödülleri'nde "Emek Ödülü"ne değer görüldü.
Engin Alkan'ın Genel Sanat Yönetmenliği'nde artık Nilüfer Bld. Kent Tiyatrosu adı ile hayatını sürdürecek olan Yeni Tiyatro Dergisi'nce bu yıl beşinci kez verilen Emek ve Başarı Ödülleri'nde "Emek Ödülü"ne layık görüldü.
1 Onur Ödülü, 7 Emek Ödülü, 8 Özel Ödül ve 22 Başarı Ödülü olmak üzere toplam 38 ödülün sahiplerini bulduğu 5. Emek ve Başarı Ödülleri töreni, İstanbul Beşiktaş Bld. Fulya Sanat Merkezi'nde düzenlendi.
Sanat dünyasından ünlülerin katıldığı törende konuşan Engin Alkan, Nilüfer Bld.Bşk. Mustafa Bozbey'e teşekkür etti. Alkan konuşmasında Nilüfer Bld. "Tiyatro" nun, Şehir Tiyatrosu olarak yeni bir kurumsal yapıya kavuştuğunu da belirtti kurumun önümüzdeki süreçte Nilüfer Bld. Kent Tiyatrosu olarak çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Barbaroslular'dan bir sanat şöleni

"Kent Meydanı AVM, Barbaros Ortaokulu öğrencilerinin yıl sonu sergisine ev sahipliği yapıyor.
-1 Çarşı Katı'nda bulunan Görsel Sanatlar sergisinde 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencilerinin eserleri bulunuyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Uç, Ortaokul Müdürü Mustafa Bay'ın açılış kurdelesini kestiği sergi 14 Mayıs akşamına kadar Bursalı sanatseverleri bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.