Hava Durumu

Genç sanatçılara peşin alkışlar...

Yazının Giriş Tarihi: 28.05.2016 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 07:37
Yeni bir hafta sonu tatiline sanat dünyamızdan önemli bir gelişmeyle merhaba.
Müzik, edebiyat, sinema, resim, 
tiyatro dallarında bugüne kadar birbirinden ünlü sanatçılarla kıvanan Bursamız sanata gönül veren gencecik ve yetenekli, yeni sanatçılarını da yetiştirmeye hazırlanıyor..
Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, 2016-2017 eğitim öğretim dönemi için Müzik ve Bale İlköğretim Kurumu ile Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi’ne yetenek sınavıyla öğrenci almak için gerekli programını hazırladı..



UÜ Devlet Konservatuvarı bu konuda beklenen açıklamayı yaptı ve bu yıl ilköğretim ve lise kısımlarına yaylı çalgılar (keman, viyola, viyolonsel, kontrabas); üfleme ve vurma çalgılar (flüt, obua, klarinet, fagot, trompet, korno, trombon ,vurma çalgılar) ve piyano anasanat dallarına tam ve yarı zamanlı öğrenci alınacağını duyurdu.
İlköğretim kısmında da tam ve yarı zamanlı statüde eğitim görmek isteyen adayların 1-20 Haziran, Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi’nde eğitim görmek isteyenlerin de 13-29 Haziran tarihleri arasında UÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor. 
İlköğretim bölümüne başvuranlar 22-24 Haziran tarihlerinde, lise adayları da 30 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında yetenek sınavına tabi tutulacak.
Sanata gönül veren tüm gençle-
rimize şimdiden üstün başarılar. Onları da yakın bir gelecekte sergiledikleri performanslarıyla izleyecek ve yürekten gelen coşkuyla alkışlayacağız tabii. 

Müzik ve kardeşlik 

Bugün saat 17 Gölyazı Kültürevi’nde Almanya’nın Hanau kentinden gelen ve genç müzisyenlerden oluşan bir grup ‘Büyük Dostluk Konseri’ne imza 
atacak. 
Nilüfer Belediyesi, Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı’nın ikinci ayağına ev sahipliği yaparken Almanya’nın Hanau kentinden gelen genç müzisyenler verecekleri konserlerle iki kent arasındaki dostluğu pekiştirecek. 
Daha önceden de Nilüferli genç müzisyenler Hanau’ya gidip konser vermişlerdi.

Yeni çıkan bir kitap

‘MEYHANE YAHUT İSTANBUL AKŞAMCILARI’:
-
İstanbul’un farklı dönemlerdeki meyhaneleri ve akşamcılarının yaşamlarını, meyhane kültürünü, geleneklerini tüm detaylarıyla ortaya koyan ‘Meyhane Yahut İstanbul Akşamcıları’ isimli kitabı Mehmet Tevfik kaleme aldı. Gram Yayınları tarafından hazırlanan ve piyasaya verilen bu ilginç eser İstanbul tarihinden de farklı bir kesit.

Güzel sözler

“Herkesin farklı olabileceği gerçeğini anlayıp buna saygı gösteren kendi değerinin de farkına varır ve kendine saygı duyar..” Cavit ÇAĞ

“Gelmeyecek olan ne varsa, onu sevdik biz..”  Serkan ÖZEL

“Bir gönüle girmek nasiptir.. Orada kalmak ise marifet..”  Serdar TUNCER

Cumartesi neşesi

AMERİKA:
-
“Öğretmeni Temel’e sordu:
‘Söyle bakalım Temel... Amerika’da saatler Avrupa’ya göre neden beş saat geridir?’
Temel cevabı bilmese de yine hazır cevaplılığını konuşturur: 
‘Amerika daha geç keşfedildi da ondan öğretmenum!.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.