Hava Durumu

Güzelim ıhlamurlar kurumasın

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2016 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 04:51
Yeşil alanlara ve parklara apayrı bir özen gösteren Nilüfer Bld.’in sayın yetkililerini önemli bir konuda uyarmak istiyorum.
Hafta içinde Beşevler’deki Cephanelik mevkiinde bulunan orman çevresinde çocuğumla yürüyüşe çıkmıştım. 
Yeşillikler ve gölgelerinin altında keyifle yürüyüş yaptık. Cephanelik sokaktaki (fotoğraftaki kısımda) yemyeşil ıhlamur ağaçları arasına bir süre önce kuruyan ağaçlar yerine Belediyemizin yeşile verdiği önemle yeni fidanlar dikilmişti. 
Yeni dikilen bu ıhlamurların yapraklarını döküp kurumaya başladıklarını fark ettim, üzüldüm ve durup fotoğrafladım. 



Çevredeki oya ağaçlarının belli aralıklarla sulandıklarını biliyorum. Bu ağaçlar yolun diğer tarafında kaldığı için gözden kaçmış olabilir ve sulanmıyor olabilirler. 
Belediyemiz’in ilgili sulama firmasını ve ilgili ekibi konu hakkında bilgilendirmesini rica ediyorum.     Tek bir ağaç bile çok değerli. 
Lütfen bu güzelim ıhlamur ağaçlarının kurumasına izin vermeyelim. 
Çok teşekkürler..”
Serkan ÖZGİRAY

TEŞEKKÜR PANOSU
Yeniceabat yolları onarıldı

“Yeniceabat Mahallemizdeki asfalt yollarımızın kenarları bordür çalışması yapılırken tamamen delik deşik hale gelmişti. Bu da esasen dar olan yoldan geçen araçları tehlikeye sokuyordu.
Bunun üzerine yapılan yeni asfalt onarımı ile mahallemize ulaşılan asfalt yolda baştan sona gereken onarım çalışması yapıldı. Sorunlarımız bitti. İlgililere teşekkür ederiz.”
Gazi Nevzat COŞKUN

Sn Bşk. Edebali lütfen dikkat!

 “Yıldırım, Ertuğrulgazi Mah. sakiniyiz. Evimizin güneyinde Önemliler Parkı üstünde Yıldırım Bld’ne bağlı yaklaşık 200 m2’lik yeşil alan var.
Yeşil alanda balkonlarımıza karşı gece-gündüz bazı olumsuz davranışlar içinde olanlar adeta üs kuruyor.. Piknik yapanlar da. Burası piknik alanı, ya da olumsuz davranış sergileyen insanların merkezi değil; yeşil alan.  
 Park Bahçeler Md.’ne defalarca dilekçe yazdık, çözüm bulamadık. İlgili müdürlük ‘karakolu arayın’ diyor. Ülkede bunca olay yaşanırken karakolu mu arayalım?. 
Burası size ait bir alan ise sahip çıkılması gerekli. Başıboş bırakılmamalı. Sizin önlem almanız gerekli. 
 Park Bahçeler Md.’nün bu alana çit çekmesi ve insanların girip oturamayacağı şekilde çiçeklendirme yapması gerek. 
Eğer bu yapılırsa sadece beş bloku bu kâbustan kurtarmayacak. Ertuğrulgazi Mah. insanlarını da bu olumsuzluklardan kurtaracak.. Çünkü bu yeşil alan kenarında yaya yolu var ama insanlar bu nedenle yolunu dahi kullanamıyor. İlgilileri akşam 21.00’den sonra buraya davet ediyoruz. Gelip kendileri görsünler.
 Belediye Bşk.’mız İsmail Hakkı Edebali’den alana ivedilikle çit çevrilmesini ve içine insanların girip oturamayacağı şekilde (Eni 80  cm boyu 40 metre uzunluğunda aralıklar ile çiçek ekilmesini) arz ediyoruz. 
Bu sayede çitten atlayacak kişiler çiçeklerden dolayı oturmak için yer bulamayacak ve kentsel dönüşümün hızla gerçekleştiği bu bölgeye güzel bir alan kazandırılarak bölgede sakinleri mutlu edilecek.
Peşin teşekkürlerimizle.”
Mesken Meydanı sakinleri
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.