Hava Durumu

Ha devrildi, ha devrilecek...

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2012 08:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2012 08:51
"Alemdar Mah. Çimen Sk.'ta oturuyorum. Sorunumuz elektrik direği ile ilgili. Geçtiğimiz günlerde çok kötü bir lodos olmuştu. Mah.’deki bir demir elektrik direği ağacın devrilesiyle yıkılmış ve diğer taraftaki direk de yamulmuştu. Bu devrilen direği yenisiyle değiştirdiler. Neredeyse 1 ay oldu ve hala diğer direk yamuk vaziyette, ha devrildi, ha devrilecek şekilde ve tehlike saçarak duruyor.
Size gönderdiğim resimde bu durum net bir şekilde belli oluyor. UEDAŞ'a 'bu direği değiştirmek için yıkılmasını mı bekliyorsunuz?' diye soruyorum.
Her gün bu direğin altında çocuklar oynuyor ve en önemlisi hemen yanıbaşında evler var. Yıkılması durumunda neler olabileceğini düşünemiyorum.
Lütfen sesimizi yetkililer duysun ve bu işi çözümlesinler.
İyi çalışmalar.." -
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur.."

***
Üstteki yakınmayı okuyunca aklıma şu fıkra geldi.:
Yolda yürürken ayakkabısının altına çakıl taşı sıkışan adam yol kenarındaki elektrik direğine yaslanmış, ayağını sallayıp taşı çıkarmaya çalışmış. O anda yoldan geçen başka biri elektrik çarptı sanıp yerden aldığı kalasla adamın kafasına indirmiş. Zavallı adam ölüvermiş..
Elektrik direk ve hatları fıkralarda bile işte böylesine önemli.. UEDAŞ'ın önlem alacağını umuyorum.



Mudanya yolu genişletilirken

"Mudanya yolundaki Çağrışan Köyü karşısında İğde Cd. mevcut imar planında 30m.'lik bir yolla Turhan Tayan Anadolu Lisesi'ne birleşmekte. Bu yolda altyapı çalışmalarının bir kısmı yapıldı, doğalgaz ana hattı ve temiz su ana hatları döşendi. Mudanya yolu genişletme çalışmalarında bu yolun da ele alınıp açılması okul yolu ulaşımını rahatlatır. Aynı zamanda Bademli kavşağı yükü de yarı yarıya azalır. Çağrışan Köy'den, yol altından tünelle bu yola ulaşılıyor. Yolda asfaltlanmıştı. Fakat doğalgaz ve su hattı döşeyen firmalar asfaltlama yapmayıp yolu stabilize olarak bıraktılar. İlgili belediyelerin konuyu ele alıp gerekli çalışmaları yapmalarını bölge sakinleri olarak rica ediyoruz.             
Ali TÜRK


Saksılı uyarı!..

"17.4.2012'de 'Saksılı Uyarı' başlıklı yakınmada Kükürtlü Mh. Mutlular Cd.'ndeki çukur konu edildi.
Okur şikayeti üzerine bu çukur Fen İşleri Md. ekiplerimizce kapatılarak tehlike giderilmiştir. Duyarlı okurunuza teşekkürler."
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld. Bşk.




Dosya masrafınız nasıl geri alınır?

"Tüketici Hakem Heyetine yaptığım 'dosya masrafı' konulu başvurum sonuçlandı.
Diğer okurlarınıza da yardımcı olmak ve bana yardımcı olan kişilere teşekkür etmek istiyorum;
Bir bankanın Korupark şubesinden çeşitli tarihlerde kullandığım tüketici kredisine ait dosya masraflarının iadesi için 31.1.2012’de Osmangazi Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum.
2 ay sonra lehime sonuçlandı. Hakem Heyeti kesilen 354 TL' nin iadesini kararlaştırdı. 354 TL. şubece şahsıma ödendi. Başvuru yapacakların dikkatine:
1- Kredi çektiğiniz bankadan o tarihteki masraflarla ilgili dekontu alın.
2- İlçenizin Tüketici Hakem Heyeti'ne gidin. 
3- Konuyu görevliye anlatın. Verilen dilekçe örneğine basit ve anlaşılır şekilde konuyu yazıp verin.
4- Görevlinin verdiği dekont ve dilekçe evrakını ilgili banka şubesine iadeli taahhütlü gönderin
5- Yaklaşık 4 ay sonra olumlu veya olumsuz sonuç hakem heyetince adresinize gönderiliyor. Aynı şekilde bankaya da. Eğer sonuç olumlu ise bankanın yasal olarak  15 gün itiraz etme hakkı var.
Banka beni 15 gün yanıtlamadı. 4 gün daha bekledim, sonuç alamayınca 19. gün şube müdürüne telefon ettim. Bir de banka müşteri hizmetleri ile görüştüm. Gün içinde genel merkezden beni arayan bayan 15 gün dolduğu (ben de hararetli şekilde 19 gün doldu dedim) için parayı ilgili şubeden alabileceğimi söyledi.
Ve ilgili banka şubesinden paramı imza karşılığı ve dekontla aldım.
Bu süreçte yardım eden ve telefonlarımı kibarca yanıtlayan banka şubesi çalışanları ve şube müdürüne teşekkür ederim. Banka genel merkezinden de aynı duyarlılığı beklerdim. Ben aramasam arayacakları yoktu.
Ayrıca Osmangazi Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti çalışanlarına da teşekkürler.  Saygılar."
- Adnan AKSOY





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.