Hava Durumu

Güzel Marmaracık’ta güzel gelişmeler

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2015 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 07:27
Sevgili okurlarım; Bu köşede sizlerin her tür sorun ve dileklerinizi yansıtıyorum. Gönderilen sorunlar arasında zaman zaman bazı güzelliklerin de köşemize iletilmesi beni mutlu ediyor.
Örneğin; alttaki mail Marmaracık Köyü’nden geldi. Aynen yayınlıyor ve ortaya çıkarılan güzelliklerden yer darlığımız nedeniyle sadece birinin fotoğrafını sizlerle paylaşabiliyorum.

***
“Değerli Erdal Ağabeyim.
Marmaracık Köyü (Mahallesi) Muhtarı olarak gazetenizdeki köşeniz sayesinde gündeme getirip gerçekleştirebildiğimiz ihtiyaçlarımızın yanında bir de kendi gayretlerimiz sonucunda yapıp ortaya çıkardıklarımızı sizlerle paylaşma ihtiyacını hissettim. 
Güzel bir Hıdrellez Şenliği yaptık. Çok geniş katılım oldu. Geçen ramazan iftar daveti de böyleydi.
Köy konağımızın ve cami şadırvanımızın baştan aşağı boyatılması, düğün salonumuza 500 tane sandalye alımı, 2 adet çeşme yapımı, 150 adet çam fidanı dikimi, içme suyu şebekesine gereken bakımın yapımı ve yine köy konağımıza ait merdivenlerin yaptırılması, 25 adet çınar ağacı fidanının dikimi ile, köy camimizin onarılıp ibadete açılmasını sağladık.. 
Bu çalışmalarımızda eksik ve ihtiyaçlarımıza hemen çözüm üreten Büyükşehir Bld. Bşk. Recep Altepe ile Yenişehir Bld. Bşk. Süleyman Çelik’e ve emeği geçen herkese, destek veren mahalle sakini komşularımıza sonsuz teşekkürler ediyor, sağ olun, var olun diyorum.” Mithat ARI/ Marmaracık Mh. Muhtarı

***

DOBURCA'DAN UEDAŞ'A


“Doburca Cad.’nde UEDAŞ idaresi Çekirge Avcılar Kulübü yanından 200 metre uzaklıkta Doburca Taksi Durağı’nın altına yeni yapılan sitelere elektrik kablosu çekti. Avcılar kulübü yanı 50 m. caddenin karşı kenarı 150 m. mesafeye asfalt onarımı yapılmadı. Sadece görüntü kurtarmak amaçıyla caddeye asfalt yapıldı. Gerisi bırakıldı. Buraya araçlarımızı çekiyoruz. Çamur içinde kalıyor. Buraları kim bu hale getirdiyse lütfen tekrar ilgilenip yapsın.”
Çekirge Avcılar  Kulüp üyeleri

***

TEŞEKKÜR PANOSU

MUDANYA BLD. BAŞKANI'NA


“İngiltere’de çalışan bir aileyiz. Son yıllarda Mudanya, Güzelyalı’daki evimize yaz tatiline geliyoruz.
Güzelyalı Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli’nin kaidesi ve çevresindeki olumsuz manzaralar bizleri çok üzüyordu.
Bu gelişimizde bu anormal manzara kalkmış. Çok sevindik. Gerekli çalışmaları Mudanya Bld. yaptırmış. Çok güzel olmuş.
Bu itibarla Mudanya Bld. Başkanımız’a açık teşekkürler. Kendilerine başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”
A. Safet ÖZTÜRK

***

ZEYTİN YERİNE ÇAY SATILIYOR


“Gemlik Küçük Kumla’da Yunuslar bölgesinde sahil kenarında kooperatif tarafından zeytin ve zeytinyağı ile mamullerinin satıldığı bir yer vardı. Burasının kaçak olduğu ‘iddia’ ediliyordu.
Belediyemiz bir süre önce burasını ‘kaçak yapı’ diye kapattı, mühürledi..
Ama bu devam etmedi ve tekrar belediye tarafından açıldı.
Fakat burası şimdilerde zeytin, zeytinyağı ve mamullerinin satış yeri değil, çay ocağı olarak çalıştırılıyor. Bu durum da diğer esnafı mağdur ediyor.
Belediyemiz’in duruma el atmasını rica ediyoruz.” 
Nadir YILDIRIM ve  bir kısım esnaf

***

SEÇİM ARİFESİNDE ÇEKİRGE İDDİALARI


“Çekirge 1. Murat Camii yolundaki Sofa Kafe önündeki Osmangazi Bld.’ne ait yeşil alana elektrik tesisatı çekip ağaç dikti, beton döktü. 3-5 masa atıp kullanıyor. / 2- Balkon Kafe bahçesine profil çatı yaptı./ 3- Hakkıpaşa Kafe cadde boyunu telle çevirdi. Bahçe yaptı./ 4-Çekirge Ekmek Fırını altındaki kafe yola reklam tabelaları koydu, otopark gibi kullanıyor.
Buralardan her gün binlerce insanın yanı sıra belediye yetkilileri de geçiyor, görmüyorlar mı?. 
İzinsiz yapıldığı için bu gibi işletmelere sadece ceza yazılıp yıkılmıyor. Daha sonra bunların yan tarafları da ka-patılarak kullanım alanları genişletiliyor..
Özetle alt taraftaki Saklıbahçe adlı işletme de üst ve yanları kapattı..
Çekirge’de bu işletmelerin yanı sıra, Huzur, Gönlüferah, Berussa Oteli gibi işletmelerin hep seçim üstü yenileştirme çalışmaları yaptırması acaba bir tesadüf mü?. Yetkililerin ilgilenmemesi merak uyandırıyor. Lütfen gerekli yaptırımlar uygulansın.”
Neslihan BAHÇELİLER
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.