Hava Durumu

Güzelim ağaçlar bir gece habersizce kesiliverdi!

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2014 09:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 09:50
Tanınmış hekimlerden ve Bursa’nın ilk beyin cerrahı Operatör Doktor Konuralp Başol’dan gerçekten de üzüntü veren kısacık bir mail ve fotoğraflar aldım.
Sayın Başol’un ‘iddiaları’ ve dostlarına iletmek istediği bir de dileği var:

“Sevgili dostlar;
İlişikte fotoğraflarını gönderdiğimiz Konur Tıp Merkezi’nin idari binasında bulunan ağaçlar gerek Konur Tıp Merkezi idarecilerine ve gerekse mal sahibine haber verilmeden, bir gece belirlenemeyen bir saatte kesilmiştir. 
Bu ağaçları kesenin yan komşu arsadaki apartmanın yöneticisinin talimatı ile apartman kapıcısı tarafından kesildiği anlaşılmıştır.. 



Türkiye’nin dördüncü büyük kentinde Çekirge bölgesindeki bir arsada bu işlemin yapıldığını belirtiyor, inşallah sizin bahçenizdeki ağaçlar da kesilmez ve böylesi acı manzaralarla karşılaşmazsınız dileğinde bulunuyorum..
Saygılarımla..”
 - Dr.Konuralp BAŞOL



Güzel bir uyarı!..

“İzmir Caddesi’nde İzmir istikametinde Üniversite metro son durağı civarında şerit genişletme çalışmaları sonrası bazı yerlerde moloz ve asfalt atıkları kaldı, bazı cepler çamur içinde..
Buradaki ağaçların da bir kısmı kurudu veya zarar gördü. 
Cadde asfalt çalışmaları sonrası pırıl pırıl bir hal aldı. Buradaki molozlar kaldırılabilir, eksik ağaçlar orta refüje ve yol kenarlarına dikilebilse yemyeşil ve estetik açıdan çok güzel olur. 
Şehrin girişleri misafirler için ilk izlenimleri veren yerler oluyor. Buraları düzenli ve bakımlı gören misafirler Bursa’mız hakkında çok daha olumlu ve gelişmiş bir şehir olarak düşünecek hafızalarında kalacaktır. 
İlgili bölgede yapılacak çalışmalar konusunda Belediyemiz yetkililerinin dikkatini çekiyor ve rica ediyorum.
Saygılarımla..”
Ahmet İ.

Oraya yaya 
üstgeçidi şart.. 


“Nilüfer ilçemiz, Carrefour gibi dev bir alışveriş merkezini sınırları içinde barındıran  ayrıca, pek çok otel ve rezidansın bulunduğu ayrıca günübirlik ziyaretçiler ve çalışanlar açısından çok işlek bir bölgedir. 
Buraya en kolay ulaşım yollarından biri metro istasyonunda inip yürüyerek Eker Parkı önünden Orhaneli Caddesi’ni geçmektir. 
Hem yaya hem de araç sürücüsü olarak bu caddeyi geçerken çok sıkıntılar çekiyorum. Tüm sürücülerin de aynı düşüncede olduğu sanıyorum. 
Burada yaya vatandaşlarımız için bir yaya geçidi var ama trafik sıkıştığında insanlar araçlar arasından karşıya geçebilmek için zikzaklar yapmak zodrunda kalıyorhar.. Bu da o kesimde ayrı bir tehlike yaratıyor doğal olarak.. 
Aynı şekilde sürücü olarak geçerken de yola atlayan bazı dikkatsiz yaya vatandaşlar toplamda altı şeritli olan bu caddede her an bir tehlikenin yaşanmasına yol açmaktalar. 
İlgili belediyeden ricamız Eker Parkı önüne Orhaneli Caddesi’ni geçmek üzere bir yaya üstgeçidi yapılması. Yapılabilirse birçok kazanın önüne de geçmiş olurlar. 
Bu çok önemli ve gerekli önerimizin dikkate alınmasını rica ediyor soruna acilen el atılmasını diliyoruz..
Saygılarımla..”
Adnan ALTAN

Güvence bedelsiz abone yapılır mı?

“Almanya’da bulunan yeğenim Emine Bakan’ın evini kiraya verdik. Kiracımız evin elektrik abonmanlığını üzerine aldı. 
Yeğenimin 1865840 nolu elektrik abonmanlığı güvence bedelini de vekalet verdiği için geri alma başvurusu yaptım..
‘19 Eylül’de verilecek’ dendi. Ama aradan bir aydan fazla zaman geçti. Ödenmedi. UEDAŞ’a başvurdum.. Bana ‘Abonman kaydı üzerinde alınmış bir güvence bedeli gözükmüyor’ dendi.
Üç kez UEDAŞ’a gittim. Ama hep olumsuzlukla karşılaştım. ‘Bu konuda bana bir yazı verin o zaman’ dedim. ‘Göndeririz’ dediler ama bu yazı da nedense gelmedi, gönderilmedi.
Bildiğim kadarıyla UEDAŞ’ın çok ciddi prensipleri vardır ve güvence bedeli olmadan kesinlikle elektrik abonesi yapmazlar.
Evet, yapmazlar ama yeğenimden güvence bedeli almadan nasıl abone yapmışlar o zaman?.
Bu işte bir yanlışlık yok mu?. Kesinkes var!...
Ben 57 yaşında ve resmi bir dairede çalışan insanım. Bu işin halli için UEDAŞ’A acaba daha kaç sefer gidip gelmek zorunda bırakılacağım?..
Yaşadığım sorunun çözümlenmesi için UEDAŞ üst düzey yöneticilerinin dikkatini çekiyor ve bu yanlıştan dönülmesini rica ediyorum.
Saygılarımı sunuyorum..”
Mustafa ARI
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.