Hava Durumu

Gündoğdu’ya sabah güneşi doğsun artık

Yazının Giriş Tarihi: 26.08.2015 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.08.2015 07:53
“Bursa’nın en gözde ve tanınan köylerinden olan ve yaklaşık üç bin kişinin yaşadığı Gündoğdu köyümüzde çok sayıda yaşlı ve yalnız yaşayan büyüklerimiz kış aylarında hâlâ odun-kömür yakarak ısınmaya çalışıyor. 
Doğalgazın kolaylığı ve temizliği gibi nimetlerinden yararlanamamakla birlikte, odun-kömür yakarken zehirlenme ve yangın riskleri de yaşanıyor. 
Dereçavuş, Çağlayan, Ovaakça gibi çevre mahallelerin faydalandığı doğalgaz nimetinden köyümüzün de yararlanması gerekir. 
BURSAGAZ’ın bu yılki yatırım planımızda köyümüzün bulunmadığı, ilerleyen sene-lerde yatırım planına alınacağı belirtiliyor.
Oysa köyümüz hergeçen gün biraz daha büyüyor, nüfus artıyor. 
Kamuoyu oluşturulması, siyasilere ve bürokrasiye mesaj ulaştırarak BURSAGAZ’ın 2016 yatırım bütçesine köyümüzün de alınması için desteklenmesi çok önemli.
Köşenizde yayınlanan yazılara yetkililerin gösterdiği olumlu tepkiler bu konuda bizi de umutlandırıyor. İlgililerin dikkatine sunuyoruz..
Doğalgazın köyümüze de ulaştırılması bir sabah güneşinin doğması gibi olacak ve bizleri sevindirecektir.. 
Saygılarımızla.” - Hasan KOYUN/ Gündoğdu Köyü



TEŞEKKÜR PANOSU

Erguvan bir galeri gibi

“Maviköşe semtinde, Nasuhpaşa Hamamı yan tarafında bulunan Erguvan Çerçeve Atölyesi sahibi Hasan Boyacı’yı tebrik etmek isti-yorum.
Titiz çalışmalarıyla çok özenli ve çeşitli çerçeveler yapan Hasan Bey sanatçı yapıda bir usta. Atölyesi sergilediği çok başarılı ve ilgniç tablolarla da bir sanat galerisini anımsatıyor. 
Değerli tablo ve fotoğraflarını çerçeveletmek isteyen meraklılar için anımsatıyorum.”
Özgenç DEMİR

Güzelyalı güzelleşmeli

“Hafta sonu Güzelyalı’daydım.
Arnavut kaldırımı diye bilinen taşların yolun sonuna kadar devam etmesi çok güzel olmuş.
Fakat Bursamızın bu kadar güzel bir deniz nimetine sahipken karşılığında güzelleştirme adına niye diğer tatil beldeleri örnek alınmıyor ve sahil belli bir kısma kadar kum doldurulup güzel bir plaj haline geti-rilmiyor?
Aydınlatma sistemi neden zayıf?. İskele gibi yerler revize edilerek daha modern hale neden getirilmez?.
Bunlar gerçekleştirse bölge müthiş bir ivme kazanır. Bu; Mudanya ve Trilye için de geçerli olacaktır. Özlenen bu güzellikler gerçekleştirilmelidir.” 
Sedat KURTULMUŞ

Üç yıl sonra bitirmişler

“16/6/2015 köşenizde yayınlanan ‘Üç yılda bitmeyen kaldırım çalışması’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
İhsaniye Mahallesi, Yaprak Sokak’ta asfalt, bordür, tretuvar çalışmaları yapılıp imalat tamamlanmıştır. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”    
Büyükşehir Bld. Basın 
Halkla İlşk. Şb. Md.

Candan sokak asfalt bekliyor

“Osmangazi ilçesindeki, Güneştepe Mahallesi’nde bulunan Candan Sokak ve üstü uzun zamandır toz toprak içinde. Kışın da çamur deryası. Bu sokak ve çevresinin asfalt yapılmasını diliyoruz.
Osmangazi Belediye Başkanı Sn. Mustafa Dündar’ın dikkatine saygıları-mızla sunuyor ve ricamızın gerçekleştirilmesini talep ediyoruz.”
Yusuf KARATAŞ ve çevre sakinleri



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.