Hava Durumu

Görme engellilere değil, normal vatandaşa bile zor

Yazının Giriş Tarihi: 19.09.2014 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 08:32
“Geçtiğimiz günlerde görme engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına uygun olarak belediyemizin yeni yaptırdığı özel sarı ve kanallı karolarla kaplanmış bir kaldırımda yürüyordum.
Kaldırımda her tarafta ağaç, direk, çöp kutusu gibi engeller olduğu için yürümek çok zordu. 
Önümde yürüyen bir aile bu taşların ne işe yaradığını yüksek sesle tartışıyordu. Birisi ‘herhalde altımızdan yüksek gerilim hattı geçiyor kazmasınlar diye bu taşlardan döşemişler’ esprisi yaptı. 

Doğrusunu söylemek gerekirse bu kaldırımdan değil görme engelliler, normal vatandaş dahi doğru düzgün yürüyemiyordu. 
Beşevler’de Anadolu Hastanesi’ne yakın alanda şu an yapılmakta olan kaldırımda da benzer sorunlar var. 
O kadar dar yapılmış ve yan tarafı uçurum ki normal şekilde park eden araçlar bile kaldırımı kapattığından yürümek mümkün değil. 
Ayrıca elektrik direkleri kaldırımın tam ortasında kalmış. 21. yy’ da hala bir kaldırım standardımızın olmaması ve yapılan kaldırımların denetlenmemesi çok düşündürücü. 
Tekerlekli sandalyelerin hafif rampayla inip çıkılabilecek yeter genişlikte ve ilk yağmurda sel suyu göletlerinin oluşmadığı kaldırımlar yapmak bu kadar zorsa yurtdışından uzmanlar getirilip dersler alınabilir. 
Kaldırımlardaki olumsuz engeller hakkında köşenizde sayısız haberler çıkıyor. Bursa’yı yöneten dinamiklerin ve yetkililerin bir araya gelerek bu sorunu kökten çözmelerini bekliyoruz.”
Yıldıray ÖZTÜRK

***

EVDEKİ ORKESTRA


“Osmangazi ilçemizdeki, Akpınar Mahallesi, Hancı Caddesi üzerinde bulunan bir düğün salonu yoğunlaşan çeşitli cemiyetler yüzünden bizleri oldukça olumsuz şekilde etkilemektedir. 
Yüksek sesle çalınan müzik evlerimizin içine adeta orkestra gelmiş de çalıyor, söylüyor, program yapıyormuş gibi bir hal yaratıyor.. İnanın tahammül edilemez bir noktaya gelindi.. 
Yetkililerin bu duruma artık bir çözüm getirmesini rica ediyoruz..”
Çevre sakinleri  adına M. K.

***

ALO, BURASI OSMANGAZİ

YUNUSELİ: “3.9.2014  tarihinde köşenizde ‘Sn. Başkan Dündar’a asfalt sorunu’ başlıklı bir okur şikayeti yayınlandı..
Yunuseli Mahallesi, Belen Sokak ve çevre sokakların asfalt-kaplama çalışmaları, Fen İşleri Md.’müzün asfalt kaplama programı kapsamında gerçekleştirilecektir. Yunuseli Mahallemizin genelinde şu anda bordür- trotuvar ve caddelerdeki asfalt kaplama çalışmaları devam etmektedir.
***
VİRAN MESCİT: “27.8.2014’yayınlanan ‘Mescit her gün viranlaşıyor’ başlıklı okur şikayetine yanıt:.
Emek bölgemizdeki Turgut Özal Parkı’nda bulunan mescidimizle ilgili gereken çalışma en kısa sürede yapılacaktır.”
***
KİREMİTÇİ:“28.8.2014 tarihli köşenizde ‘Kiremitçi’de sorunlar çok’ başlıklı bir okur şikayetine yer verilmişti. Söz konusu mahallemizde evsel atıklar her gün, kaba atıklar ise açık kasa araçlarımızla haftada iki kez toplanmaktadır. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ve muhtarımızın birlikte yaptığı mahalle kontrolünde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır.”
***
ÇOCUK PARKI: “Köşenizde 25.8.2014’te ‘Çocuklar çamur içinde kalıyor’ başlıklı  bir okur şikayeti yer aldı.
Ulu Mahalle, Ulu Çocuk Parkı’nda 2014 yılında oyun alanı bakımı yapılmış, ancak salıncak altlarında kullanımdan dolayı doğal olarak çukurlar oluşmuştur. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, oyun alanlarında periyodik olarak bakım ve onarım çalışmaları yapmaktadır.” Duyarlı okurlarınız ve bunları bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
Mustafa DÜNDAR Osmangazi Bld. Bşk.

***


YA ÇAMUR DERYASI YA DA TOZ TOPRAK

“Yıldırım İlçemizdeki Tatarlar Camimiz’in önü tam iki aydan beri fotoğrafta görüldüğü şekilde. Cadde üzerinde yapılan bir çalışmadan sonra kazılan asfaltımız gelişigüzel şekilde toprakla dolduruldu ve öylece de bırakıldı.
Yaz boyunca iki ay buradan kalkan toz bulutları çevreye yayıldı. Şiddetli yağışlarda da burası çamur deryası haline gieldi. Bu da hem camimiz cemaatini hem de buradan geçmek zorunda kalan komşularımızı çok rahatsız etti.

Hadi diyelim bunu da bir kenara bırakalım; çeşmemizin tam önünde bulunan yaya kaldırımı da çok berbat şekil aldı.. Çeşmeden bir yudum su içmek veya abdest almak isteyen insanlar toz toprak veya çamur içindeler.
Yolumuz ve kaldırımımız ne zaman gereken onarıma tabi tutulacak? Derdimizi gönderdiğim fotoğrafla yayınlarsanız belki bir çare olur?.”
Cahit DEDEOĞLU
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.