Hava Durumu

Güvenliğiniz için yeni bir program

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2012 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2012 08:49
Bursa Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için gece gündüz kar, buz, fırtına demeden büyük bir özveriyle çalışıyor.
Bunlara şimdi bir yenisi daha eklendi.
Bu amaçla sayfamıza gönderilen bir iletiyi aynen yayınlıyorum.
H
"Bursa Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü E-TDP programı oluşturdu.
Program, internet ortamında Toplum Destekli Polisliği uygulama modelimizdir.
E-TDP uygulaması çerçevesinde, Bursalı vatandaşlarımıza suç mağduru olmanızı önlemek, güvenlik ile ilgili konular ve TDP faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmanız için, düzenli olarak e-posta aracılığı ile bilgi verilecektir.
Bu yöntemle size ulaşan bilgiler günlük yaşantınızda karşılaşma ihtimali olduğunuz olaylarla ilgili kendinizi ve çevrenizdekileri korumak için size bir rehber olacaktır.
Ayrıca yaşadığınız mahalleyi daha güvenli kılmak adına özel eğitimden geçirilerek görevlendirilmiş, bu amaçla başta mahalle sakinleri olmak üzere sorunun çözümünde sorumluluk alması gereken tüm kurum ve kuruluşlarla irtibat kuran; zaman zaman da mahalle toplantıları yaparak sizleri bilgilendiren, özel üniformalı, motosikletli her mahalleden sorumlu birer mahalle polisiniz bulunmaktadır.
Eğer mahalle polisini tanımıyorsanız ve mahallenizle ilgili bilgi almak istiyorsanız mahalle polisinizle irtibat kurmanız için www.tdpbursa.pol.tr adresini kullanabilirsiniz.
Mahalle polisiniz sizin en yakın güvenlik danışmanınızdır. Polisi ilgilendiren her türlü konuda bilgi vermeye hazırdır ve donanımlıdır.
TDP ile ilgili güncel çalışmalar ve faaliyetlerin takibi için de  Facebook Toplum Destekli Polis Bursa  http://www.facebook.com adresine üye veya abone olabilirsiniz.
Acil durumda lütfen 155 Polis İmdat telefonunu kullanınız.."
*
Evet, gönderilen uyarı mail'i aynen böyle. Güvenli ve huzurlu günler dilerken polisimize teşekkür ediyor,kendilerine kolaylıklar diliyorum.



Trafik işareti reklam panosu haline gelmiş

"Nilüfer, Verem Savaşı Derneği'nin köşesinde dört yol ağzında bulunan bir trafik işaret levhası üzerine çevredeki bir kuaför salonunun reklamı asılmış.
Bunu geçen pazar gördüm.
Dönüşü belirleyen ok işaretli levhanın üzerine yazılıp naylon zarfa konup  yapıştırılan ilan levhanın dörtte üçüncü kaplamış. İşaretin ne olduğunu anlamak zor.
Bu tür uyarı levhaları üzerine yasak olduğu halde küçük etiketler falan yapıştırıldığına çok tanık oluyorduk. Ama buradaki işaretin ne olduğu anlaşılamıyor. Çünkü bu ilan, levhanın büyük bir kısmını kapatıyor.
Sayın kuaför bunun yasak olduğunu herhalde bilmiyor. Uyarılmasını rica ederken
trafik yetkililerinin de dikkatine sunarım."
Asım BUZDERE



Uludağ yolu berbat halde
"Hafta sonlarında işim gereği iki defa Uludağ'a çıkıp iniyorum.
Fakat Uludağ yolu Çekirge sonrası rampa devamınca çok bozuk. Yolda seyrederken bazı kesimlerde devamlı derin çukurlarla karşılaşılabiliyor.
Uludağ mevsim gereği şu anda Bursa'nın en önemli turistik yeri.
Uludağ'a yeni vizyon kazandırma çalışmalarından önce ulaşım yollarının düzeni gerekir.
Dikkatlere saygıyla sunarım."
Hacı ÖZKAN


Müzelik bir çeşme aynası
"Geçenlerde yayınladığınız İpekçilik rampası bitimindeki çeşmenin sponsor firmalarca ihya önerisine semt sakini olarak farklı öneri sunuyorum.
Yakından çektiğim fotoğrafa dikkat edilirse çeşmenin mermer aynası üzerinde 'Uludağ Memba Suyu. Belediyenin şehir halkına hediyesi' diye yazıyor.
Su şehri Bursa'da Kent Müzesi'ne konacak bir mermer belge bu.
Daha çok tahrip olmadan aynanın müzeye konulması ve çeşmenin de tekrar elden geçirilmesini öneririm."
Musa KAVAKLI



