Hava Durumu

Gözler vagonları aramasın üzgün üzgün

Yazının Giriş Tarihi: 19.02.2012 10:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.02.2012 10:30
Mutlu pazarlar..
Son günlerde yoğunlaşan Bursa'nın hızlı tren meselesinde önemli gelişmeler oluyor.
Gazeteniz Bursa hakimiyet bu konuyu okurlarına sık sık duyuruyor.
Tren meselesi aslında mesleğe başladığım yıllardan beri zaman zaman gündeme geldi, durdu.
Rahmetli meslektaşım Kadri Çatmakaş, haber sıkıntısı çektiği zaman hemen bir tren gelecek haberi yapar günün manşetini kurtarırdı.
Sonraki yıllarda CHP Milletvekili Kemal Demirel'in gündeminden de düşmedi Bursa treni.
Ama bir de tarihi Mudanya treni var. Hiç görmedim. Eskilerden Mudanya'ya çalışan trenle ilgili ilginç anılar duydum yıllarca. Bademli rampasını çuf çuf zor çıkan kara trenden inip bağlardan üzüm topladıklarını, sonra tekrar rampayı ıkına sıkına tırmanan trene koşup vagonlara atladıkları anlatıldı bu anılarda.
Son günlerde bir de İstanbul Haydarpaşa Garı gündemde. Otel mi olacak, iş merkezi mi, tartışılıp duruyor.
Tarihi Haydarpaşa Garı önündeki alanda bir de antika lokomotif vardır; muhakkak anımsarsınız. Üzerinde de 'Mehmetçik' yazısı vardır.
Ömrünü doldurmuş, antika olmuş, sonra da allanıp pullanıp Haydarpaşa Garı önüne konulan Mehmetçik lokomotifinin evveliyatını biliyor musunuz?.
O antika lokomotif eski Mudanya-Bursa tren hattında çalışmış yıllar yılı. Son seferi 10 Temmuz 1953. Lokomotif sonra Haydarpaşa'ya götürülüp gar önündeki boş alana süs olsun diye yerleştirilmiş..
Bu bilgileri de Bursalı şair Muvaffak İnan'dan öğrendim. Aslen Mudanyalı olan İnan Yeni Soluk adlı sanat gazetesindeki yazısında daha da ilginç bir noktaya değiniyor.
Dikkat edin lütfen; Bursademiryolu 1933 yılında sadece ve sadece 50 Türk Lirası'na kamulaştırılmış.
Şair İnan, yazısında ayrıca rahmetli babasının Bursa-Mudanya tren hattında işçi olarak çalıştığını belirtip bu trenle çok seyahat ettiğini, sevgili annesiyle trenin yazlık vagonlarında püfür püfür seyahat etmenin güzelliklerini anlatıyor.
Şimdi günümüze dönecek olursak, Bursa'da tren yok ama hafif raylı metro var. Tramvay da. Yerli vagon üretimi ise tam gaz devam ediyor..
Bursa'ya hızlı tren seferleri de eninde sonunda gerçekleşecek.
Şimdilerde o oynak 'Tren gelir hoş gelir' türküsünü umutla çığırıp duralım sadece..
Hızlı tren geldikten sonra da Bursa İstasyonu'nda sevdiklerimizin ardından Yusuf Nalkesen üstadın oya gibi işlediği o hüzün yüklü hüzzam eseri "Dargın ayrılmayalım diye koştum sana dün/ Gözlerim vagonları dolaştı üzgün üzgün/ Çıkmadın pencereye ne göründün ne güldün/ Gözlerim vagonları dolaştı üzgün üzgün,/ Yolcular arasında aradım seni bir bir/ Elimde soldu yazık, çiçeklerimle mendil/ Getirmiştim sana bir demet beyaz karanfil/ Elimde soldu yazık, çiçeklerimle mendil" şarkısını hiç söylemeyiz inşallah..