Kamuda çalışan kiralık araçların park problemi
"Kamuda hizmet alımı yoluyla kiralık araç olarak çalışan, yani kamu hizmetinde bulunan araç sayısı hiç az değil.
Büyükşehir bünyesinde BURULAŞ'A bağlı yaklaşık 350 araç, 3 merkez ilçede en az 50’şer araç, eder 150 araç.
Büyükşehir'le birlikte 500 araç.
Tabii bir de diğer kamu kurumlarında çalışan araçlar var. Onları 500 araç olarak kabullenirsek toplamda en az 1000 araç. Kamu hizmetinde bulunan ama plakaları beyaz araç bunlar.
Bu araçlar çalıştıkları şirketle anlaşmalarına göre çok cüzi ücretlerle çalışıyor, hiç çalışmamaktan iyi. Ancak tüm diğer kamu hizmeti yapan araçlar gibi kamu yararına çalışsalar da, araçlarının ön camında kurumlarının Valilik, Belediye Başkanlığı, ilgili kurum müdürlüğünün verdiği kocaman 'görevli kartı' bulundursalar da, plakaları beyaz!
Yani yalnızca kendi kurumları içinde geçerliliği var, varsa tabii. Bir de vatandaşa…
Kamuya hizmet adına çalışırken, gittikleri her yerde eğer park yeri yoksa yandı gülüm keten helva. Çünkü ne trafik polisi, ne de Burbak görevlileri bu araçların kamu yararına hizmet ettiğini ve araçların park sorunlarına yardımcı olmaları konusunda bilgilendirilmemiş ve yetkilendirilmemişler.
Her şey görevlinin iyi niyetiyle yardımcı olmasına bağlı. Acil durumlar söz konusu olduğu zaman bile sel baskını, trenlerin hatta kalması, elektrik kaçağı, su borularının patlaması, kanalizasyon patlaması, doğalgaz kaçağı, yangın gibi durumlarda, kiralık araç olarak olay yerine müdürünü, amirini ya da teknik personeli götüren araç şoförleri çok ciddi park yeri sıkıntısı yaşıyor.
Bir anda başına dikilen trafik polisi veya park görevlisini ikna etmek zorunda. Edemezse trafik cezası ya da park ücretini kendi cebinden, yani cüzi rakamlarla kazandıkları ekmek paralarından kısarak ödemek zorunda.
Kamu hizmeti yapan plaka / özel araç sorgulamasının aslında yasalarda ve vicdanlarda sorgulanması gerekiyor.
Hiç kimse çözüm bulmasa bile vicdanların çözümü en büyük çözümdür. Burada kimse kimseden iltimas beklemiyor, yalnızca kamu hizmeti yaparken ekmeğinin alınmasını istemiyor.
Yani görevlinin duyguları eve giden sütün, ekmeğin yarısını ya alacaktır, ya da evde ekmek bekleyenlerin yüzünü güldürecektir.
Sorun UKOME kararıyla çözülebilir. Şehir içi trafik, güzergâh, park alanı ve konularında karar verme kurulu olduğu için, Valilik, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, jandarma, ilçe belediye başkanları ya da temsilcileri ile STK temsilcilerinin oluşturduğu kurulda ele alınırsa mutlu olacağız."
Kamuda çalışan bir kiralık aracın şoförü


Okul yolu çamur dolu

"Osmangazi ilçesindeki Yunuseli semtinde bulunan Şehit Gürcan Ulucan İlköğretim Okulu'nun önünden çektiğim fotoğrafı sayın yetkililerin ilgi ve bilgisine sunuyorum.
Okula gidip gelen çocuklarımız hergün bu çamur içindeki yolu kullanmak zorunda kalıyor. Bu durum daha ne kadar devam edecek?. Yüzlerce öğrenci her gün çamur içinde mi yürüyecek?
Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar'ın gerekli ilgiyi göstereceğine inanıyor, saygı sunuyoruz."
Yalçın İKİZ



Sansiro Parfüm'e

"İsabet Dershanesi'nin 4. sınıfındaki öğrencilerimize ücretsiz SBS sınavı düzenlediğini duyunca kayıt yaptırdık. Cumhuriyet Caddesi'nde olduğunu bildiğim dershaneye giderken net adresi bilmiyorduk. Cadde başındaki 'Sansiro Parfüm'e adresi sorduk. Sağ olsunlar. Çok kibarca tarif ettiler. Yürüdük. Adrese geldiğimizi tahmin edince bu kez aynı caddedeki bir telefon bayisi çalışanına kibarca tekrar sorduk.
Vay efendim, sen misin soran? Çok kaba ve sert ifadeyle 'sabahtan beri 500 kişiye söyledik. Cama bir yazı asacağım. Adres sormayın diyeceğim' diye tepki gösterdi. Şaşırdık. Bunları söyleyinceye kadar; "yanımızdaki bina" dese yeterdi!.
"Özür dilerim. Kusura bakma. Bir daha sormam' dedim ve uzaklaştık. Üstelik burası bir iletişim noktası!. Bizlere yürekten ve çok kibarca yardım eden 'Sansiro'ya teşekkür ediyor ve iletişimciyi de kınıyoruz."
İsminin açıklanmasını istemeyen bir okur




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.