‘Anı Defteri’ni sakın kaçırmayın

Sönmez Medya’da kardeş kuruluşumuz RADYO S'te yeni bir program başladı.
Önceki cumartesi saat 21'de yayınlanan 'Anı Defteri' isimli nostaljik müzik programının 2’si de dün gece antenlere çıkıp sizlere ulaştı..
Bu sabah saat 10.30/11.30 arasında tekrarı var. Aman kaçırmayın.
Programda aradan çok uzun yıllar geçmiş olsa bile, her dinlendiğinde insanı geçmişteki güzel günlere götüren, güzel anıları canlandıran şarkıları müzik sevdalısı olan eczacı Ertan Neşe kendi özel ve zengin arşivinden bulup seçiyor..
Şarkıların çok ilginç içerik ve özelliklerini de bir diğer müzik sevdalısı uzman biyolog Özlem İçer titiz bir çalışma ile yazıp programı birlikte sunuyorlar.
Ertan Neşe, zaman zaman Bursa'da çekimleri yapılan yerli TV dizilerinde de roller almıştı. Özetle; sanatsever bir insan.
Özlem İçer'e gelince..
O Ertan Bey'in yakın arkadaşı olan eczacı Deniz İçer'in eşi.5 yaşında şeker mi şeker bir de kızları var.
Özlem Hanım yakın geçmişte resmi törenlerde Bursa Kız Lisesi'nin muhteşem bandosunda sapsarı, uzun saçları, zarafetiyle dikkat çekip rap rap yürürken bir yandan da şeflik yaptı, trompet çaldı öğrenim yıllarında..
Sonraki yıllarda da Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuvarı'nda öğrenim gördü, mezun oldu..
Dünya genelinde ünlenmiş, unutulmayan şarkılarla dolu program WWW.RadyoS.com.tr aracılığıyla internet bağlantısının ulaşabildiği dünyanın her tarafından rahatlıkla dinlenebiliyor.
İlk Anı Defteri büyük beğeni topladı. Pekçok dinleyici övgüler yağdırdı RADYO S'e.
Teknik masada Volkan Ayık'ın özenli çalışmasıyla gerçekleştirilen Anı Defteri, program yapımcı ve sunucularının bir hobisi.. Fakat dinlerseniz sizin için de vazgeçemeyeceğiniz bir hobi olacağı kesin.
Evet her cumartesi gece saat 21-22 ve pazar sabahları da saat 10.30-11.30 arasında
Radyo S 95.7'ye kilitleneceğinize eminim.
Tebrikler İçer, tebrikler Neşe..


Uludağ ve yeni vizyon
"Uludağ'da kayak sporunun her geçen yıl kan kaybetmesi, Uludağ'ın sadece ekonomik sorunu olmayanların eğlence ve kayak zevklerini tatmin edecekleri yer olabileceği endişesi ile 8.2.2012'de sayfanızda endişelerimi yansıttım.
12.2.2012'de kardeş kuruluşunuz AS TV'de Ersel Peker'in 'Başkanlar Konuşuyor' programında Sayın Recep Altepe'nin Uludağ'a verdiği önemi, kayak sporuyla yakın ilgisini, turizm ve sporun gelişmesinin yanında günü birlik dağa giden vatandaşların karşılaşabilecekleri maddi manevi sorunları da kapsayan çok amaçlı projeler üretildiğini ifade etmesi cidden kıvanç verici. Bu hizmet eminim unutulmaz. Ve ileride çocukları ve torunları da kendisi ile onur duyacaklar.
Bravo Başkan, kolay gelsin."
Münir AYDINGÜN
Türkiye Kayak Fed.
Yön.Kr. eski Üyesi




Aferin Mehmet Ali
Şu çocuğun şirinliğine bir bakın..
O, Antalya Kemer'de geçenlerde yapılan Türkiye Küçükler Satranç Final Yarışmaları'nda Türkiye üçüncüsü oldu.
Bursa'dan 72 sporcunun katıldığı şampiyonada, Özel Bursa Kültür Okulları 4. sınıf öğrencisi Mehmet Ali Konyalıoğlu, 10 yaş ve genel klasmanında rakipleriyle karşılaştı.
Konyalıoğlu, elde ettiği bu başarı ile Milli Takım Havuzu'na da girmeye hak kazandı.
Bravo Mehmet Ali!.
Hadi bakalım biraz daha gayret. 1' liğe şurada ne kaldı?!


İster katılın, ister katılmayın
‘Feminizm kocayı buluncaya,
Komünizm parayı buluncaya,
Ateizm de uçak sallanıncaya kadardır!’




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.